lauantai 17. maaliskuuta 2012

JAU Yhteistyötestit

Terveiset Tuusulasta! Käytiin JAUn jäsenkatselmuksessa tavoitteena päästä koejäseneksi ja sitä kautta treenaamaan yhdistyksen treeneissä.

Paikalla oli parisenkymmentä koiraa, joista suurin iso ihan pieniä koiria. Muitten "testejä" katsellessa jäi fiilis että vähän olivat treenailleet jo valmiiksi.

Alkuun porukka jaettiin puoleksi ja laitettiin aina puolet kerrallaan suorittamaan. Eli ekana oli luoksetuloharjoitus siten, että koira jätetään paikalleen istumaan riviin (muut pitää omaansa kontaktia) ja sitten käveltiin muutama metri toiselle viivalle ja kutsuttiin koira luokse.

Tämän jälkeen jaettiin parit jotka suorittivat yhtäaikaa eri juttuja. Toinen parista leikki ja teki temppuja jne. kun tyyppi haastatteli ja kyseli taustoja... ja toinen parista suoritti vähä agilitymaisia juttuja vieressä muutamalla esteellä ja putkella. 

Oma suoritus:
Stressi oli ihan kamala: kädet tärisi ja koetin parhaani mukaan rauhoittua. No, onneksi siihen oli aikaa ;)

Mallan suoritus:

Malla oli reipas oma itsensä. Suurimman häiriön otti vieraasta hallista, johon ei päästy yhtään tutustumaan etukäteen ennen omaa vuoroa, joten nenä teki töitä.. Sen verran aikasemmin tultiin sisään, että sain koiran kierroksia edes vähän laskettua. 

Ihan ekana me siis (suht kylmiltään vaikka lämmittelylenkillä oltiinkin käyty) tehtiin sellanen et koira laitetiin istumaan esteen eteen, mä menin toiselle puolen ja kutsuin luo. Malla tuli kyllä kohti, hyppäs esteen yli ja kurvasi musta ohi haistelemaan maata kun joku oli kylvänyt herkkuja :( Sitten ohjaaja halusi että lähden toiseen suuntaan juoksemaan ja kutsun koiraa ja kyllähän se tuli aina mun perään..

Sit koira kiinni ja suuntana putki. Täti kerkesi sanomaan että ottaa koiran kiinni ja menen toiselle puolen putkea kutsumaan ja houkuttelemaan koiraa. Samantien kun otin taluttimen pois kaulasta, Malla ryntäsi putkelle ja meni läpi. Ja tuli takaisin. ja meni läpi uudestaan! Mua vähän nolotti mutta ohjaaja oli vain et "no sepäs on putkihullu!" ja se siitä. 

Taisi todeta että ei meillä ole mitään energianpuutetta näemmä vaikka juoksut onkin ;) 

Tokavikana oli paikallaanistumisharkkari (tai siis pääasia oli että koira pysyy paikallaan, jätin sen nyt vain istumaan koska etäisyys minne mun piti kävellä oli aika lyhyt) jossa käytännössä kävelin muutaman metrin päähän ja käännyin takasin, palkkasin koiran kun olin taas sivulla. (meni vähän tokomaisen jäykästi kyllä tämä...) 

Lopuksi meillä piti Mallan kanssa juosta (ihan reippaasti!) putkea ympäri niin että koira seurasi sivulla vapaana :D Se meni hyvin!

Ens viikolla sitten tarkempi tieto et kuinka käy.

saatiin kyllä myös ilmoitus että IHAH järjestää katselmuksen jonne voidaan halutessamme pistää hakemuksen.. ja että katselmukseen kutsutaan koirat hakemusten perusteella.. Näiden testien jälkeen laitoin kyllä ilmon menemään - koskaan ei voi olla liian varma..




2 kommenttia:

  1. kuulosta että meni ihan hyvin! :-)

    VastaaPoista
  2. Malla on vaan yrittänyt vähän rentouttaa sua suurimmalta jännitykseltä :) T. Eeki

    VastaaPoista