lauantai 14. tammikuuta 2012

Hallikausi aloitettu

Matkapäiväkirjan loppuunsaattamista jäämme mielenkiinnolla odottelemaan, jospa viikonloppuna jaksaisin siihen perehtyä vähäsen!


Allekirjoittanut tosiaan aloitti työelämän ja hieman on ollut totuttelua 11-12h venähtäviin päiviin. Noita päiviä saan kyllä vähän typistettyä sitten kun on finanssipuoli siinä kunnossa että on varaa kuluttaa ylimäärästä bensatankkiin. Vaikka aikatilanne kuulostaakin (ja onhan se) kurjalta - mitä tulee vapaa-aikaan, niin voin onneksi todeta isännän kouluaikataulujen helpottaneen ja Antsa hoitaa nyt Mallaa vuoroltansa vähän enemmän. Myöhäisemmät aamut, lyhyemmät päivät ja matikan kurssien vähittäinen loppuminen mahdollistavat keskittymisen koiraan :) noutohommia ovat tietääkseni hangessa treenailleet ja näinpäinpois. Muutos päivärytmissä ei toistaiseksi ole aiheuttanut mitään ongelmia kotona ja tuhoja tuskin huomaa jos niitä nyt edes on! :)


Viime viikolla aloitettiin hallikausi Hakkilan agilityhallilla. Ekakerran lähtökohdat oli kyllä lievästisanoen kauheat! Mä kerkesin töistä päästyäni lähinnä vaihtaa vaatteet ja nappaa koiran mukaan. Koiran, joka oli joutunut hengailemaan yli 10h päivän yksin kotona. :( (oli siis ehdottomasti poikkeuksellisen pitkä päivä). No hallille päästiin juuri ja juuri ajoissa ja siellö oli vähä  kaaos kun edellinen ryhmä lähti ja meidän porukka toi koiransa halliin. Tähän Malla ei oikein osannut suhtautua ja koetti alkaa rähisemään (etenkin jos joku räksytti sille) :S noh, jaettiin parit ja alettiin treenaamaan. Meidän pari on treenannut samassa ryhmässä joten lähtökohdat oli melkoisen samat. Oli siis helppo sopia vähän kevyemmästä treenistä totutellen ympäristöön ja häiriöihin! Alkuun pidin koiraa hihnassa, ettei lähtis jokaisen ärsykkeen perään ja palkkailin broileripyöryköillä hyvästä treenistä.

Treenivuorossa oli seuraamista ja jääviä hinkattiin kanssa. Lisäks taisin ottaa pari heittoa metallinoutoa ja alokasluokan hyppyä! Hypyn treenaus on ollut meillä melko heikoilla kantimilla, mutta Malla kykeni oikeaoppiseen suoritukseen parilla toistolla. Voiko koira oppia mallista noin tehokkaasti? Ensimmäisenä kun hypyn suoritti vähän enemmän sitä treenannut Rontti :D
Hmm.. ekalta reenikerralta jäi myös käteen 2 onnistumista paillamakuussa ja 1 epäonnistuminen! Eli aika hyvin tuo hallissa kesti parin minsan ajan..

Pikän yksinolopätkän takia lähdin sitten treenien jälkeen Hanniksen laajennetun lauman kanssa koivukylän koirapuistoon. Hanniksella oli mukanaan hoidossa oleva kasvattinsa Mauri. Tarkennan siis vielä (ehkä tarpeettomasti) että kyseessä oli Tyynen velipoika, 10 kuinen hurmaava uros :) Ja oli kovasti sitä mieltä että Malla on ihan astuttava tapaus..Siinäpä ne sitten juoksivat peräkanaa :D

Viime keskiviikkona oli toinen hallitreenikerta, jonne saavuttiin myöhässä (kiitos Navigaattorin!), jätettiin alussa ollut paikkamakuutreeni väliin ja koska paikalla olijat olivat jo parit valinneet, jäimme parittomaksi. En nyt kuitenkaan antanut sen häiritä. Mitä enemmän treenaajia kentällä, sitä enemmän häiriötä = parempi harjotus. Hinkkasin seuraamisen kanssa ja jäävistä pelkkää makaamista. Aika paljon pyrin vain laittamaan koiraa makaamaan paikallaan ja juoksemaan itse ympäri hallia koirakoiden lomitse. Malla pysyi tosi hyvin, ja koko tunnin aikana karkasi vain kerran tai kaksi, kun kävin lainaamassa puista noutokapulaa (joka oli hurjan suuri). Ja tuolloinkin olin itse toisella laidalla hallia ja koira toisessa. En jaksa siis olla pettynyt siitäkään.

Palkkauksessa tein tällä kertaa niin, että vältin kädestä palkkaamista ja repulla odotti muovirasia, jonne käytiin aina laittamassa uusi pala lihapullaa. Muisteltiin, miten homma toimii, ihan lyhyillä seuraamispätkillä, kehu, vapautus palkalle. Yhdessä myös avattiin tuo rasia josta sitten sai palkan.

Koko treenin kruunasi 2min paikkamakuu joka meni ihan tosi hienosti ilman ainoatakaan nousua. Palkkasin tästäkin kipolla, jossa oli superpalkkana cecar- märkäruokaa :D Hallin seinän toisella puolella alkoi mekastamaan lumiaurakin, joten vähän tahtoi pää pyöriä, mutta pääasia taisi olla että ei noussut :) YLPEYTTÄ!

(Tämä kirjoitus on pääosin kirjoitettu kännykällä pitkillä bussimatkoilla, tulin tähän koneelle vain julkaisemaan. Pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti