sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Auran Nuuskujen tokokoe Kaarinassa 8.9. (ALO0)

Käytiinpä Mallan kanssa nyt aloittamassa syksyn tokokoerupeama Kaarinassa. Yksin ei oltu liikkeellä, vaan kuskina ja tsempparina oli Hannis, osallistuen Tyynen kanssa avoimeen luokkaan.

Paikan päällä oltiin melko ajoissa ja jouduimme Mallan kanssa odottelemaan pari tuntia omaa vuoroa.Malla vietti suurimman osan ajasta kevythäkissä chillaillen, ja jonkin verran käytin aikaa myös lähialueella lenkittämiseen ettei koira vaan joutuis taas kakkaamaan kehässä :D

Hirveästi meidän suorituksesta ei ole kerrottavaa..

Ennen paikkamakuuseen menoa yksi koira rähähti jotain toiselle, aivan meidän vieressä olleelle koirakolle ja Malla otti siitä jotenkin itseensä. Huonolla tuurilla myös tämä kohtauksen saanut koira meni Mallan viereen tässä paikkamakuussa. No niinhän siinä sitten kävi, että Malla nousi kesken kaiken. Onneksi tuomari otti askeleen koiraa kohti ( oli menossa kai poistamaan sitä kehästä) ja Malla meni samantien takaisin maahan. Sai sitten olla loppuun asti (en ollut alkuun kuullut että saan hakea koiran pois :D )...Ehkä Malla ensi kerralla jo tietää että tilanteesta ei pääse pois nousemalla.Tuomari kävi minulta kysymässä koiran ikää ja harmitteli tuota epävarmuutta tuossa liikkeessä, mutta kehoitti vain treenaamaan kovasti :)

 Yksilöliikkeistä: kehään meno ja seuraamiset meni hyvin ja jäävissä sitten tapahtui jotain ja koko loppuosuus kokeesta meni ihan sähläämiseksi eikä koira enään oikein tiennyt mitä tehdä -> vapautti itsensä ja lähti omalle repulle kehän laitaan :o Hyppyä neito ei suostunut tekemään ollenkaan! Luoksetulon jäävien välissä Malla teki hyvin, joten joku epävarmuus noissa jäävissä nyt sitten sai aikaan laamaantumisen. Homma meni siis sijaistoimintoihin ja itsekin aloin jäätyilemään kun homma ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan.Tuomari oli ihanan ystävällinen ja antoi suorittaa liikkeitä siitäkin huolimatta että koira niitä nyt uunoillessaan nollaili.Eikä edes keskeyttänyt meidän koetta (eikä tainnut antaa minunkaan keskeyttää, vaikka lähellä oli! Olin niin turhautunut)

Sinänsä en ihmettele tuota laamaamista, koska olin itse aivan kankea ja jännityksestä lukossa. Ekassa seuruuttamisessa unohdin käskyttää mutta aika hienosti Malla piti kontaktia ja seuraaminen juoksussa ei ole varmaan ikinä mennyt noin hyvin!


Tuomarina siis Tuija Sere ja pisteethän menivät näin:

Luoksepäästävyys          10
Paikalla Makaaminen          0
Seuraaminen kytkettynä          8
Seuraaminen taluttimetta             8
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä            0
Luoksetulo             9,5
Seisominen seuraamisen yhteydessä            0
Estehyppy            0
Kokonaisvaikutus            6

yht. 92,5p

Hannis ja serkkuflikka sen sijaan tokoilivat hienosti, Tyynelle AVO1 ja luokkavoitto!

Mutta joo, en ole huolissani nyt muusta kuin omien hermojen pitävyydestä.. eikä noita kisahermoja kai saada muualta kuin kisoista, joten ens viikonloppuna uusiksi! Mallan kanssa nyt muistellaan et miten noi nollatut liikkeet nyt oikein kuuluu mennä ja kohti uutta yritystä!

EDIT:

Ohessa Hanniksen kuvaama pätkä missä näkyy nyt toi paikkamakuu ja niin mageet seuraamiset. Oon nyt aika varma et se alun incidentti ja ton viereisen koiran levottomuus ja kyräily Mallaa päin aiheutti vähän liikaa jännitystä pikkuneidille. toivottavasti seuraavat kokeet menee paremmin edes tuon paikkamakuun osalta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti