perjantai 26. marraskuuta 2010

Paukkupakkaset! (Malla 16vk)

Johan ne saatiin tänne eteläiseen Suomeenkin, nimittäin paukkuvat pakkaset! Eihän nämä vielä lähentele juurikaan -25'c mutta voitte uskoa että mulle riittää ihan hyvin -15'c ! Kipakka aloitus tänätalvena, ei juurikaan ole sellainen fiilis, että tarvitsisi pelätä lumetonta joulua, niinkuin parina aiempana vuonna.

Tosin allekirjoittaneen joulut ovat olleet aina lumisia, sillä niistä kaikki paitsi yksi on vietetty Puolangalla - siis siellä missä sitä lunta nyt Suomessa tuppaa olemaan melkeinpä eniten vuodesta toiseen. Joulusta puheenollen tarkoitukseni olisi ottaa Malla mukaan pohjoiseen sitten joulua viettämään sekä tapaamaan monia erilaisia koiruuksia, kuten siskoni Suomen lapinpaimenkoira Elmon!

Malla täytti 16vk ja tykkäsi istuskella lumituiskussa terassilla hetken kerrallaan.
 Kuvan koira tuli juuri sisälle :)
 Olen tässä pohdiskellut että millainen meidän takkipolitiikka sitten koiran kanssa olisi. Selkeästi nykyisellä turkilla tulee helposti kylmä, etenkin jos tuuli sattuu olemaan yhtään hyisempi. Sovittelinkin jo Mallalle ostamaani Hurtta collectionin toppatakkia joka pitää sateen sekä tuulen! 50 senttiä pitkä takki vain tuntui hieman liioitellulta, mutta sekin on tietenkin vain järjestelykysymys!

Tiistaina siis käytiin 'isojentyttöjen' piikillä hakemassa vahvistusrokote ja reilun viikon päähän pitäisi varata aika rabies -rokotteelle. Lääkärikäynti meni oikein hyvin. Eläinlääkäri kysyi että miten koira reagoi ensimmäiseen rokotukseen (Nobivac) jolloin kerroin silloin sattuneesta sulamattoman tavaran oksentamisesta (useita tunteja rokotuksen jälkeen) jotenka tällä toisella kertaa laitettiin Duramunea. Noh, meillä ei oksennettu mutta oli todellakin väsynyttä pentua sen jälkeen! Nukkui todella paljon päivän aikana.

Tyhmästi olin taas laittanut rokotukset ja pentukurssit samalle päivälle (ei ollut ensimmäisellä rokotuskerralla noin väsynyt enää illalla) mutta Balkan-makkaralla meidänkin typy piristyi ja oli kuin ei väsyttäisi yhtään!

Käytiin puolentunnin tehokas pentukurssi-kerta Keinukalliolla ja tällä kertaa harjoiteltiin ohittamista ja sivulle tuloa. Malla siis tekee ihan mitä vain makkarasta. Siis mistään Natural menu -nappulasta ei vois vähempää kiinnostua jos toisia koiria on näkösällä, sillä en yhtään ihmettele että niillä oli staffin kanssa ongelmia saada sitä motivoitua, vaikka kauheasti herkkujen perään onkin! Kotimatkalla autossa saikin sitten possunkorvan rauhoittumista varten eikä tällä kertaa tullu vahinkoa takapenkille ;) Koska kurssi kesti vain puolituntia, lähdin hieman tuulista säätä ja alkavaa lumituiskua uhmaamaan. Pidin vain koiraa liikkeessä ja kyllähän se omatoimisestikin kuumana kävi kun hössötti muita koiria.

Tänäaamuna oli tosiaan hieman viileämpi ja hyisempi sää. Asuntokin oli hieman viileämpi. Mutta eikai meillä ihan näin kylmä kuitenkaan ollut??