keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Kohellusta (9kk)

Mallan yhdeksäs kuukausi on kulunut aika lailla samoissa merkeissä kuin edellinenkin, mitä nyt säät ovat hellineet kovasti. Omasta pihasta ei ole karattu vielä kertaakaan (lukuunottamatta sitä ainoota kertaa kun portti oli unohtunut auki) ja sielläkin käyttäydytään melko kivasti eikä esm kaiveta kukkapenkkejä ollenkaan!

Karvaa tuosta eläimestä on lähtenyt hävyttömän paljon ja lähtee varmaan lisääkin. Huomasin tänään että housuvilloja lähtee ihan tuppoina, koirakin niitä kiskoo irti. Mahtaa kuumottaa näin kesähelteillä! Kohta kai meilläkin sitten ihastellaan karvatonta noutajaa :D

Viime yönä selvitin reaktiota, mitä tapahtuu jos koira ei pääsekkään sänkyyn viereen nukkumaan. Valvottiinpa sitten koko yö, koira vinkui ja ulisi oven takana. Malla välillä äityi jopa ihan haukkumaan! Tota kesti oikeestaan koko yö, koska en halunnut mennä avaamaan ovea kun koira pitää meteliä itsestään. Noh, aattelin aloittaa vieroistushoidon, ja koira saa vastedes nukkua makkarissa lattialla mutta ei vieressä. Jossain vaiheessa pyrkimys ois siihen että koiruus selviäis yönsä yksin olkkarin puolella.

Jaa että miksikö tällainen ratkaisu? Eilen kotiin tullessa, kun koira oli ollut pitkän päivän kotona, oli sohvan istuintyynystä revitty kiitettävä pala :/ Ajan saatossa ollaan huomattu että se n. 6h koira kestää vielä olla yksin suht pienillä tuhoilla, mutta 8h paikkeilla yleensä on revitty sitten isommalla tunteella. Illathan koira makoilee ja nukkuu suurimmilta osain, mikä selittyisi tuolla "omatoimitouhuamisella" jos ei osaa rentoutua ja nukkua silloin yksin ollessaan. Tätä itsenäisyyttä olisi siis tarkoitus tukea ja sillä että koira siirtyisi nukkumasta pois meidän vierestä. Parempi varmaan, kaikkien unensaannin kannalta, edetä step-by-step.

Eilen käytiin taas juoksettamassa Mallaa ja Kaapoa. Kuraiset koirat käväisivät Porvoossa myös uimassa! Tämäkin saatiin taltioitua videolle, olihan isännällä sentäs iphone mukana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti