maanantai 10. tammikuuta 2011

Joululomalta takaisin arkeen (Vko 22)

Allekirjoittanut päättää koulun joululomansa ja edessä paluu kylmään arkeen. Tosin nollakeli ja vesisade - ei se nyt niin kylmältä vaikuta. Itsehän esitin yläilmoihin hennon toiveen ettei lunta sataisi (2vko talkkaripesti alkoi tänään) mutta en mä nyt ihan tämmöistä loskakelimössöä olis tarttennu, paljon raskaampaa tavaraa kolata eikä se oo yhtää sen kivempaa räntäsateessa!

Malla pitää sateesta ja on lenkeillä taas ihan mahdoton! Jotenkin nenä väräjää sillä tuolla ihan eri malliin ja silmiä tai korvia ei yksinkertaisesti ole. Hihnakävelykin on samaa luokkaa kuin 8vko:n ikäisenä. Hämmentävää sekä turhauttavaa. Tuntui jo että edettäis hyvää tahtia siinäkin lajissa ja nyt hirveä takapakki. Mutta nämä kai kuuluvat kuvioon..

Tässä olen tietoisesti alkanut vahvistaa omaa laumanjohtajuuttani, ettei penikka ala hyppiä ihan silmille. Koiraneuvolan foorumia, Tuire Kaimion pennunkasvatusopasta ja maalaisjärkeä käyttäen sisätilat alkavat olla melko hyvin hallussa. Tarvittaessa typyn saa komennettua omalle paikalleen, odottamaan tai siirtymään valitsemaltani makuupaikalta (noh..yleensä sänky tai sohva) muualle jos niin päätän. Tämä ns. perushuomioimattomuuteni ja ehdottomuuteni on alkanut mielestäni näkyä koiran rauhoittumisena ja rauhallisuutena kotioloissa.

Ruokaa ollaan edelleen annettu sen 4dl. kun ei se näytä mitenkään erikoisen nälkiintyneeltä saatikka pyöreältä. Siirryttiin tässä kahteen kertaan päivässä, koska iän myötä meikäläisenkin polla harvenee ja muisti huononee ja näinollen mielestäni on sama antaa 8-9 aikaan se 2dl ruokaa kuin 1,5dl seitsemältä ja 1dl yhdeksän aikaan. Muutenkaan typy ei ole oppinut mitään säännöllisiä ruoka-aikoja eikä täten infoile että "ruokaa tartteis saada".

Sisäsiistejä meillä kotioloissa kyllä osataan olla, mutta kylässä ei toimi. Ei toimi ei. Ehkä joskus tuo oppii hillitsemään innokkuutensa ja intonsa, ja pyytämään vieraassakin paikassa vessaan? Noh. Uusi matto on toistaiseksi vielä säilynyt pissittömänä, joten voisin harkita jo parin muunkin maton hankkimista vähän kuin seuraksi :D

Tätä kyläillessä sisäsiisteyttä tulee välillä testailtua, ja näin tehtiin viimeksi lauantaina Porvoossa, kun käytiin moikkaamassa Mallan veljeä Jamia jälleen. Käytiin ensin mukava kuntolenkki metsässä jossainpäin seutua (älkää kysykö, olen ihan eksyksissä Sipoossakin..) ja sitten jonkin aikaa vietettiin sitten ihan heillä kotonaan, mm. seisotustreeniä koirien kanssa otettiin kunhan vähän rauhoittuivat ensin.

Vauhdikas luoksetulo!

Kuvan ottamisen jälkeen Jami pussas kameraa!

Jami-Niki-Malla -juna :D

söpöliini!

Söpöliinit aseteltuna istumaan kuusenjuureen.



Malla tarjoo tyhjää katsetta, Niki taas tuimaa irvistystä!

Sama meininki jatkui sohvapotretissa.

Jami seisoo


Malla seisoo

Namia tänne jo!

Kyl sil vissii iha kiva turkki tulossa.
Alkanut viikko toi muassaan Piksun (Antsan äidin koira. "Anoppi" lähti Thaikkuihin lomamatkalle..), joten Malla opettelee nyt sitten tällaista koiralaumassa elämistä ja toivottavasti ei nyt ihan kaikkia huonoja tapoja oppisi. Toivossa on hyvä elää! Kauhean alkuhärdellin jälkeen taloon on laskeutunut rauha..joka toivottavasti kestää loppuviikon! Mallalla näyttää opeteltavaa siinä ettei Piksu halua sitä ihan liki tai edes ihan lähelle. edes vähän. Kokoaika kun pitäisi saada leikkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti