keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kontaktien hinkkaamista häiriössä

Tänään oltiin reippaita tyttöjä ja mentiin treeneihin vaikka kaikki julkinen liikenne meidät petti ja oli turkasen myöhässä. Mäkkärin kautta kotiin ja hallille!

Teemana tänäänkin oli seuraaminen ja tarkoitus oli katsoa kontaktipuolta Hanniksen kanssa, mutta Hannis jätti treenit väliin, joten katselin sitten ihan keskenäni. Onneksi on olemassa facebookit joissa voi keskustella erilaisista skenaarioista ja lähdinkin sitten tsättäilyjen pohjalta ihan perusjutusta liikkeelle, eli perusasennosta!

Kuten tavallista, oli koiruudella kierrokset huipussaan heti aluksi.

Otettiin eka ihan katsekontaktiharkkaria perusasennossa vaikka ympärillä tapahtui vaikka mitä (kaikki treenasivat omilla koirillaan eikä pareittain kuten aiemmin) ja otin askeleita sinne tänne ja aina vaan perusasentoa ja kontaktia. Jos katse alkoi harhailemaan jonnekin muualle niin näpäkkä palautus "maan pinnalle" ja uudelleen.. Koetan vähentää palkkaamista korjaamisesta ja siten laittaa paukkuja siihen että ekalla yrityksellä menis homma niinkuin pitää! Tässä olis vain saanut olla klikkeri mukana. Tekee homman niin paljon selkeämmäksi tuolle koirasellekin.

Kontaktin jälkeen katseltiin sitten sitä seuraamista mikä meni aika hyvin nyt. Lyyyhyttä pätkää ja taas haihattelusta homma poikki ja alusta uudelleen.

Seuraamisten jälkeen poltteli kokeilla jäävää seisomista kun sitä ollaan treenailtu tässä kotonakin. Häiriössä jouduttiin palaamaan melkein lähtöasetelmiin, koska tuo korjasi asentonsa aina perusasentoon ihan itsestään. Kotitreeniä tässä jatketaan ahkerasti!

Malla piti pienen tauon ja avustin erästä koirakkoa käskyttämällä liikkeitä ns kisanomaisesti. Olin vain aika huono siinä enkä aina tiennyt missä välissä pitäis sanoa mitäkin ja sanomisetkin meni vähän miten sattui :) Olipahan ihan hauska nähdä välissä VOI -liikkeitä. Malla huusi sen aikaa hallin kulmalla. Mutta sen täytyy nyt opetella haltsaamaan hermojaan ja oottelemaan kun minä teen muita juttuja!

Paikkamakuussa tehtiin melkeinpä täydellä matkalla ja täydet 2min paikkamakuu. Palkkana ootteli taas cecarin märkäruokaa purkillinen pakasterasiassa. Ja pieni pysyi hienosti, vaikka vieruskoira oli vähän levoton ja pari muuta koiraa vinkuivat ja hallin toisessa osassa agsattiin täyttä häkää. VOI YLPEYTTÄ!


Lopuksi höntsättiin superhieno seuraamiskaavio (kaikenlaisilla käännöksillä ilman kontaktin katkeamista), tehtii pari metallinoutoa ja hyppyäkin vähän hinkattiin. Kotipihassa ihan minitreenit luoksetuloa. Pitäis saada koiran luoksetulosta loppuhyppy (mikä luokitellaan törmäämiseksi) karsittua pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti