lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kesäfiilistä!

Tässä lopetellaan pari viikkoa kestänyttä treenibreikkiä ja syyn sille kerron tuonnempana ;)

Ollaan nautiskeltu kesästä ja koirakavereista! Malla pääsi leikkimään melkein naapurissa asuvan Noppa -koiran kanssa, joka on juhannuksena kotiutunut saksanpanpaimenkoira-riiviö :) Pakko myöntää että vähän jännitti että miten leikit mahtaa sujua pikkuisen naskalihampaan kanssa, mutta ihan turha huoli oli! Kumpikaan ei liikoja jännittänyt eikä Mallalla ollut mitään alistusjuttuja tai elkeitä pentua kohtaan - mutta eipä näkynyt mitään  "minä olen iso koira minä tuommosten penikoitten kanssa leiki" -mentaliteettiakaan.Mutta selkeästi ylivoimaisen paljon kivempaa oli painia yhdeksänvuotiaan Pepin kanssa, joka taisi ollakin ensimmäisiä vieraita koiria joita Malla pentuna pääsi tapaamaan :)

(c) Riitta Manninen


Koirakavereita on nähty myös Nuppu -siskon ja blogissa esiintyneen Piki -beaglen muodossa ja Hanniksen Salli -mummokoira (bretoni) kävi myös viikonlopun verran hoidossa :)

Malla & Salli


Pari viikkoa? sitten oli jälleen koiviksen valmennusryhmän treenit. Ansu sai ihmetellä meidän seuraamista ja ruutua.

Seuraaminen oli teknisesti taasen ihan pätevää mutta koira kuulemma jää jahkailemaan että kannattaako tehdä niinkuin sanotaan vai pitäisikö tehdä jotain muuta. Kontaktitreeniä siis erilaisissa häiriöissä, mustavalkoisuutta ja noi isolta koiralta pitää VAATIA - se kyllä osaa kun se vain yrittää!
Ruudussa mä en saanut ihan kiinni siitä mikä menee väärin muuta kuin se, että koiraa ei saisi motivoida menemään ruutuun sillain että siellä on ruokaa :D kyllä - kyllä mä sain hyvän ohjeistuksen sähköpostiin mutta en ole kerennyt vielä lukaisemaan sitä läpi ja analysoimaan päässäni. Mutta Malla tekee ihan hyviä näyttöruutujakin, ei siinä :)

Harjoitusten välillä testasin varsin neitokoiran hyppynoutoa ja se oli ihan kiva! Koskaa en oo siis tollain sitä tehnyt enkä nyt hetkeen varmasti taas teekkään etten mene pilaamaan sitä ;)

------------

Viikko sitten torstaina kävin tekemässä Mallan kanssa omatoimiset agitreenit Järvenpäässä. Valsseja valssattiin molempiin suuntiin. harjoittelin parin hypyn +putken kanssa. Tarkoitus oli että U-putken lopussa oli palkka ja koira pääsi palkalle jos 1) kuunteli ohjauksen 2) seurasi ohjausta eikä tehnyt päätöksiä itse. Se on kuitenkin aika kova flikka niitä tekemään ja keksimään itse ratkaisuja. Vaikka se vähän nyt varmasti hidastaa sitten suoritusta kentällä, mutta toisaalta haluaisin että mullakin on vähän sananvaltaa siihen suorittaako se koira niitä esteitä vaiko ei :) Se on kuitenkin nopea koira ja kaikki ohjaajan virheet kostautuu välittömästi jos en opeta sitä olemaan tarkemmin kuulolla? Mulle on sanottu että koiran pitää oppia että jokaisen esteen suorittamiseen pitää saada lupa multa, joten tämä on mun omaa päättelyä. Treenin lopuksi tehtiin vielä pujottelua ja Malla sai hienosti neljä keppiä pujoteltua itsenäisesti ja kaikki 6 'avustetusti'...se kun hakee pujottelua paremmin vielä hihna kaulassa - ilman hihnaa se lähtee helposti oikaisemaan palkalle..

----------------

Viime keskiviikkona oltiin taas koiviksen tokotreeneissä. Olipa varsin mukavaa taas tehdä töitä koiran kanssa jota KIINNOSTAA :D kotitehtävänä meillä oli kotiloman aikana harjoitella joku temppu ja Malla suoriutui jalkojen välitse pujottelusta yllättävän hyvin 1) treenimäärään 2) häiriöympäristössä tekemiseen nähden. Tehtiin myös "painu" harjoitusta ihan menestyksekkäästi ja vähän kestoa harjoitellen. Tätä liikettä ei kuitenkaan vielä yhdistetä paikkamakuuseen.

Paikkamakuun kanssa me ollaan vähän junnattu paikallaan mutta nyt lähtee uusi tsemppi sen homman kanssa ja saadaan se nopeasti kuntoon (eiksni?) mutta huolella tehden! Suurin ongelma alkaa ilmeisesti olemaan ohjaaja, joka ei luota koiraan ja siksi koirakaan ei luota itseensä.. joten mulle jämäkkyyttä ja Mallalle kotiharkkareihin huimasti kestoa!

Hanniksen treenissä katsottiin myös ohjattua noutoa. Merkille meno suju kivasti ja ohjatussa noudossa ongelman muodostaa Mallan huikea muisti joka sitten sotkee sitä ohjausta. Mut ei se mitään, eihän me olla kyseistä liikettä edes harjoiteltu yhtään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti