maanantai 30. huhtikuuta 2012

Perjantain tokoilut ja vähän vaakkuiluakin


Varoitus! Tämä blogiteksti sisältää tylsää jupinaa perjantaisista tokotreeneistä!


Perjantaina kävin kuunteluoppilaana tollereiden toko-sm-joukkueen treeneissä, jossa kouluttajana toimi TOKO-valmennusrenkaan kouluttaja Pia Miettinen. Treeneissä oli kolme koiraa, joista 2 AVO ja 1 EVL -koirakko. Kovin paljoa en osaa kirjallisesti purkaa tätä koulutuksen antia, mutta hyviä juttuja sain taas ihan pelkästään kuuntelemalla irti ja ne nyt laitetaan muhimaan jonnekin aromipesään ja odottelemaan meidän Avoimen luokan kisoja.. tietty pikkujuttuja voi hioa ja treenailla muutenvaan, mutta kolmen viikon päästä ois ekat kisat ja paineet kasvaa.. Pakka vain pitäisi saada pysymään kasassa!


Koulutuksen ajan Malla odotteli mulla autossa ja kun koirakot poistuivat kentältä, menin koiran kanssa kentälle. Pienen purkamisen jälkeen aloitimme paikkamakuulla, jonka pidin tarkoituksena varsin lyhyenä koska halusin koiralle onnistuneen suorituksen  vieraasta paikasta ja suht korkeasta vireestä huolimatta. Paikkamakuu meni hyvin, pienestä levottomuudesta palasin koiran vierelle, toistin käskyn ja kävelin takaisin n. 10m päähän.


Paikkamakuun ajan purkissa odotteli lihapulla, jollekka koiran vapautin suorilta. (kisoissa voin sitten kytkeä koiran ennen vapauttamista, joten ihan sama mulle että ryntääkö se sinne purkille reeneissä itsekseen vapautuksen jälkeen niin kauan kun tekee sen vasta liikkeen loppuun luvan saatuaan.) Pieni riski siinä tietenkin on, että keksii vapauttaa itse itsensä, joten totakin mun pitää vähän miettiä. Tätä samaa toimintoahan ei voi käyttää sitten muiden liikkeiden kanssa, jos tarkoitus on että koira hihnatta pysyy vierellä aina liikkeiden välissä.


Paikkamakuun jälkeen suoritettiin liikkeenomaiseseti seuraamista ja jäävät. Hitto että se seisominen liikkeestä on vaikeata kun sen on ottanut jäävän maahanmenon jälkeen. ARGH! Hätävarana kehitän vinkiksi sellaisen mulkkauksen, josta koira tajuaa jäädä seisomaan, vähentäkööt vaan pisteitä vartaloavusta.. mutta sillä se ainakin treeneissä toimii.


Hienosti Malla patosi liikkeiden välillä lihapullapurkille pääsyään, ja otti kivasti kehut vastaan mutta odotteli käskystä vierellä ja seurasi tosi nätisti lopuksi purkille! Eikä siis ottanut mitään vinoiluja tms purkille päin. JES :) *työvoitto*


Sitten otimme vähän seuraamista häiriössä, kun Rauha treenaili toisella laidalla peltoa. Tästä megahäiriöt, ja karkasikin perkule :( 
***


Toko-osion jälkeen Hannis toi vaakun, joka piilotettiin metsään (motivoitu nouto). jostain syystä Vaakku löytyi kyllä nopeasti mutta koira selkeästi etsi vielä jotain. Mietinkin, että olisko etsinyt dameja, jotka olisivat mieluisampia kanniskeltavia? Noh, sitten kun koira lopulta lintuun tarttui, niin se palautui suht nopeata kyytiä suoraa mulle :) Damien haku selittyneisi sillä, että Antsa on treenannut hieman ahkerammin juurikin hakua ja noutoa metsässä dameilla. 


Noh, toisella yrityksellä puuhasin jotakin mallan kanssa sillä välin kun hannis heitti linnun takaisin metsään. Malla haki ja varmasti bongasi linnun, mutta ei millään olisi halunnut tuoda sitä. Hanniksen kehoittaessa koiraa se lintu lopulta hakemaan, lintu nousimutta jäi melko pian matkasta ja koira tarjosi kaikkea muuta toimintaa kuin noutoa :( Noh, minä vain seisoin paikalla ja odotin että koira lopulta tarttui lintuun ja kiikutti sen minulle. Palautus oli käytännössä pudotus metrin päähän minun eteen. 


Nää oli ekoja sulan vaakun treenejä, joten olettaisin että damitreenit + outo löytkö kuollut eläin aiheutti nyt vähän hämmennystä pienessä tollerinpoikasessa. Täytyypi siis saada tähänkin lisää treeniä ja pian! (eli hei, te jotka niitä kuolleita pulmusia taas tilailette, vinkatkaapa sopivista myyjistä taas meikäläisellekin niin laitetaan asia etenemään).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti