maanantai 4. kesäkuuta 2012

Koiviksen valmennusryhmä part I


Lyhyestä virsi kaunis.

Hain Mallan kanssa Koivukylän koiraharrastajien TOKO-valmennusryhmään ja päästinkin sinne. Nyt ehkä vähän harmittaa, sillä koiran treeni-into on tipotiessään ja keskittyminen 0. Tai no siis kyllä se yksinkertaisia asioita pystyy harjoittelemaan tosi hyvin mutta ei ole juuri nyt siinä "kondiksessa" että kisanomaiset sujuisi.

Sunnuntaina nyt kuitenkin oli eka valmennusryhmän kerta, ohjaajana Angelica Leiman ja teemana tehtiin tasokatsaus eli mikäpä muukaan kuin kisanomaisesti ALO -luokan liikkeet. Taaskaan allekirjoittaneen viretila ei ollut paras mahdollinen. Vettä satoi, väsytti, melkein jätin menemättä ja radio laulo "pitkä kuuma kesä.." No, eniway paikalle päästiin ja hyvä niin.

Paikkamakuu tehtiin kisamaisesti 2min. Ensin koira ei meinannut jäädä paikalle (lähti samantien kun otin askeleen eteenpäin). Nooh, paikalle palautus ja lyhyellä matkalla paikkamakuu. Malla rauhoittui paikalle ihan kivasti ja tämän jälkeen meillä ei ollut mitään ongelmaa ja kestettiin loppuun asti. Kehuin koiraa kuiskaillen, niinkuin Korri neuvoi tekemään. Luultavasti se toi koiraan vähän luottamusta liikettä tehtäessä. Nousi hyvin perusasentoon, no problemos!

Muuten meidän kisanomaiset meni ihan penkin alle. Seuraamista en tehnyt ollenkaaan ilman talutinta koska koira ei taluttimessakaan seurannut at all. NOOH. ei siitä sen enempää. Hyppy meni kivasti ja oikeastaan ainoa toimiva liike...mm. jäävien seuraaminen oli hyvä, jopa niin hyvä että ei mennyt maahan käskystä vaan pysyi kintereillä. HUOH.

Toisinsanoen keskittymiskyky ei riitä kuin lyhyisiin pyrähdyksiin.

Myöhemmin saadussa palautteessa Malla sai melkein jopa kunniamaininnan perusasennoistaan :D mutta eipä se kauas riitä jos se on ainoa hyvä juttu, mutta siitä kai se lähtee.

Sain tässä myös jälkikäteen muistutuksen vähän hellittää treeneissä hormonihuuruisen kanssa, etten tee treenatessa vain enempää hallaa jo opituille asioille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti