lauantai 2. kesäkuuta 2012

Parit tokot ja agit - syteen ja saveen

Tiistaina oli päätöstunti Korrin Riitan kurssilla. Paljon ehdittiin tehdä.

Aloitettiin kisanomaisilla liikkeillä (2 liikettä) jotka eivät menneeet sitten loppujen lopuksi kovin hyvin.
Luoksetulon jälkeen Malla vapautti itsensä liiallisista kehuista ja päätyi lopulta Tuusulanjärven rantaan venelaiturille (ei ole tottunut veteenmenijä laiturilta joten ei sitten hypännyt veteen) ja jäävä seisominen meni jääväksi maahanmenoksi liioista kierroksista ja liian vähistä virittelyistä johtuen. Paikkamakuu tehtiin yksittäiskäskytyksellä häirittynä ja se meni hyvin kun välimatkaa oli riittävän vähän. Ruutu meni hyvin, eli koira haki paikan siihen mihin halusin. Hyppy meni muuten hyvin, mutta pidemmältä matkalta koira keksi juosta esteen vierestä ja mennä seisomaan sen taakse..heh. (silloin ei naurattanut) 

Keskiviikkona naksuteltiin Hanniksen ohjauksessa. Melko tollo päivä kun muita ei ollut treeneissä ja hyvin kerettiin tehdä juttuja.  Aloitettiin pakitusharjoituksella, jossa koira pakittaa ohjaajan edessä (ohjaaja palkkaa aina parin askeleen välein) ja harjoituksessa kierrettiin ruutu ympäri. Mallasta tämä oli hauska harjoitus, kun sai paljon palkkaa! Sen jälkeen opeteltiin kosketusalustaa, jossa tavoitteena oli että koira menee alustalle ja läppäsee sitä tassulla. Malla hiffasi tämänkin hyvin nopeasti. Tosi jännä, miten noin adhd ja välillä keskittymiskyvyttömyyttä demonstroiva koira keksii tollaset jutut tosi nopeasti! Ilmeisesti vinkki siitä että valeraskauskaudella kannattaa naksutella pikkujuttuja joista vois helposti sitten rakennella vaikeampiakin kokonaisuuksia! 

Mitä tohon valeraskauteen tulee, niin Malla on tällä hetkellä melkoisen haastava treenikaveri, ja vaatii perus tokoliikkeisiinkin paljon helpotusta ja apuja että niistä selviää. Esm runsas namitus jne. Toisaalta nyt on hyvä sitten kerrata ja vahvistaa perusasioita kuten perusasentoa ja paikalla makaamista sekä istumista jne..

Vaatii vain melkoisen paljon itseltä motivaatiota treenailla tuon höyryerkin kanssa. Hirveästi kierroksia ja protestia! Mutta omaa "jaksamista" helpottaa tieto, että tämä on ohimenevää..

Torstaina ja perjantaina olikin sitten agiliitoa. 

Torstaina A-ryhmän treenit joiden ohjaajan nimeä en kuollaksenikaan muista, mutta nyt opeteltiin varmasti aloittelijalle hyviä juttuja kuten esteitä! Jes, eli nyt käytiin läpi hyppy, putki ja puomin alastuloa kosketusalustalla. Oli tosi jees treenit meillä! Malla sai kehuja kuinka on kuuliainen koira ja intoa tehdä, nopeuttakin ihan rahtusen ;)

Perjantaina treenailtiin Purinalla, kiitos Riikan <3 Läpi käytiin valssit molemmin puolin sekä yksinkertasia este & ohjausharjotuksia joita nyt voidaan treenailla itsenäisestikin kun tiietään mitä ollaan tekemässä. ainakin tunnen itseni ja osaan arvioida treenitarpeitani, koska olin harvinaisen samaa mieltä riikan kanssa siitä kuinka MINÄ tarvitsen enemmän aikaa ja treeniä - kun minä osaan, niin Malla oppii tosi nopeasti perässä. Samalla nähtiin ihanaista Varroa, joka näytti isännällekin vähän agilityn mallia. Antti oli mukana ja autteli palkkauksen kanssa :) Mies toimi myös valokuvaaajana, joten tekstin lopuksi pari hauskaa kuvaa agsatreeneistä.

Kuvien copyright : Antti Huovinen


Huomatkaa kuinka kauniilla korkkiruuvilla allekirjoittaneen jalat on ... ihmekös tässä että vähän treenin jälkeen pisteli tutusti nilkkaa.. Eli koiran lämmittelyn lisäksi pitää myös omat raajat muistaa lämmitellä HYVIN!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti