tiistai 7. elokuuta 2012

Tokokuulumisia...tavoitteista..

Mitään kovin ihmeellistä ei ole meidän treenirintamalla nyt tapahtunut eikä mitään erityistä ruotimista tällä hetkellä oikein tunnu olevan, mitä tulee tokoharjotuksiin mitä ollaan tehty. Treenailtu siis ollaan ja kamppailtu samojen ongelmien kanssa kuin koko kesän. Liikkeet on hallussa mutta se motivaatio ja motivointi.. omasta mielestäni ollaan siinäkin asiassa edetty ihan tosi kivasti mutta vielä on matkaa!

 Perusasennossa. Kuva: Hanna-Mari Kinnunen


Malla teki viimeksi kisanomaisen harkkarin tossa viikko sitten. Kuvasin harjoituksen mutta en ole vielä päässyt videota purkamaan, jossain vaiheessa voisin kai jotain klippejä tänne laittaa ainakin niiden iloksi jotka eivät meidän tokoiluja ole päässeet livenä ihailemaan. Ei mitään niin kauheeta josko ei mitään ihan hillittömän superiakaan! Kuulen tämän tästä että Malla kyllä on teknisesti ihan taitava koira ja tekee hyvin, kunhan sitä nyt kiinnostaa ja pystyis keskittymään

Malla seuraa. Kuva: Hanna-Mari Kinnunen


Keskiviikkona olin töissä seuran möllitokokisoissa ja hauskaltahan tuo näytti. Periaatteessa kai joskus voisi "nakkiluokassa" käydä höntsäämässä ja pitämässä kivaa, mutta kun se on kauhean raskasta viitsiä. Viimeksi taisinkin vähän vinkkailla täällä ja juu-u, ihan oikeat kisat meillä ois tavotteena startata tälle syksylle. Jos nyt yhdet tai kahdet tässä ottais ennen lumien tuloa.. halliin sitten jos se Alo1 ei nappaa ennen niitä. Mut tavotteena olisi että päästäisiin harjottelemaan AVOn liikkeitä kevään/kesän kisoihin.

Seuraa seuraa... Kuva: Hanna-Mari Kinnunen
Viime lauantaina tehtiin koiviksen valmennusryhmässä Ansun ohjauksessa vähän meidän helppoa/ei-hiottuja temppuja. Nämä olivat nouto ja luoksetulo. Itse tietenkin halusin nähdä että miten se koira nyt kierroksilla uudessa paikassa (treenit oli Tikkurillassa missä ollaan joo treenailtu ennenkin mutta nyt koira tuotiin 'kehään' ja alettiin suorittaa ilman sen kummempia mutinoita.

Mallan nouto oli vauhdikas ja siinäpä sen hienous sitten olikin :) Kivasti jo se tyttö kiepsahtaa siihen sivulle ja vähän mälläilee kapulan kanssa ja palautus ei ollut ihan toivotun suoraviivaista..ekaan noutoon se pannahinen vielä karkasi! Mutta tähän saatiin hyvät neuvot ja ohjeet mitä alkaa katsomaan yksitellen. Erillisenä harjoituksenaan tehtiin vauhtinoutoa jossa koiralle opetetaan että kapulasta saa päästää vain luvalla irti mutta että lupa voi tulla ihan missä vaiheessa tahansa. Erikseen siis saadaan saadaan treenailla pitoa, palautusta ja noutoon lähetystä siis ainakin.

Luoksetulo meillä on sinänsä "varma liike", mutta toisaalta siinä on sellainen kiva lisämauste että koira käytännössä jarruttaa hyödyntäen ohjaajan massaa ja hyppää jalkaa vasten tehdäkseen siitä sitten käännöksen sivulle. Tässä treenissä itseäni jäi harmittamaan ihan sikana oman heittäytymisen puute, eli en vain osannut draamailla ja heittäytyä (esittää koiralle että mua sattuu jos se hyppää vasten..) niinkuin piti! Mutta onneksi tapoja on monia ja eiköhän mullekin löydy se oma :) Pääpointtihan on nyt vaatia koiralta se "henkilökohtainen tila" jolle on turha hyppiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti