sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Nome-hommia

Mallan kanssa kesän yhdeksi projektiksi olisi nyt tarkoitus ottaa nome/nou -koulutukset. Luulen että homma menee ihan puuhasteluksi, mutta olisihan se mainiota saada hessu ihan taipparikuntoon. Stressiä/paineita en aio asiasta ottaa - se kun tahtoo loppuviimeksi syödä motivaatiota. Fakta kun on se, että meillä on oikein mainiot treenimaastot suoraa ulko-ovesta ulos mentäessä, niin johan se olisi hullua jättää käyttämättä! (etenkin, kun lähitulevaisuudessa lähimaastot rakennetaan täyteen asuinalueemme laajentuessa)

Helatorstaina osallistuimme Ainstainien nome/nou koulutukseen jonka veti Heidi Vuoria, kaikki osallistujat Mallan serkkuja! Ryhmää vähän jaettiin eri koiratyyppien perusteella ja Malla yllättäen oli ADHD kokoonpanossa Friidun ja Myyn kanssa. Myy ei tosin ollut ADHD, muuten vain juoksuissa :)

Treenit järjestettiin Kirkkonummella, ja paikalla piti olla suhteellisen aikaisin, joten aamun eka harjoitus oli käydä lenkillä. Siitä sitten jatkettiin nome-tokolla. Heidi näytti muutaman hyvän malttitreenin, antoi ihan loistavia vinkkejä nome-seuruuttamiseen ja lainasi pilliä jotta saatiin tehtyä luoksetuloharkkari nome-tyyliin :) Pahin ongelma Mallalle näistä oli seuraamisen kanssa, koska otti tosi paljon häiriötä muista ihmisistä jotka olivat paikalla. Kontaktiharjoitus oli myös hyvä - koiralta vaaditaan kontaktia kun se on edessä: tämä olis meille ehdottoman tärkeä saada vahvaksi ihan vain jotta saadaan ylimääräset puuhastelut koiran ns. vapaanaolon aikana.

Damilla tehtiin pari noutoa eteenlähetyksenä siten, että vein sen paikalle ilman koiraa. Ensimmäinen nouto ei mennyt niin hyvin kuin olisi voinut mutta sen kuulemma saattoi laittaa nuoren koiran purkamisen piikkiin.. Toinen nouto oli paljon nopeampi ja suoraviivaisempi - mallikappale :)

Ohjeeksi saatiin tehdä paljon malttia, vaikka Malla olikin hiljainen ja suht-koht-rauhassa muiden koirien puuhastellessa.

Lopuksi Malla sai omalla vuorollaan tehdä lintutreenin. Metsässä oli piilotettuna varis ja lähetin koiran matkaan. Aikansa etsittyään lintu saapui metsästä mutta putosi väkijoukon edessä ja koira siirtyi "moikkailemaan" kaikkia unohtaen koko linnun. Pikkusen houkuteltuna se lintu sitten lopulta löytyi ja loppuviimeksi palautui käteen.  Koira tosiaan otti vain hirveän häiriön ihmisistä.

Tosi kivat treenit oli ja Mirka hoiti ruokahuollon tosi hienosti (hyvää mokkapalaa nom nom <3)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti