tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kevät toi, kevät toi..

koiran ja rusakon kakat lumihangelle.

Voi sitä iloa ja onnea pienen koiran elekielessä, kun saa juoksennella ympäri peltoaukeaa kantohangella ja napsia rusakonpapanoita suuhunsa. Näyttäis olevan ihan niin hyvää että melkein tekis itsekin mieli maistaa ;) heh, no ei vainen..

Mitäs pienelle koiralle muuta... Viime keskiviikkona oli taas hallillta treenit ja teemana oli leikki ja kontakti ja keskittyminen. Eli melko höntsäilyä, mutta maltilla. Yksi hieno havainto oli huomata, että kun jätin Mallan kiinni ja menin avustamaan toista koirakkoa, niin neito pisti pitkälleen ja odotti ihan maltillisesti kun tehtiin tunnariharkkaa :) Paikkamakuutki¨n meni rutiinilla perfekto! Etäisyys oli aikalailla täyspitkä ja nyt erona oikeastaan vain paikka joka oli kahden koiran välissä, kun normaalisti on ollut aivan reunimmaisena. Toisella puolella oli vähän rauhattomampi meno koska ohjaaja pyöri edes takaisin ja harjoitteli koiran jättämistä paikalle ja komensi koiraansa maahan useita kertoja. Mallan toisella puolella oli vähän levottomasti käyttäytyvä Collie, joten ihan mielenkiinnolla seurasin että miten tämä levottomuus vaikutti Mallan suoritukseen. Siis selkeästi levottomuus kyllä tarttui typyyn mutta haki sitten katsekontaktilla minulta "vahvistusta" ja pysyi nätisti maassa.

Kontaktiharkkarissa seisottiin perusasennossa paikallaan ja treenikaveri kiusoitteli Mallaa ihanalla lampaannahka -lelulla. Voi ylpeys! kun pieni napotti tolokkuna sivulla ja otti kontaktia vaikka kiusoiteltiin aika hurjasti! treenikaveri mm. käveli ohi ja pyysi seuraamaan, kiusoitteli leikillä niin että heilutti sitä ilmassa niin että se osui koiraan kevyesti.. oijoi, ja toinen vain istua napotti ja otti kontaktia. Vapautuksesta sitten hyökkäsikin hirveällä vimmalla leikin kimppuun :D

Alokasluokasta treenattiin hyppyä ja ylemmistä luokista ruutuun menoa. Hanniksen lampaantaljaleikki oli tässä oiva apu.

Ehdottomasti pitää alkaa miettimään jäävistä tuota seisomista. Kotona onnistuu välillä jotenkuten mutta ei hallilla juurikaan. Hyviä treenivinkkejä otetaan vastaan. Joku sellainen juttu siihen pitäisi saada, ettei sekoittuisi tuohon maahan menoon. Käsiavun antaminen oikealla kädellä on nyt ollut vähän sellainen "juttu" mutta hankala häivytettävä.. (jäävä maahan meno on ollut vasemmalla kädellä annettava käsiapu harjoiteltaessa.)

-----------

Viikonloppuna, tarkennettuna oikein että lauantaina, kävin Hanniksen kanssa Kouvolassa näyttelyissä. Hannis vei Rauhan ja Tyynen kehään Teinin arviolle, ja molemmille napsahti ERI:t. Tyynen ollen JUN ERI JUK3. Kehässä kävi esiintymässä Tyynen sisko Friidu, joka on varsin energinen tollerinarttu. En ollut milläänsäkään tunnistaa Tyynen siskoksi :D Friidukin pokkasi komiasti EH:n, ei huono sikäli kun neidot ovat vasta vuosikkaita ja kehitys kesken.

Tästä sainkin sopivasti aasinsillan, meinasin tässä juurikin kohta ilmoittaa Mallan Inkeroisten ryhmänäyttelyyn 22.4. ja toivoa vain kovasti että karvat pysyy sen aikaa kii :D Häntä ainakin tuuhenee hurjaa vauhtia <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti