maanantai 2. tammikuuta 2012

2011 yhteenveto ja 2012 tavoitteet

Se olis kuluneen vuoden yhteenvedon paikka..

Tammikuu Malla oli vuosi sitten aika pieni vielä! Mitään ihmeellistä ei Tammikuussa tapahtunut..

Helmikuussa kävimme Mallan kanssa ensimmäistä kertaa MatchShowssa Koirakeitaalla, ja taidettiin saada punainen nauha ja punaisten kehässäkin sinniteltiin aika pitkään ennenkuin pudotettiin porukasta. 

Maaliskuussa vaihdettiin ruokamerkkiä Roburista Golden Eagleen ja sillä tiellä ollaan vieläkin. Nappula on hyvin sopinut nappulalle ja karvakin alkoi lopulta pakkasten myötä kasvamaan. Kokemusta käytiin myös hakemassa Lohjan pentunäyttelyistä missä ei sitten pärjätty kovinkaan hyvin ja saatiin sininen nauha. Maaliskuussa käytiin "uusimassa" pentukurssi joka oli aikalailla yhtä tyhjän kanssa, vaikkakin varmasti parempi kuin ei mitään :)
Maaliskuulle mahtui myös meidän Itiksen reissu, josta ei kyllä jäänyt kauheasti positiivisia ajatuksia... pitäis tosiaankin ottaa uusiks joku kerta! Itis on muuten blogiin päätyneiden hakusanojen kärjessä..

Huhtikuussa rampattiinkin sitten mätsäristä mätsäriin.. Helsingissä ja jopa Kouvolassa asti käytiin :) 

Kevät meni aikalailla mätsäreitä kiertäessä. Pidettiin myös pentutapaaminen tässä meillä ja hauskaa riitti! Helteet ja lämpimät kelit hellivät.. Uusia tuttavuuksia saatiin Kaaposta ja Hugosta, jotka ovat molemmat varsin hurmaavia urostollereita :) Keväällä käytiin myös näyttelykurssi josta saatiin kivasti kokemusta ja ohjausta mitä tulee koiran esittämiseen ja saatiin hyvin varmuutta siihenkin toimintaan.

Kesästä mieleen jäi uimishommat, jotka ovat typyselle kovasti mieleen! Koetuksi tuli myös Tollerileiri ja niihin osallistumisen melkein pilanneet juoksut, jotka alkoivat pari päivää ennen.. Isäntä meinasi että toista kertaa ei leirille lähdettäis, mutta itse kyllä harkitsen vakavasti vielä! Voi kun joku vois kristallipallosta ne juoksujen ajankohdat ennustaa. Juoksuthan oli Mallalle siitä kurjaa aikaa, et paritkin juoksuhousut niissä puuhissa repesi.. Kesällä treenattiin myös ankarasti tokoa, parhaimmillaan kolmena kertana viikossa! Tuona aikana tehtiin kovasti etenemistä, mutta syksyä kohden alkoi koiran "tottelevaisuus" temppuilemaan teini-iän myötä.. Mallan kotona tehdyt tuhot loppuivat juoksuihin, alkaakseen sitten syksyllä uudelleen..

Pari virallista tuli myös käytyä näyttäytymässä.. Tollershowsta saatiin EH ja Porvoon näyttelystä irtosi ERI :) Kaunis koiruus meillä siis! 

Syksyllä päästiin koivikseen treenailemaan tokoa Hanniksen johdolla, ja sillä tiellä ollaan vieläkin. Harkitsen myös ihan pienesti Eliitin koulutukseen hakeutumista mutta sitä täytyy harkita jo ihan kustannussyistä. Sielläkin oli tosi kivaa treeniporukkaa ja hurmaavilla persoonallisuuksilla varustettuja koiria.

UMN:n järkkäämälle agikurssillekin päästiin loppusyksystä, ja kokemus oli huikea. Laji tuntui kivalta, mutta viisi kertaa liian nopealla etenemisellä ei. Ei koiran hahmotuskyky ja omistajan kunto riittäneet tällaiseen höseltämiseen.

Loppusyksystä sitten kuvautettiin lonkat ja kyynärät sekä tehtiin silmäpeilaukset eikä missään ollut mitään vikaa! Loukkaantumisetkin rajoittuivat vain pieneen tassuhaavaan, joten oikein mukava on ollut terveen koiruuden kanssa harrastaa :)

Talvesta.. no, en sano paljo mitää koska tuntuu että koko tämänastinen talvi on ollut vain syksyä :D Mallalla on riittänyt mörköjä mutta tuntuu hiljalleen niidenkin kanssa helpottaneen. Hirveämmin ei ole tullut vastaan koriakoitakaan, joille rähistä. Rähinöitä ollaan siis pyritty hillitsemään nyt ainakin vähän välttelemällä tilanteita joista niitä on voinut syntyä. Päivä kerrallaan..

Vuodesta yhteenvetona siis koiran kasvun seuraamista ja "koirapiireihin tutustumista". Ankarasti ollaan treenattu ja loppuvuodesta ollaan kyllä niitetty juuri sitä mitä ollaan ajoissa kylvetty. Palkitsevaa!

TAVOITTEET 2012

Tokossa on selkeänä tavoitteena startata keväällä (yääh, en ole jaksanut vielä katsoa mitään aikatauluja että missä on mitäkin) alokasluokassa ja saada sieltä joku tulos. Keskiviikkona aloitetaan hallikausi ja uskon erilaisen treeniympäristön edesauttavan positiivisesti hyperlapsen keskittymiskykyyn. Kokeissa olis tarkoitus startata koiran ja oman fiiliksen mukaan. Jos sujuu, niin mielelläänhän sinne toistekin menee! Hanniksen mieliksi koetan tässä luvata parempaa treenisuunnittelua ja treeniohjelman laatimista :) Mehän treenataan tavoitteellisesti! :D 

Agissa tavoitteena olisi päästä treenaamaan johonkin seuraan. Kevättä kohden alan taas pommittamaan seuroja ja kyselemään paikkaa. Yhteistyötestejä varten pitäisi varmaan vähän treenailla muutakin kuin tokoa. Mm. leikkimistä!

Näyttelyihin olisi kiva osallistua, mikäli koiralla on karvaa ja alkaa näyttää riittävän valmiilta niihin. Sopivasti massaa ja turkkia, niin kehtaa viedä.

Ongelmia koetetaan kuluvana vuonna karsia vähemmäksi. Autoilu on mennyt suhtkoht hyvin mutta toivottavasti alkaa sujumaan osaltamme paremmin jos saamme auton vaihdettua ja tukevan alumiinihäkin koiralle. Yksin kotona hilluminen on alkanut taas sujua suht kivasti, mutta saapas näkee mitä kenkä kuulee miten asian kanssa on jatkossa laita. Emäntä aloittaa ihan täyspäiväisesti töissä kulkemisen, joten päivät varmaankin hieman pitenevät ja aika on vähän enemmän kortilla.. Eipä noista sitte jää muuta ku rähinät mutta varovasti toivon että ongelma menee ohi itsekseen kun ikää ja viisautta karttuu lisää :)

edit:

Taipparit  vois koettaa jos tänä kesänä/syksynä saatais ees kokeiltua että miten koira toimii. Mulle riistat on kuitenkin sen verran ällötys että isäntä saa oikeasti alkaa petraamaan asian kanssa tai sitte saa jäädä oottelemaan meikäläisen innostusta raatoja kohtaan. Valitettavasti joululahjaksi toivomiani vaakkuja ei saatukaan sitte ainoatakaan pakkaseen haisemaan :( 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti