sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Hyvinvointiviikonloppu

Kylläpäs on taas paljon päivitettävää, joten päätin jakaa asiat omiksi postauksikseen.

Tämä teksti kertoo Hyvinvointiviikonlopusta
Edeltävä teksti kertoo Helleviikon treeneistä käsittäen agsat ja tokot
Ensimmäisenä postauksena julkaisin kertomuksen Nome/Nou -treenailuista

Nyt on ollut varsinainen hyvinvointiviikonloppu!

Perjantaina Malla kävi paikallisella koirahierojalla (jonka tällä kertaa valitsin läheisyyden takia, en niinkään suositusten perusteella) ja kokemus oli vallan mainio. Malla rauhoittui ja nautiskeli alusta alkaen ensikertalaiselle epätyypilliseen tapaan, oli kuulemma hierojallekin mukava kokemus! Sain myös hyvin ohjeita omatoimiseen venyttelyyn ennen treenejä sekä erityisesti treenien jälkeen tehtäväksi. Jumituksia löytyi hieman etujalkojen lapojen sekä selkärangan viereltä mutta ei vaikuttanut kovin pahalta ja juurikin sellaisilta mitä tulee esim tokoillessa seuruuttaessa. Koiran peitsaamiseen kävellessä hän ei nähnyt mitään ongelmaa, koska koira kuitenkin ravasi ihan nätisti. Mallan peppulihakset saivat kunniamaininnan, oli kuulemma tosi hyvin muodostuneet ja isot potkat :D Muutenkin lihakset kuulostivat hyvin kehittyneiltä ja koira siis lihaksikkaalta :)

Lauantai vietettiin maalaustalkoissa ja Malla sai opetella malttia narun päässä. Piki-beagle oli hoksannut edeltävänä viikonloppuna tytttö ja poikakoirien eron ja oli kaiken  aikaa haistelemassa. Kummaa kyllä Malla ei antanut lähtöjä vaan alistui ja antoi haistella, vaikka pari päivää sitten eräs "sillä silmällä katsonut"  uros koirapuistossa aiheutti taas palosireeniefektin ja esiteltiin hampaita.. Outoja noi naiset!

Sunnuntaiaamupäivä vierähti sitten vetokoirayhdistyksen järjestämällä hierontakurssilla. Kurssin ohjasi Heli Hyytiäinen, joka on koulutukseltaan eläimiin erikoistunut fysioterapeutti ja suorittanut tutkinnon myös ulkomailla. Kurssin teoriaosuus käsitteli koiran anatomiaa ja siiten miten koira käyttää kroppaansa liikkuessaan Pari tuntinen käytännönosuus käsitteli perus venytyksiä (ehkä joka perusteellisempia kuin koirahierojan antamat ohjeet?) sekä tietenkin tärkeimpien lihasryhmien hierontaan ohjeita. Ohjeet tosiaan koskettavat tervettä koiraa ja ovat lähinnä ylläpitoon soveltuvia kotihierontaohjeita, mutta uskon että näillä ohjeilla minun on helposti mahdollista seurata koiran lihasten kuntoa ja mahdollisia muutoksia..  :)

Illan päälle otettiin pienet kotihierontasessiot (kurssilla ehditiin käsitellä vain toinen puoli niin hoidin iltalenkin jälkeen toisen kyljen) ja tutustuttiin hammasharjaan :D katsotaan tuleeko hampaiden hoidosta tuolla vehkeellä mitään vai investoidaanko apteekin/eläinlääkäriaseman tarjontaan muista "plague off" -tuotteista.. Hammastahna ei saanut kovin mainiota ensireaktiota aikaan mutta kinkun kanssa sekin alkoi maistumaan.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti