tiistai 15. toukokuuta 2012

Korrin treenit 3.

Korrin kurssilla käytiin tänään vähän ylempien luokkien juttuja, aloittaen kuitenkin perusharjoituksista. Näitä harjoituksia olivat mm. kehääntuloharjoitus (koirakko saapuu "kehään" ja liikkuroidaan seuraamisen aloitus. Siis tosi hyvä treeni meille, mutta olen hukassa tässä hommassa vielä..mutjoo) häiriköity kontakti (Malla on taas vähän petrannut tässä mutta niiiiiiin paljon on treeniä edessä) ja sitten vielä paikkamakuu. Ennen paikkamakuuta oli paikalla istuminen joka meni superhyvin :) Paikkamakuu taas ei mennyt niin superhyvin, mutta luulen että tuo paikalla istuminen hämäsi, koska Malla nousi maasta vain istumaan. TOSI KIVA tällain just ennen koetta - mutta Korri kehui kyllä korjausta jonka liikkeeseeen tein joten näillä mennään.

Katsottiin vähän sivuaskelia (ja Mallan kanssa peruuttamistakin) ja Korri kehui taas Mallan tekniikkaa hyväksi. Omat askeleeni vasemmalle joutuvat treenin alle mutta Malla käyttää kroppaansa ja peräpäätään hyvin.

Päivän pääteemana oli kuitenkin nouto. Mallan "vire" taas oli sellainen, ettei esm kapulan pitäminen oikein luonnistunut kun Riitta tuli katsomaan (mutta kun omaa vuoroa odotellessa tehtiin, niin aika nätisti se sitä piti..) mutta varsinainen nouto meni kivasti kun saatiin se lopulta onnistumaan.

Note to self: Koira ei niin helpolla karkaa noutoon kun sitä treenaa ja vahvistaa kovassa häiriössä. Tuusulanjärven rannalla meidän koiralla oli kaikki muu mielessä kuin joku tylsä kapula, joten karkaamisen suhteen ei ollut ongelmaa. 


Jos nyt hakemalla haetaan positiivisia juttuja niin
1)Malla osaa noutaa
2) Kapula palautuu vauhdikkaasti
3) Palautuspaikka alkaa olemaan jo tosi hienosti sivulla, paljoa ei tartte enää käsiavuin jeesiä

Kapulaa koira tosin pitää vähän huonosti ja noudossa koiran pitäisi keskittyä vähän suoraviivaisempaan suunnistamiseen kohti kapulaa.. mutta tänään häiriöt olivat aivan ylivoimaiset.

Mallan pöljäily jatkuikin sitten tunnistusnoudon kanssa. Siis kyllähän se kapulan löysi ja käytti nenäänsä (kun piilottelin kapulaa huolella ruoho ja multatuppojen alle.) että sinänsä hyvin noutajamaista toimintaa. Vähän piilottelin omaa jo lähemmäs KASAA,  mutta silti multa/ruohokasan alle. Vähän sillä meiningillä että se oma kiinnostaa koska sen saa ihan "etsiä" vrt kasaa joka on vieressä.

Summa summarum: aloliikkeiden sijaan tehtiinkin vähän ylempien luokkien juttuja joka on varmaan ihan jees siihen nähden että alokasluokan liikkeitä hinkataan tämän tästä ja stressi alkaa nousta...

Huomenna kuitenkin koiviksen tokotreenit ja torstaina nomeillaan ja agsaillaan.. katsotaan mikä on perjantain ohjelma..

2 kommenttia:

  1. Vois joskus pitää sellaset ylimääräset treenit kimpassa, kun meilläkin on tuo seuraaminen ongelmana. :) Me ollaan kanssa keskiviikkoisin Korrin kurssilla (siks ei nyt ollakkaan oltu noissa omissa, kun ei koira jaksa kaksia putkeen). Vois varmaan saada hyviä ideoita molemmille, kun ohjeet on kuitenkin molemmille erilaiset. Ja musta on kiva, et on joku muukin kellä seuraaminen tökkii. :) Siis vaan silleen, ku se on meille niin vaikee niin vois kimpassa saada hyviä vinkkejä. :) Mut tullaan kyl Rontin kans ensiviikolla, kun on ne kisanomaiset. Ja tsemppiä kokeeseen! :)

    VastaaPoista
  2. Luulen että meillä auttaisi se häiriötreeni siihenkin. Kun koiran pitäis tosissaan keskittyä siihen seuraamiseen, niin varmasti vahvistais sitä kulkua vierellä pienemmässäkin häiriössä!

    VastaaPoista