lauantai 5. toukokuuta 2012

Korrin tokokurssin aloitus

Tänään otin vapaapäivän koiraharrastamisesta jotta on aikaa päivittää blogiakin :D meinasin myös laittaa ulkoasua tänään vähän keväisemmäksi..mutta katsotaan saanko visioitani toteutettua :)

Tiistaina starttasimme Mallan kanssa Riitta Korrin (Tending) tokokurssin järvenpäässä. Ryhmä on nuorille kisavalmiille+kisaaville koirakoille ja pääsimme porukkaan 1. varasijalta viikon varoajalla. Eka kerta oli ryhmässä, jossa tehtiin pieniä harjotteita ja vähän näytettiin koiran osaamista suht kovassa häiriössä (joukko uusia koiria + uusi paikka + frisbeegolfin pelaajia ympärillä).

Alkuun jännitin itse tosi paljon, joten meidän "kehäänmenoharjoitus" meni ihan pipariksi oman käskyttämisen (vai pitäisikö sanoa piipityksen..) takia :D Mallakin oli vasta otettu autosta, kiitos loistavan navigointitaitoni, joten ilmankos se meni sitten ihan läskiksi koko homma. Pieleen menneestä harjoituksestä sitten otinkin itseäni niskasta kiinni ja käskytin hyvällä äänenkäytöllä.

Seuraavaksi katsottiin ihan perusasia, eli perusasento ja siihen meno. Perusasento edestä meni ihan hyvin ja sain vinkiksi käyttää pientä jalka-apua harjoittelemisessa, jotta koira ei jäisi liian eteen. Muuten Mallan perusasento oli hyvä (no, sitähän me kyllä ollaan hinkattu tässä muutamat viikot koska se oli ihan päin prinkkalaa :D ) joten eipä siinä sen kummempia korjailuita.

Sitten käytiin vähän häiriönsietoa perusasennossa, eli seisottiin ringissä koirinemme ja vuorollaan jokaista tultiin häiriköimään vinkuvan kong-lelun kanssa. Malla ei tainnut kertaakaan syöksähtää palloa kohden (vaikka katse välillä sinne suuntaan harhailikin) ja otti tosi kivasti kontaktia. Tässäkin oli kiva huomata edistystä! Riitta kyllä teki Mallalle helpotetusti tuon harjoituksen, koska ei vinguttanut lelua kuten muilla koirilla (tosin etäänpää ei siitä vinkumisesta ottanut kummemin häiriötä) siinä pään vieressä. Mutta siis ihan hyvin meni :)

Sitten vähän yllättäen Riitta halus nähdä meidän kaukot :D Joo, ne meni puolesta metristä ihan kivasti ja Riitta kysyikin että olenko ottanut seisomista mukaan palettiin. Tähän sanoin vain että "en ole kun tarjoaa seisomista niin herkästi kokoaika" ja kappas kun otettiin seuraava toisto niin sehän tarjosi oivallisesti seisomista. Taisi pieni kuulla ja merkata tuon sanan "ai nytkö pitääkin sitten seisoa?" Tämän jälkeen Korri ei kysynytkään mitään asiaan liittyen :D tietenkin kehoitti sitten avoimeen siirryttäessä ottamaan tuon "työn alle" mutta ei alokasluokan kokeisiin mentäessä pitäisi asiasta stressata.

seuraavaksi saatiinkin sitten näyttää meidän liikkeestä seisominen. Ah, tuo meidän murheenkryyni. Onneksi mä olin suoritusvuorossa aina viimeisenä, joten kerkesin taas vahvistaa koiralle että mikä on "homman nimi" ja sainkin taas kehoituksen antaa ennen liikettä jotain apusanoja. Ennen suorituksia saatiin jotain kommenttia yleisimmistä virheistä mitä koira liikkeessä tekee ja millaiseen suoritukseen pyritään, joten kun Riitta näki (onnistuneen) suorituksemme ja kehui sitä tosi hienoksi, olin ehkä syystäkin aika ylpeä :D Eli mulla riittää nyt saada vain koira tajuamaan ennen liikettä, että mikä liike sen pitää tehdä tällä kertaa: kyllä se sitten sen osaa ja pysähtyy tosi hyvin :)

Viimeisenä harjoitteena katsottiin jokaiselta Ruutu. No, sitähän me ei olla hirveästi harjoiteltu joten otin namialustan hommaan mukaan; ekalla kerralla purkissa oli nameja ja tokalla sitten vein namit koiran perästä sinne ruutuun :) Joten ei vaadittu koiralta muuta kuin vauhdikasta ruutuun menoa (vauhtiruutu) ja Mallan meno oli oikein vauhdikas! Eipä siinä muuta :D

Ekasta kerrasta jäi siis hyvä fiilis. Tässä ois nyt pari viikkoa aikaa saada paletti kokoon, ensi tiistaina seuraava kerta ja pitäisi miettiä mitä liikkeitä haluan työstää. Tällä hetkellä kaikista liikkeistä mua kuumottaa seuraaminen ja hyppy, eli ehkä katsomme Riitan kanssa niitä! Keskiviikon koivistreeneihin (jotka on muuten ekaa kertaa ulkokentällä, tällä viikolla ei ollut koska hallivaraus on jo loppu..) meinasin ehkä vetää taas kisanomaista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti