sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Talven ensimmäinen päivä

Luvassa pienehkö maratoonipostaus, koettakaa selvitä!

Talven ensimmäinen päivähän taisi koettaa tälle viikolle, kun yhtäkkiä alkoi pakkanen ja satoi jopa lunta! Koiranomistaja kiittää; ei mutaisia tassuja ja vesiveteliä kelejä. Joku päivä olisi tarkoitus kiikuttaa auto duunipaikan parkkihalliin sisä-ja ulkopesuun jotta pääsen raparoopen sotkuista eroon! (minäkö muka laiska..) En ole vieläkään saanut mitään häkkiä autoon, joten takapenkin selkänojalla on muutama kuratassun jälki. Jos jollakulla tulee jotain ideoita mahduttaa pikkuiseen poloon koiranhäkki tai vastaava ratkaisu, niin mielelläni kiitos otan vastaan! Motonetistä taisi saada niskatukeen kiinnitettävän verkon, mutta en ole sellaista vielä saanut tsekattua että mahtuisiko se säätövaroineen sitten kuitenkaan mun autoon. (eikä se estä niitä kuratassusotkuja kun koira pyörii peräkontissa väkkärää innosta piukeana kun saavutaan paikkaan X) Ehdotuksia otetaan vastaan!

Kulunut viikonloppu on ollut koiraisa: Lauantaina käytiin HOTin järjestämässä koulutuspäivässä kuunteluoppilaana ja keräämässä inspiraatiota & motivaatiota treeneihin. Keväällä jos järjestävät vastaavan päivän taas niin voisi mennä seuraavaksi oman koiran kanssa vähän ottamaan opiksemme! Voisi olla vallan mielenkiintoista :) Tänään käytiin nauttimassa omalla porukalla iiihanasta ulkoilmasta! Kierrettiin ensin Pilvijärvi ympäri ihaillen maisemaa ja luontoa. Loppumatkasta lenkkiä saatiinkin soitto Elliltä ja saatiin kutsu koirametsään, joten kierrettiin lenkki myös siellä. OIJ, koirametsä on oikea elämys kun maa on vähän jäässä eikä koirakaan yhtään niin kurainen :)Kolmen viikon agsailut lyhykäisyydessään;

Perjantaina oli agsatreenit, joissa oli teemana vähän eteenpäinvalssit, mutta meillä homma jumitti aika hyvin hypyn kierron kanssa :) Mutta kyllä sieltä pari valssiaskeltakin väännettiin, ohjaajan osaamattomuutta ja kaksi vasenta jalkaa se koko homma kyllä paljolti oli :D Tehtiin myös putkelle jarrutusta, jonka idea on opettaa koiralle että putken jälkeen voi tulla tiukka käännös johonkin suuntaan eikä siis painetakkaan suoraa eteenpäin seuraavalle esteelle.. Siinäpä meille oppimista ;)

Viikko sitten perjantaina agsailtiin ratapätkää, joista jätin kontaktit pois. Oli kyllä tosi kiva onnistuakin joskus ohjauksissa vaikka tosi pala-palalta tahkomista tämä vielä meillä kyllä Mallan kanssa on. Löysähkö treenitahti onneksi antaa aika paljon anteeksi kyllä kestossa ja Malla on sietänyt yllättävän hyvin toistoja etenkin meidän alkutaipaleeseen nähden :) Lisäksi tehtiin keppitreeniä ja nyt laitettiin kuuden kepin sarjalle ohjurit ja parin harjoittelukerran jälkeen otettii hihna irti ja Malla oli niiiiiin mageee! Meni siis nätisti ohjureiden kanssa ilman hihnaa. Me edetään! 12 kepissä ei ollut mitään ongelmaa hihnan kanssa ilman ohjureita, nyt ei juuri tainnut edes koettaa oikasta lopussa.

Mun pitäisi nyt ennen joulua opettaa Mallalle ihan oikeasti laatikon kanssa se perhanan 2on2off, ennen Vuorelan luentoa jossa sitten neuvotaan muut osat noiden kontaktien opettamisesta :) (nousut ja keinun opetus) Agsauralle suunnittelin tavoitteeksi jotkut kisat kesälle. Ehkä JAU:n omat, ehkä, en tiiä vielä sen tarkemmin! Keväällä voisi olla mainio osallistua joihinkin epiksiin katsomaan missä mennään ja suunnitella hommia sen jälkeen paremmin. Hitsi, melko noloa tämmösiä "jos ja ehkä ja kun" tavoitteita asettaa mutta laji on sen verran uusi vielä mutta jotain tavotteita tässä pitää alkaa jo itselleen asettaa!

TOKOa käytiin harkkaamassa toissaviikolla kerran Malmilla. Vähän katottiin kaukoja mutta se meni lopulta perusasennon hiomiseen. Sitte katsottiin jääviä jotka on ihan hajalla :D "no kappas", tämähän ei yllättänyt. Pitäisi jotenkin entisestään vahvistaa virittelyä noille jääville, että koira tietäisi kummasta on kysymys. Tietty myös joku kuuntelutreeni (tämä idea tuolta HOT treeneistä) voisi tehdä adhd sintille enemmän kuin hyvää :) Lauantailta saatii myös hyviä vinkkejä noudon parantamiseen, etenkin metallin suhteen kun toiminta on aika hidasta.

Viime viikonloppuna allekirjoittanut keskittyi enemmän omiin juttuihinsa, mutta isäntä kävi Askolassa Porvoossa lenkkeilemässä ja Malla sai kirmata pelloilla Nupun ja Jamin kanssa :) (kuvat: Eerika Korhonen)


Ennen
Jälkeen
Pöllin nuo kuvat siis ihan törkeästi Eerikan facebookista, mutta kun ne on vaan niin ihania! Mullakin pitäisi saada investoitua jonkun sortin putki jolla saisi jotain noin ihanaa aikaan, kuin mitä nämä Eerikan vauhdikkaat tollerikuvat on! :) Malla tosiaan oli lenkin jäljiltä aivan takiaisten peittämä ja kuten kuraisuuden asteesta myös näkyy, niin neito oli aivan KIERINYT jossain mudassa. Ehkä Maltsinkin iho kaipaa vähän hoitoa kun ilmat viilenee? Oma iho on reagoinut kyllä kiitettävästi ilmaston viilenemiseen..Kaksi viikkoa sitten kävimme myös moikkaamassa Leppisiä pitkän päivän verran :) Seuraavassa vähän kuvasatoa Mallasta ja isästään Varrosta sekä tietty muusta koirapoppoosta! Malla on kyllä hellyttävä miniversio iskästään :D Suosittelen kyllä sijoitusperheessä hengailua ja tiivistä yhteydenpitoa, niin saapahan ainakin kasvattaja selkeän kuvan koirasta ja sen ominaisuuksista. Malla myös jostain syystä omaksui ihan hirveän hyvin Varron tavan hypätä vasten tervehtiäkseen :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti