lauantai 18. helmikuuta 2012

Timmissä trimmissä

Novascotiannoutaja on energinen käyttökoira. Henkilökohtaisesti minulle KÄYTTÖLINJAISUUS tarkoittaa sitä, että koira voi olla ulkoisesti vähän "rumempi" mutta käyttöominaisuudet ovat sitten omaa luokkaansa. Koska koiran voidaan ajatella olevan vähän rumempi tämän käytettävyytensä takia, sen ei tarvitse näyttää kovin trimmatulta. (tämä siis täysin omaa mutuilua) Moni vastaantullut käyttökoira on ollut esteettisesti tai mittasuhteiltaan rodun ihanteesta poikkeava, mutta mitäpä sillä on ollut väliä.

Tämä vaikuttaa tietenkin sitten trimmailuun. Etenkin ns. näyttelykoiralla pitäisi näyttää kauniilta, mutta silti trimmaamattomalta. Mahdoton tehtävä meidän karvakorvan kanssa, siis se, jos jättäisi trimmaamatta ja haluaisi sen olevan samaan aikaan kaunein kaikista!

Trimmaaminen on taitolaji. Tolleria ei kyllä hirveästi pidä trimmailla, mutta sekin mitä trimmailee, pitäisi näyttää siltä, kuin koiraan ei olisi saksilla kajottu. Tätä ei tietenkään opi kuin harjoittelemalla. Onneksi koirani on karvan kasvatusvaiheessa, joten harjoitusmateriaalia kasvaa lisää tasaista vauhtia.

Ohessa kouluhommien lomassa trimmaillun koiran kuvia. Ja sitten palaan hetkeksi takaisin koulutöiden pariin ;)

Ei seisotuksena niin hyvä, mutta häntä näkyy!

Eli kyllä ne kulmaukset sieltä löytyy ku ei häselletä

Tällee torotti tässä näin, nii sain säädettyy kameraan tarkennuksen

Passikuva, jos sitä joskus lähtis ulukomaille!

Onhan se pieni. ja Hintelä. Tekis nii mieli lähteä näyttelyyn, mutta sitten taas... onhan se kallista käydä vain tuomaria kättelemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti