sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Tokotreeniä ja -oppia

Kyllä vain huomaa, että kun valon määrä päivässä kasvaa, nousee treeni-into samalla potenssiin n!
Ajatukset ja katseet siirtyy hiljakseen kohti tulevaa kesää ja samalla on hyvä funtsia ohjelmaa treenien osalta.
Tämän kevät-kesän tavoitteeksihan olen asettanut kisastartin alokasluokassa, sikäli että kaikki ei mee ihan läskiksi ja jouduta aloittamaan 0-pisteestä, voisi koettaa pariin kolmeen kokeeseen tähdätä.. Tuossa juuri UMN:n sivuilta tsekkasin että toukokuun puolivälissä olis kivasti yhdistyksen järjestämä koe.. täytyypä koettaa muistaa kytätä ilmoittautumisaikatauluja!

Mutta ennenkuin mihinkään kokeeseen on asiaa, tulee meillä aktivoitua treenien suhteen! Nyt pyrin tekemään pientä treeniä joka päivä, ihan vaikka sisätiloissa naksutellen. Tarkoitus olisi myös huhtikuussa (juoksujen jälkeen) aloittaa treenejä taas Eliitin riveissä, sillä olemme tervetulleita takaisin valmennusryhmään!

 Tällä hetkellä hinkataan nyt tuota liikkeestä seisomista, koska se on meillä oikeastaan ainoa ihan alkutekijöissään oleva liike.Tällä hetkellä harjoitellaan liikettä peruutellen, eli peruutan ja koira seuraa, käsky ja palkka lentää suht samanaikaisesti (toki käsky tulee ensin) ja hienosti Malla alkaa hiffata jo tuota pysähtymistä. Tällä hetkellä liike kaipaa vain terävyyttä, sitten voidaan alkaa nostaa nopeutta ja vasta sitten alkaa viemään liikettä sivulle..Malla osaa tarjota kyllä sitä "jäävää" osuutta sitten tosi hyvin ja pysyy seisomassa kun sen siihen jättää, mutta tosiaan se pysähtyminen vauhdista ilman vartaloapuja on meillä se suurin ongelma.


----------------------

Perjantaina oli taas pitkästä aikaa kisanomaiset treenit (ihan oikeesti!) ja kaiken lisäksi ulkona! Kokoonnuttiin Tuusulan urheilukeskuksen parkkipaikalle; Treeneissä oli siis kolme tolleria (Rauha ja Tyyne) ja yksi ennaltatuntematon Aussi-tyttö Peppi joka kisaa voittajaluokassa. (Enkä nyt masennu siitä, että Peppi on Mallaa vain kuukauden vanhempi..) Aloitettiin paikkamakuulla, joka päätettiin pitää kolmeminuuttisena. Malla oli taas laidassa mutta vieressä oli tämä ihan vieras koira. Taustalla leikki pari lasta ja vieressä kulki ihmisiä jalkapallotreeneihin, joten häiriötä oli ulko-olosuhteisiin aika reippaasti. Malla kesti hyvin paikkamakuussa 3min, mutta kun ilmoitettiin että aika on täysi ja ihmisiä siirtyi takaisin riviin ja ilmoitettiin että "Palaa koiran luo", niin Malla nousi. Komensin takaisin maahan ja palasin vierelle. Palkkana odotti pari lihapullaa purkissa. Ei ehkä ihan super palkka, mutta kelpasi hyvin :)

Pakko kommentoida tähän, että noususta huolimatta olin ihan supertyytyväinen tähän suoritukseen ULKONA, jossa ennen hallitreenejä Malla ei pysynyt paikkamakuussa edes minuuttia. Nyt kylmiltään vedettiin sitten kolme. JES :) Nyt vaan lisää häiriötä ja variaatioita tohon loppuun jotta iskostetaan koiralle että sieltä maasta ei nousta ennenkuin olen vierellä.

Siinä missä muut sitten alkoivat kasaamaan ruutua ja hyppyä jne, me leikittiin Mallan kanssa ihan rennosti vain ilman kummempaa suorittamista meidän biisoninkarvalla No vähän seuruutin siinä leikin lomassa mutta that's it. Kisanomaisesti ei kuitenkaan ollut tarkoitus seuruuttaa koska liike on vähän rikki vielä. Malla jaksoi tosi hyvin keskittyä ihan vain leikkimään minun kanssani :)

Kisamaisessa otettiin luoksetulo, hyppy ja jäävä maahan meno. Luoksetulossa sovitiin että sivulle tulo on avustettu, sillä meidän perusasento siinä kusee vielä ihan huolella. Joten eipä luoksetulossa sitten mitään ihmeellistä sinänsä ollut, kun käsiavuin autoin koiran oikealle paikalleen.

Hyppy oli ihan hanurista, koska Malla koetti karata repulle kaksi kertaa. Vasta avustettuna teki hypyn muuten ihan hyvin, mutta kyllähän se oli harmi että hallissa opittu liike hajosi näin totaalisesti sitten loppujenlopuksi. Tämä olisi voitu ehkä toki välttää tekemällä hyppy toiseen suuntaan, poispäin repusta. 

No sitten oli se meidän "varma liike" joka meni pieleen myös sen kaksi kertaa ennen onnistumista. Ekassa yrityksessä en muista et mikä meni pieleen ja toisessa pistin koiran vahingossa makaamaan kuralätäkköön, josta se sitten samantien nousikin. Kolmannella kerralla meni ihan hyvin. Tästä sain kommenttina, että omat käskyt pitäisi olla ensitöikseen jämäkämpiä eikä vasta toisella kerralla. Myös ne hetsaus-sanat pitäisi opetella lausumaan ennen suorituksia. 

Joka tapauksessa kaikki liikkeet saatiin lopulta jotenkin edes suoritettua kokonaan. Malla oli lopuksi ihan poikki.

-----------------

Eilen osallistuin Heidi Kailion tokokoulutuspäivälle kuunteluoppilaana, oli kyllä kiva. Saatiin monta hyvää vinkkiä jatkon koulutusjuttuihin ja nyt tuohon 'terävyysongelmiin' mitä tulee liikkeestä pysähtymiseen :) Myös monia muita hyviä vinkkejä saatiin, sillä moni koirakoista oli suht samaa ja tietenkin myös parempaa tasoa kuin me. Ysi sydämenasiaksi otettava juttu on nyt komentaa Malla maahan tai istumaan aina siksi aikaa kun tehdään jotain muuta kun liikettä (esm juttelen treeniohjaajan kanssa) niin se haahuilu toivottavasti saadaan hillittyä kuriin.

Toisinsanoen heti kun pääsin kotiin, niin piti näitä vinkkejä päästä vähän testaamaan ja kyllähän ne kotonakin toimi! Jee :) Tällasissa koulutuksissa käynti kannattaisi meikällä useamminkin, saisi keskittyä itse koulutukseen ja funtsia paremmin eri tekniikoita kun ei ole sitä koiraa siinä vieressä vahdittavana. Näkee myös paremmin niitä virheitä mitä ohjaajatkin tekevät ja niiden vaikutuksen koiraan.. sitten voikin ihan rauhassa mennä itseensä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti