lauantai 4. helmikuuta 2012

Malla 1,5v ja pirteä pakkaspäivä!

Tänään meitä on hemmoteltu -21'C pakkasilla. Eilen rakkaat pikku Hippuvarrolaiset täyttivät 1,5v. Eli enään puoli vuotta (mihin tämä aika menee???!) siihen maagiseen 2v synttäriin. 
Joko laittasit kameran pois ja mentäs sisälle?
Allekirjoittanut voi kokea kauheaa syyllisyyden tunnetta jaksamattomuudestaan arki-iltoina. Kauhea pakkanenkin latisti treeni-innon ja kaiken lisäksi jouduin käyttämään auton huoltoarvioinnissa, joten hallitreenit jäivät tällä kertaa välistä. Yhdistyksen motivaatioluennollekkaan en taipunut mukaan, kun olis mennyt aivan liian myöhälle.

Tänään onkin otettu vähän takaisinpäin! Pidettiin pienet seuraamisharkkarit Sipoon vanhan kirkon parkkiksella. Sitte otin yhden luoksetulon, vaikka sitä nyt ei kokonaisuutena paljoa tarviskaan treenata. Ei kokonaisuutena, mutta se luoksetulon loppuhyppy kättäni vasten pitäisi saada karsittua. Tähän vaivaan pitäisi siis ottaa toistoja, joita sais helpoiten varmaan kiertoleikin avulla. Joten iltapäivän tokat treenit sisälsivätkin sitten kartion kiertämisen harjoittelua :)

Alan taas hiljalleen saamaan seuraamista kuosiin kontaktin osalta. Sillä jos kontakti ei pysy, niin koira aivan 100% varmuudella alkaa haihattelemaan omiaan ja menee liian löysäksi. Kontaktitreeneihin tarvitsisi vain treenata ahkerasti erilaisissa paikoissa erilaisilla häiriöillä. Siis "Kyllähän se Kotona osaa" !Ollaan starttailemassa uutta harrastusta projektissa Kesäkuntoon 2012! :D Koetetaan nyt ottaa omaksi uus liikuntamuoto, elikästä Hiihto! Eikä mikä vaan hiihto, vaan umpihankihiihto! Viime viikonloppuna, tarkennettuna vielä että Sunnuntaina, käytiin Eekin & Jannen + koirien kanssa hiihtämässä heidän majapaikassaan Askolassa. Eväsretkistä tällä kertaa poiketen keskityttiin enemmän liikkumiseen kuin mitä eväisiin (Antsa väkersi voileivät ja termarissa oli kahvia ja toisessa kaakaota) koska pakkasta oli rahtusen liikaa pidempiä taukoja ajatellen. 7km tuli hiihdettyä ja koiratkin meni reippaasti, Nipsua taisi pakkanen haitata eniten ja jäi helposti järsimään tassuista jääpaukkuja.

Pojilla oli niin komeat valjaat ja Eekillä&Jannella niin hienot juoksuvyöt, että pitihän sitä alkaa itsekin sitte hifistelemään :D Heti ensimmäiseksi palkkapäivänä käytiin ostamassa Mallalle 0-kokoa (mallin mitoissa meidän neiti ;D ) olevat Julius-k9 -valjaat. Tykkään itse kyllä noista. Vaikka ovatkin hieman tilaa vievää sorttia, mutta helpompia valjaita saa hakea! Noi on näppärät sujauttaa koiralle päälle vaikka samalla kun ottaa autosta ulos :) Etenkin kun toi niin vihaa ihan mitä tahansa päälle puettavaa.

Ekan hiihtoreissun taitoin lainasuksilla, mutta tänään käytiin aamusta ostamassa mulle ihan omat sukset! Seitsemään vuoteen (laskujeni mukaan) en ole hiihtämässä käynyt ja nyt jo ekan kerran jälkeen piti sitte saada omat hiihtimet. Toki tommosilla metsäsuksi-lumikenkätyyppisillä hiihtelee helposti ihan isäntäkin :)
Tänään käytiinkin sitten Mallan kanssa kahteen kertaan hiihtelemässä ihan tuota omaa peltoa ympäri ja vähän metsän puolellekin uskaltauduin testailemaan uutta investointia.Katsotaan josko huomenna saatasiin aikaseksi joku vähän pidempi reissu hiihtäen, sikäli että ehditään kun Antsalla on peliä..


Kissamaisen elegantti ;)


EDIT: Suksethan ovat Altai Skis X-trace siteillä, 140cm pitkät (tosin tälle talvelle tätä pituutta on hankala saada käsitykseni mukaan, 120cm oli kaupassa vielä jäljellä..)

2 kommenttia:

 1. Hei, olisi kiva nähdä enemmän kuvia siitä miten toi toimii, onko hankala hiihtää jos koira yhtäkkiä meneekin toiseen suntaan? meneekö hihna sekasin sauvojen kanssa?

  Näin hesassa joskus kun joku hiihtäsi koiran kanssa, olisi kiva koikeilla joskus:-)

  VastaaPoista
 2. Se on oikeesti ihan mukavaa touhua :) Minä oon pienen ikäni vihannut hiihtämistä mutta koiran kanssa ihan eri hommaa!

  Meidän rimpula ei pahemmin vedä, ja toi 8m flexi on ollut ihan jees liikkumavara (koska emme omista sopivaa liinaa). Pieniä ongelmia syntyy jos koira pistää maaten ja jää jyrsimään tassuista lumipaukkuja, mutta muuten se suunta on yleensä aika sama, eli eteenpäin :) Sauvojen kanssa en ole huomannut mitään ongelmia, mutta osin johtuu myös flexistä, koska silloin hihna ei koskaan roiku löysänä.

  Omat kokemukset nyt perustuu tällä hetkellä kahteen hiihtokertaan meidän pellon ympäri, joten mitenkään syväluotaava analyysi tämä ei ole. Jos nyt kuitenkin onnistuis saamaan kuvamateriaalia itse "urheilusuorituksesta" niin tokkiisa laitan tänne! :D

  VastaaPoista