sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Treenaamisen ihanuutta!

Vaihteeksi ollaan treenailtu taas urakalla ja huomenna saa kyllä olla koiraneidolla totaalinen vapaapäivä, että jaksaa taas treenailla lisää! Mutta vaikka tahti onkin kohtuullinen, niin kaikki on mennyt suhteellisen mukavasti kumpaakaan enempiä stressaamatta :) Treeni on ollut kivaa!Kuluneen viikon treenit ovat tosin olleet melkoisen vapaamuotoiset, sillä keskiviikon toko- ja torstain agitreenit oli oikeastaan kokonaan omatoimiset; ohjaajaa ei saapunut kumpaankaan! Onneksi ei nyt ihan tumput suorana oltu, vaan tehtiin vähän kaikenlaista.

Keskiviikkona otin pallopysäytyksiä käskytyksellä, ja seuraamista häiriöllä. Voi vitsit, enpä olisi uskonut että Malla kykenisi tekemään seuraamista kun Lotta kutsuu ja leikittelee vierellä. Minä palkkasin tiuhaan siitä kun Malla piti kontaktia ja selkeästi yritti seurata kaikesta huolimatta :)

Torstaina - kun kouluttajaa ei näkynyt, päätin ottaa vähän keppitreeniä. Hinkattiin vähän tavallista enemmän ja usemalla toistolla hienoja suorituksia ja lopputuloksena oli että pakotteen (koira hihnassa) kanssa vedettiin nätti 12 sarja suoria keppejä! Sit koetettiin vähän harkkaa rrrrrrrrrrengasta, mutta oli kyllä hommaa saada koira hyppäämään esteen läpi. Johtui kyllä tasan väsymyksestä eikä Malla miettinyt kyllä treeniä varsinaisesti yhtään. Lopetin sitten onnistuneeseen suoritukseen ja vein koiran autolle vähän lepäilemään.

Eilen, lauantaina, oli taas koiviksen valmennusryhmän treenit ja Ansulta saatiin hyviä vinkkejä taas vähän kaikkeen. Mallan luoksetuloon, kaukoihin (meidän erikoisuutena takapään hiissaaminen etupään sijaan) ja sit myös noihin jääviin.Seuraaminen oli kuulemma kivan näköistä, täytyy vain entisestään vahvistaa meidän vihjesanaa siihen niin että koira olis vielä aavistuksen skarpimpi lähdössä ja hyvä tulee! Malla on ollut kyllä älyttömän pätevä tirppana nyt treeneissä ja sen kanssa on ollut niin mukavaa treenailla. Melkeen tulee tippa linssiin kun miettiikin kuinka mahdollinen alamäki voi olla odotettavissa kiitos hormonimylläkän... mutta sitä se nyt vaan narttujen kanssa on! Ja voihan se olla ettei tulekaan :D

eilisissä treeneissä tehtiin myös perus paikkamakuu joka meni pätevästi vaikka olikin tollerineitojen osalta vähän levoton. (Malla makasi Tyynen vieressä laitimmaisena ja ansu käveli rivin edestä ja takaa) Tehtiin myös häiriötreeni missä vierestä ja vähän kauempaa rivistä lähti koira, ja Malla teki tosi hienoa paikkamakuuta ilman nytkähdystäkään vaikka toista koiraa kutsuttiinkin luo. Malla oli myös kivasti kuulolla erikseenkäskytyksissä ja kaikkia häiriömakuita edeltäneessä harjoituksessa missä koirakot olivat ympyrämuodostelmassa ja käskyttivät koiriaan maahan ja istumaan sivullaan. Alkuun Malla teki kaikki kuulemansa käskyt ja mutta lopulta hiffasi että vain minulta saaduista sai palkkaa! Taitava pieni koira, niin fiksu <3

----------------------------------------------------------------

Sipoonkorvessa


Siinäpä meidän normitreenit, mutta tiistainakin vähän treenattiin, noutojuttuja! Osallistuttiin siis Hanniksen järkkäämiin treeneihin missä oli myös pari Mallan serkkua treenikaverina :) Mallan harjoitus oli ensimmäisten joukossa; hajustettu ruutu missä Rauha oli käynyt jo vähän harkkaamassa, ruudussa yksi varis. Mitään erillistä motivointia ei ollut ja yleisöäkin riitti! Lähetin koiran hakuun (ei mitään pillityksiä) ja jonkin aikaa spurttailtuaan sieltä tuli pieni tollerineito lintua kantaen! Riemuissani siinä sitten päästin jonkin epämääräisen riemunälähdyksen ja lintu tippui sitten siihen.Passivoiduin ja Malla meni lopulta hakemaan linnun joka putosi sitten viereeni :) Jeje!

Sitten Maltsi näki vähän kania, sillä leikiteltiin ja se oli hyvin kiinnostava. Kantamaan ei kyllä lähtenyt mutta askel kerrallaan. Ens kerralla se voikin olla jo ihan jees!

Nyt lisäilemään videota tohon edelliseen postaukseen, jotta saatte vähän ihailla meidän kisanomaista ;)

rankan treenin jälkeen väsytti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti