lauantai 14. huhtikuuta 2012

Kuravettä päälle!

Mistä tietää että on ollut liian pitkään kirjoittelematta blogia? No siitäpä hyvinkin, kun pitää käydä tsekkaamassa edellinen kirjoitus!
Eihän me nyt olla kyllä hirveästi tehtykään mitään Mallan juoksujen takia. Mutta juoksut ovat nytten onnellisesti ohitse!
Blogin päivityshommia

Alamme jännityksellä odottelemaan toukokuuta, jolloinka JAU:n agitreenit starttaavat. Aloitamme luonnollisesti A-ryhmässä, eli Alkeiskurssilla :) Sähköpostissa saapui jo tieto, että treenit sijoittuvat torstaille, jotenka mitään päälekkäisyyksiä ei tapahdu ainakaan nyt treenien suhteen. Omat salibandytreenit kun ovat olleet torstaisin mutta jäävät kesätauolle huhtikuun lopulla.

Tarkoitus olisi myös ottaa nyt muutama lisätreenipäivä tokossa, ja koettaa ilmoittaa Malla kokeeseen :) En oikeastaan tiedä voinko vielä ihan tosissani tavoitella ykköstulosta, mutta prioriteettina ois saada tasoisemme suoritus aikaiseksi ja mulle se eka kisastratti! Treeniä nyt on pakko ottaa joka päivä, mutta pääasiassa ne ovat sijoittuneet olkkarin ja ulkoparkkiksen maisemiin :)

Liikkeet: 


Treenirutiineihin otetaan nyt kisanomaisten treenien hyvistä fiiliksistä johtuen alkuun leikkimistä ja rentouttamista koiran kanssa. Nostaahan se joo kierroksia mutta ehkä Malla vähän tarvitseekin sellaista että saadaan liikkeistä skarppeja. Tietenkin kierrokset aiheuttaa vähän ikävää oheistoimintaa, mutta haisteluihin pitää vain puuttua napakasti ja pitää koiraa komennuksen alla kuten vaikka istumassa tai makaamassa paikallaan.


Hallissa paikkamakuu meni ihan höpöksi, mutta otinkin sen nyt ilman herkkupurkkia ja koira nousi parin minsan aikana aika monta kertaa. Paikkamakuupaikkakin oli aika levoton, koska suht keskellä. Todennäköisesti seuraamisesta pysäyttämiseenkin tarjosi maahan menoa niin hanakasti usean maahanpalautuksen takia ..
.. Ensi viikolla otan siis paikkamakuuta taas vaikka keskellä hallia kun muut koirat puuhaavat jotakin muuta..


Riihimäellä käynnin jälkeen ollaan treenattu nyt liikeestä pysäytystä ja kotona se on toiminut tosi kivasti mun peruuttaessa ja jopa sivulta. Juoksujen pakottaman treenitauon jälkeen mentiinkin keskiviikkona testaamaan liikettä häiriössä halliin ja peruuttaessa Malla pysähtyi OK:sti mutta sivulta seuratessa tarjosikin sitten maahan menoa. Tähän lisää treeniä niin ulkona kuin vieraissa paikoissa :)

Kuukauden treenit pitäisi siis nyt suunnitella sillain, että kerkee käydä näissä muutamissa viikoissa alokasluokan liikkeet läpi ja mieluiten niin että saadaan jokaiseen hyvä fiilis tartutettua. Joku kisanomainen ois varmasti hyvä pitää toukokuun alussa.

Isännän ihanat hikiset pelikamat! (Kun koira vielä teki juoksujaan niin nämä oli aaaaivan parasta maailmassa)


Pääsiäisloma:


Allekirjoittaneen saikkuilun takia pääsimme Mallan kanssa viettämään pääsiäistä Kainuun vaaramaisemiin.Mahtavan reittisuunniteluni takia muutaman päivän reissu sisälsi n. 24h autossa matkaamista, mutta ahkera harjoittelu on tuottanut tulosta ja Malla pääosin nukkui nuo matkat tosi rennoissa tunnelmissa.

Malla oli muutenkin aivan ihana matkatoveri, ei tarvinnut tämän emännän ihan hirveästi stressata koiransa takia :) Tietenkin tätä fiilistä edesauttaa meidän porukoiden tietoisuus koiran tavoista käyttäytyä ja reagoida asioihin ja niihin osattiin suhtautua oikein. Malla sai siis olla ihana oma itsensä ja pitää hauskaa :) Yhtenä aktiviteettimainintana täytyy taas mainita kuinka mulle kannettiin halko ihan halkoliiteristä sänkyyn asti, eikä tipuitteluista huolimatta ollut unohtaa ko. laitosta matkan varrelle :D

Kaksi kertaa Malla pääsi myös käymään pilkillä! Saldona taisi olla yksi siimaan sotkeentuminen ja yhden siiman katkaisu (koukku oli turvallisesti allekirjoittaneen sormessa kiinni tämän jälkeen..), mutta onneksi koira luottaa näissä jutuissa ihmiseen ja sotkuinen siima saatiin aika äkkiä takajalkojen ympäriltä pois. Iloisen noutajamme yksi päätehtävistä oli kuljettaa sohjokauhaa pilkkijöiden välillä - aina siihen asti että kuumeni nin paljon että meinasi pistää varren kappaleiksi :)

Malla Eevaa avustamassa pilkkireiällä, taisivat yksissä tuumin ottaa sohjoa pois reiästä
Toisena pilkkipäivänä Malla koetti myös sukeltaa kairan tekemään reikään. Oikeastaan episodi meni niin, että koira tuli huseeraamaan pilkkireiälle (koska ihmiset tuijottaa reikää niin intensiivisesti niin täytyyhän siellä jotain jännää olla, siksipä koettaa kaivaa reikää isommaksi :D ) ja pudotti jääkökkäreen veteen. No sepäs olisi ihan pakko saada reiästä pois ja nokka perään veden pinta vain kupli kun koira koetti sukeltaa jäätä pois :D. Aikansa snorklailtuaan otin sen jääkökkäreen koiralle pois sieltä vedestä, ennenkuin sotkeentuu enempää mun siimoihin siinä :D

Nähtiin myös komea teeriparvi, kun lensi järven yli ja laskeutui suht lähelle, metelistä päätellen pitämään soidinta. Alla reaktiovideo soidinmeteliin..Videon jota kuvasin kännykällä, mitä en sitten jaksanutkaan mitenkään edioita, joten kuulette mun huutelut ja näätte kun koira lopettaa vouhkaamisensa merkkailuun... :) Tuleepa samalla testattua tämä bloggerin videotyökalu :D

Reaktiovideo

Siirtymiset tehtiin hiihtäen umpihankea vaaraa alas. Ikinä en olisi uskonut että uskallan lähteä "offaria" laskemaan, onneksi on sen verran hyvä pito suksissa ettei vauhti päässyt liian kovaksi!


Suunta vain alaspäin...

Pitoa on sen verran että pääsin tulemaan ihan pystysuoraa ylös!

Malla viihdytti tapojensa mukaisesti myös lapsia ja aikuisia noutamalla palloa ja tekemällä temppuja. Jostain syystä joka paikassa oli palloja minne vain mentiinkin! Yleensähän tuo ei ole temppuja tehnyt jos joku lapsi sitä komentaa, mutta isosiskoni 3v:lle "kuoli" hyvin monta kertaa palkan toivossa, vaikka poika koettikin vain komentaa "maahan". Käsimerkit vain olivat sellaiset jotka mä olen koiralle opettanut "pum" -merkiksi :D Oltiin yksi ilta myös lapsenvahtina ja itkevä vauvakaan ei koiran torkuttamista paljoa häirinnyt, eikä varsinaisesti reagoinut siihen mitenkään vaikka minä sitä parkuvaa kääröä huomioin aika paljonkin. Voinen siis kuvata tätä otusta myös sanoin "Sopii lapsiperheeseen" :)

***********
Muuta:
Malla on ollut siis juoksujen jälkeen tosiaan oma itsensä, mutta ehkä vähän ohjaajapehmeämpi.

Käytiin tekemässä juuri yksi haku, yksi markkeeraus ja yksi perusnoutotreeni metsässä isännän toimiessa ohjaajana. Haku meni kivasti, oli motivoitu mutta niin ettei koira nähnyt mihin kaikki damit lensi (Antsa kiersi siis viuhkamaisen ruudun tekemässä ja heitti dameja kauemmas niin ettei koira voisi jälkiä seurata treeni tehtiin tiheähkössä metsässä niin että koira pellolla, joten näköyhteys huono) ja kävi vaihtamassakin vain ensimmäisen damin. Metsään ei jäänyt viidestä damista ensimmäistäkään, koska koira teki niin siistiä ja hiljaista työtä :)

2-markkeeraus meni suht hyvin, paitsi että koira unohti mihin ensiksi heitetty lensi, mutta saatiin sitten ohjattua koira sille damille :) Itse olen vähän koettanut suuntia tolle jo opettaa, niin nyt sai isäntäkin siinä treeniä. Tässä ehkä pääasia oli että treenattiin edes!

Perusnoutotreenin tein itse vain koska mulla oli sopivasti edellisten treenien nakit taskussa. Näytin siis koiralle namit, vein pari damia samaan paikkaan 10m päähän ja palasin takaisin. Lähetin koiran noutoon ja palkkasin siististä noudosta nakeilla :) Mitään ei jääty vaihtelemaan eikä liikoja miettimäänkään, kun koiralle oli pääasia tuoda dami mulle että saa nakkeja.

Täytyy kyllä vielä kehua että vire oli tosi kiva ja työskentely äänetöntä, mutta tietenkin nyt tuntuu että vaikeutta pitäis lähteä hakemaan vierailla maastoilla ja variksilla.
****

Tänään olisikin sellainen viikonloppu että ollaan ihan kotona vaan, huomenna käydään moikkaamassa kimppakyydillä Jamin kanssa Metkaa :) Koetan vielä saada muutaman mainion pilkkifoton tänne, parhaimmat kun on tietenkin äidin ja siskon puhelimissa :) Toivottavasti kuvat ja videot edes vähäsen helpotti luku-urakkaa. Ens viikonloppuna tuleekin sitten katsaus Kouvolan näyttelystä, jonne mulla on kunnia mennä KAHDEN koiran kanssa - iik!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti