maanantai 27. elokuuta 2012

Kisoihin valmistautumista..



Ilmot ovat lähteneet niin voitanee täällä bloginkin puolella infota että olemme Mallan kanssa osallistumassa Helsingin Seudun Kennelpiirin piirinmestaruuskokeeseen 22.9.2012, edustamme tolleriyhdistyksen joukkueessa ja tavoitteena olisi saada puserrettua kasaan pisteet jotka riittävät ALO1 tulokseen.

Nelisen viikkoa ollaan nyt siis hinkattu palettia kasaan ja viikko viikolta kisanomaiset ovat tehneet harppauksia eteenpäin, joten voin olla koiraan tyytyväinen ja odotukset on kovat. Toivottavasti syyskuussa pilvilinnani ei romahda..

Kisavirettä käytiin funtsailemassa Seijan kanssa Herttoniemessä tiistaina ja täytyy sanoa että Mallasta löytyi hieno tokokoira siitäkin huolimatta että oli viettänyt pitkän päivän yksin kotona ja ei oltu erikseen mitenkään väsytetty edes. Kuitenkin parilla kontaktinamittelulla mulla oli hyvin keskittyvä pikkurakki joka seurasi hienosti vieraalla nurmikentällä vaikka varmasti hajujakin olisi ollut mitkä olisivat mielellään vieneet pientä punanenää jos keskittyminen olisi lähtenyt herpaantumaan. Harkkareista opin siis ettei Mallaa tarvitse erikseen viritellä sen kummemmin eikä hetsata lisäkierroksille.
Samalla treenikerralla katsottiin vähän meidän jääviä huomaten pieni kauneusvirhe: koira kyllä alkaa hiffaamaan seisomisen ja maahanmenon MUTTA liikkeestä seisomiseen pysähtyminen on vähän hankalaa käskytettynä. Eli nyt sitten käskytettynä pallopalkkausta ja pysähtymisten treenaamista!
Lopuksi Malla teki 3min paikkamakuun suht reilulla etäisyydellä Seijan koiran kanssa niin että koirat olivat 2m päässä toisistaan. Malla teki hienon paikkamakuun vaikka pää vähän pyöri ja hajuja vähän haisteltiin mutta koira ei hievahtanut paikaltaan eikä vaatinut muistutusta. Ottaen huomioon että Malla on hiukka herkkä  muiden vaikutteille, oli paikkamakuu silti ihmeen rauhallista vaikka viereinen koira vähän levoton olikin (itseäni jännitti eniten että lähteekö malla siihen levottomuuteen mukaan eikä sitten pysykkään). Ohjaajana mulle tekee hyvää mielikuvaharjoittelu liikkeen aikana, eli katson hieman alaviistoon ja mietin päässäni vain sitä mielikuvaa miten koira vielä kolmen sekunnin jälkeen makaa siellä paikallaan ;) hyvin on toiminut!

Keskiviikkona oli niinikään tokotreenit ja häiriöharkkarit. Häiriötä toteutettiin pääosin pallolla (vinkutennari) ja lihapullilla, joten Mallalle kyseessä oli todella tiukka paikka! Neiti punakuono selviytyi kyllä haasteista hyvin mallikkaasti! Tehtävinä oli mm. perusasento häirittynä, paikkamakuu ryhmässä koirat vastakkain ja ohjaajat koirien lomissa ja pienellä etäisyydellä, sekä luoksetulo (pallo heitettiin ensin sivulla ja tämän jälkeen koira kutsuttiin luokse, sitten pallo heitettiin selkeästi koiran eteen ja kutsuttiin luokse.. ) haasteen kasvaessa kasvoi vain lähdön viive mutta reitti oli suoraviivaisesti minun tyköni :)

Torstaina oli Agilitytreenit ja tehtiin valssiharkkaria ja saatiin vähän vauhtiakin mukaan! Tämä treeni oli enemmänkin sellaista vauhdinottoa (Malla teki 45cm esteillä, hui!) ja purkamista keppitreenin jälkeen. tehtiin vinokepeillä, ekaa kertaa 12 sarjaa ja Malla oli niin hyvä! Ihan pari kertaa se meinasi oikasta palkalle mutta eteneminen oli melkoisen nopeaa. Nyt pitää kuulemma ottaa parit treenit viikkoon ja tavoitteeksi että suorilla kepeillä mennään jo syyskuun lopussa...hui! :) Mut selkeästi toi pidemmän sarjan tekeminen oli hyvä juttu koska koko esteen idea aukesi koiralle paremmin. Vaikka kelit alkaakin viiletä ja illat pimetä, niin mulla oli melko lämmin.

9000h paintissa

Viime viikolla saatiin vähän helpotusta meidän treeneissä kulkemiseen, sillä ostettiin maanantaina auto. Ihanaa, nyt saan koiran sulloa peräkonttiin.. vielä kun jonkun portin tai häkin saisin sinne sovitettua niin olis aika unelma!



Koetan saada illalla laitettua eilisen kisanomaisen videopätkän tänne...meni kyllä kivasti pientä loppukevennystä lukuunottamatta, onneksi kyseessä ei ollut alokasluokan liike :D

-----

EDIT: Kisanomainen videopätkä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti