sunnuntai 28. elokuuta 2011

Hyvät koirat.

Tollershow 2011


Tuomari ei taaskaan hirveesti tykänny meidän neitosen vaaleasta & puutteellisesta karvoituksesta, hoikasta olemuksesta ja.. no siinäpä ne virheet olikin!

Kehässä arvosteltavana. Tosi vakavissaan.


Hyvän tyyppinen feminiininen narttu. Sievä kiilamainen pää. Erinomaisen tiiviit tassut & miellyttävä luonne. Melko pienikokoinen, turhan nakussa kunnossa oleva, kauttaaltaan hieman hintelän yleisvaikutelman antava 1v. narttu. Sopusuhtaiset kulmaukset & hyvä häntä. Turkki ei parhaimmillaan tänään: ohut & pohjavilla puutteellinen. Värin tulisi olla punaisempi.


Eli eipä tässä nyt sitte muu auta kuin kasvattaa turkkia ja ja elopainoa (vitsi vitsi!) ennen seuraavaa näyttelykehää, joka sijaitseekin ensi kuussa Porvoossa.

Itsehän jännitin aivan älyttömästi. Olin aivan lukossa ennen kehään menoa, ja kehässäkin sain vain vaivoin rentouduttua. Koetin vetää 'rutiinilla' ja koirakin veti erittäin mallikkaasti 'rutiinilla'. Mä olen niin ylpeä meidän pallerosta joka veti tosi hienosti ja taidolla tuon showpuolen vaikka emäntä oli jäykkä kuin rautakanki (aloin vielä tärisemään hillittömästi just ennen kehään menoa) ja koirakin hiukka paineistui kun ekan kerran kehään kipiteltiin. Siis eihän se ollut oikeesti sen kumemmpaa kuin mätsäreissä :D 
Ennen Kehään menoa.

Siellä sitä napotettiin...

Kyllä, olen YLPEÄ <3

Harjoittelijatuomarin kopeloitavana.

Diagonaali

Matkaseurueeseen kuului meidän lisäksi Kaisa Kaaponsa kanssa. Kaapon arvosteli norjalainen tuomari, ja sai myös arvosanaksi tuon keltaisen nauhan, eli H:n. Meillä oli matkassa siis sangen Hyvät koirat!

Kun kehärupeama oli ohi, käytiin moikkaamassa Mallan isoäitiä isän puolelta, Tashaa. Ihana pyöreähkö karvapallo tämä isoäiti, ja jotain samaa tuossa olemuksessa oli Mallan kanssa. 


Ainakin kuonon valkoinen on hyvinkin samoilla kohdin :D 
Tasha oli Tollershowssa joku ennätyskoira, en nyt muista et mikä (olin tosiaan ihan auvot puurona koko näyttelyn ajan) mutta en ihmettele, yhtä kaunis kuin meidän Mollis ;)

Lily oli myös upeasti esiintynyt X-koirissa, joka on ryhmä väri-, kives yms rotumääritelmän mukaan VIALLISILLE koirille. Lille oli tullut kahdesta koirasta toinen, mutta sai tosi kivan (ja melko yhtenevän Mallan kanssa) arvostelun.

Näyttelyrupeaman jälkeen koirat pääsi pulahtamaan, ja sitten suunnattiin ABC:n kautta kotia :) Ilta kului (päikkäreiden jälkeen) Kaapon luona kylässä :)4 kommenttia:

 1. Me oltiin eile mätsäreissä, sij. SIN2 :D Tuomari ei tykänny, ku Tuikku hyppäsi sen sylii :p Tsemppiä teille seuraavaan ;)

  VastaaPoista
 2. Mätsärit on kyllä älyttömän hyvä pohja lähteä opettamaan koiralle näyttelykäyttäytymistä ja itselle sitä koiran esittämistä :) Usko tai älä, mutta Mallakin on kerran jos toisen meinannut syliin mennä ja kuolapusut antaa poskelle! :D

  Onnittelut hienosta mätsärimenestyksestä!

  VastaaPoista
 3. Mutta Malla sitten loistaa TOKO ja NOME hommissa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Kyllä Malla sitten kehissäkin loistaa...kunhan on karva, eikö? ja asiansa osaava tuomari :D Mallahan on vielä ihan rimpula, ikä tuo 'kroppaa' lisää :)

  TOKO ja NOME tuntuu tällä hetkelle takkuavan pahemmin kuin ikänään. Ensin mainittu varmaan treenauksesta & hormoneista johtuvaa, jälkemmäinen taas vaatis enemmän aikaa kuin NOME-vastaajalla on...

  VastaaPoista