tiistai 9. marraskuuta 2010

Malla & Jami 12 viikkoa! Eka rokotus

Pennut sen kuin kasvavat vain, ja ensimmäinen rokotus laitettiin Nikkilän kunnaneläinlääkärin toimesta 27.10.
Taisi emäntää jännittää vähän enemmän kuin potilasta, joka meni innoissaan moikkaamaan eläinlääkärisetää ja hoitajaakin häntä heiluen tervehdittiin. Pientä häsläämistä hoitopöydällä olo oli, koska kaikkea uutta ja mielenkiintoista tutkittavaa olisi ollut vaikka kuinka.

Malla ei ollut milläänsäkään eläinlääkärin suorittamista tutkimuksista, mitä nyt hieman minua kohti pakitteli kun hampaita katsottiin. Lopputulemana oli terve pentu ja rokotus meni nahkaan ihan huomaamatta, kun eläinlääkäri nakkasi pari nappulaa nenän alle. Meidän typy ei ole koskaan vielä ruokaa karsastanut!

Eläinlääkärireissulla hengailtiin hetken aikaa tässä kylän keskustassa ihmettelemässä autoja ja ihmisvilinää. Tietenkin Malla olisi halunnut kaikki ohikulkijat moikata, mutta tähän ei saanut mahdollisuutta. Pientä kontaktitreeniä otettiin vähän rauhallisemmalla nurmikkokentällä, mutta sitten lähdettiin kotiin. Autotreeni ei ole koskaan pahaksi, siksi pyritään ottamaan mukula mukaan jokaiselle erilliselle kauppareissulle, tai jos lähdetään muuten vain käymään jossain.

Loppupäivä otettiin todella rauhallisesti, eli käytännössä Malla ja emäntä vetelivät tirsoja. Tosin emäntä oli hieman väsyneempi rokotusreissun jälkeen! Perus ulkoilutukset kuitenkin tehtiin ihan normaalisti ja Malla oli energinen iloinen pieni oma itsensä. Ehkä aavistuksen verran enemmän nukkui päivän aikana.

Reipas tyttö!


Lauantai saatiinkin toinen pieni tollerinpoikanen meille hoitoon, nimittäin Mallan veli Jami (Nauruparran Wave rider Jami). Jami päätyi meille hoitoon, kun Niki kävi Lahdessa näyttelyssä. Puoli 8 aikaan nämä kaksi pikkuista pääsivät painimaan (siinä vaiheessa oli laminaatti lasisaippuaa!!) ja sitä jatkoi liki tauotta melkein kaksi tuntia.

Takapihalta löytyi myös ihana aarrekätkö (minun pienet kukkasipulini!) ja kaksi multakuonoa tulivat välillä takapihalta sisälle rymyämään. Jonkin verran pidettiin siis pentuja aidatulla takapihallamme rymyämässä Yleisen järjestyksen nimissä käytiin purkamassa energiaa myös vähän metsän puolella. Jami oli käytökseltään kyllä mallikappale!

Ja koska tekstit ovat niin pitkästyttäviä lukea, oheinen kuvasarja saanee kertoa loput!

Hyllykoirat!

Kyllä, kuvan lelu kesti kuvatun käsittelyn täysin naarmuuntumattomana!

Tolleripainia ensimmäiset 2h

Jami hivuttautui aina Mallan kainaloon nukkumaan, kun lepohetki koitti
Oli todella ihanaa seurata lasten leikkiä keskenään ja Jami on tervetullut hoitoon milloin vain! Malla sai toki myös kutsun vastavierailulle :)

Jami tuli syliin, ja Malla mustistelemaan :D