sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Ihanaa äitienpäivää!

Näin blogipostauksen alkuun Mallan kans toivotetaan hyvää äitienpäivää kaikille äiteille, Mallalta terkut menee tietenkin omalle Hippu -äiskälle ja Taika -mummollekin sinne koirien taivaaseen sateenkaarisillalle.

Keskiviikkona meillä oli ihan huiput tokotreenit joissa oli teemana seuraaminen. Malla teki 2 aika turhankin pitkää seuruuta emännän mielivallan sanelemana ja mallikkaasti tekikin! (ja sillain, et me tultiin vain törkeen myöhässä treeneihin ja alettiin sen kummemmitta virittelyittä tehä!) Talvella ollaan tehty tosi lyhyttä ja panostettu käännöksiin ja se kuulemma näkyi nyt hyvänä kropankäyttönä käännösten yhteydessä ja keskittyi niihin hyvin! Omatoimisena katottiin hyppy (muisti!) ja nouto ja tehtiin vauhtiluoksetuloja kiertotreenistä eiiiikä törmänny vissiin muhun kertaakaan tullessaan sivulle!

Paulan kanssa katottiin jääviä. Se kyllä erottaa seisomisen ja maahan menon toisistaan mutta ilmeisesti liian kovassa vireessä se tarjoaa seuraamisesta herkemmin maahanmenoa sanoin mä mitä vain.  Pikkukoirasta paistoi kyllä motivaatio ja tekemisen ilo. Lyhkäset mutta sitäkin tehokkaammat treenit ja molemmille jäi hyvä fiilis! Se on pääasia  ja meidän pääfocus näissä hommissa tänäkesänä.


-----

Torstaina oli tokat mölli-ryhmän agsatreenit ja ekaa kertaa kentällä! Tehtiin pikku rataa kahteen eri suuntaan ja harjoteltiin erilaisia ohjausjuttuja. Eli suorittamisessa suurin haaste oli ihmisellä ja koiralle jäi aivotyöskentelyosuus sit muuten. Meni ihan kivasti, meillä oli hauskaa vaikka oonkin ihan käsi tekemään pakkovalsseja tai valsseja muutenkaan. Aina moon myöhässä! Mut Malla kestää mun spedeilyt hyvin!

Keppejä tehtiin osana rataa ja erikseen, kummastuksena oli nuo kovin kummalliset ohjurit joiden yli tai ali piti koettaa päästä jos ei muuten napannu! Mutta yhden tosi hitaan 'raksutuskerran' jälkeen tuli keppeihin vauhtia ja varmuutta! Jjee, hieno Malla. tarjosi myös kontaktille pysähtymistä tosi hienosti! ja A:lla jopa 2on2off eikä all4on niinkuin se joskus tarjoaa (fysiikan äärirajoilla, jep) Jeee, hieno Malla!

Kerettiin tekemään aika paljon kun treeniaikaa oli 3h ja koirakoitakin meitä oli sen 3 vain!

-----

Tänään tehtiin pieni noutoharkkari 'sekaruudulla' jossa oli pari damia ja jäinen varis. Varis nousi ensimmäisenä ja tuli melkosen spontaanisti käteen. Jotain siis on tapahtunut talven aikana! Myös damit tulivat käteen asti, mutta ei yhtä komeasti ja hienosti kuin toi varis - ihme juttu! Oletin että damit ois tulleet ekana ja helpommin mutta näin tää hessu joskus yllättää. Seuraavaan ruutuun taidan laittaa vain variksia ja ehkä jopa kaksi.

Lavastettiin tilanne kuvaa varten ja 'ykkösellä purkkiin!'
Erittäin hyväntuulinen ja motivoitunut emäntä päättää tältä päivältä ja palaa äitienpäivän kunniaksi kotitöiden pariin. Hessu on lenkin ja noutotehtävien aivan poikki ja makaa pitkin pituuttaan sohvalla. Näyttää oikein nautinnolliselta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti