lauantai 5. toukokuuta 2012

JAU:n A-ryhmän aloitus!

Pyhitän nyt oman (lyhyen) postauksen torstaisille agilitytreeneille JAU:n koejäsenenä. Ohjaajana meillä oli Janne Toivola ja aloitusrupattelujen ja esittelyjen jälkeen kävimme vähän läpi sellaista ohjausjuttua kuin Valssit.

Koko ryhmässä meitä oli 2 joille nämä jutut eivät olleet mitenkään ennalta tuttuja ja saimme tosi hyvin ohjeistusta ja neuvontaa muiden koirakoiren suorituksista (jotenkin luontevasti jäin viimeiseksi että ehdin katsoa mahdollisimman paljon vinkkejä muilta koirakoilta).

Tänään siis ensimmäiset valssit tämännäköisellä harjoituksella (opettelempa tässä samalla myös näiden kenttäkuvien piirtämistä ja jotain tämmöstä):

Katkoviiva kuvaa koiran kulkua ja vihreällä merkkasin nyt ne valssit vaikka ei se käytännön juttu tuosta näykkään. Mun onneksi ja epäonneksi Malla on tosi nopea, joten ihan hirveästi mulle ei jäänyt tällä radalla aikaa miettiä liikkeitä ja et miten asiat siellä kentällä liiikun.. Nopeushan on tietenkin tosi hyvä juttu sitten kisaamista ajatellen. Enkä nyt hirveästi voi hinkata huonoilla tekniikoilla suoritusta läpi, koska koira menee ihan miten sattuu jos en ehdi ohjata kunnolla. lyhyempijalkaisen otuksen kanssa voi saada näitä virheitä vähän helpommin anteeksi.. Mutta nyt huomasin kuinka tärkeää on "kuivaharjoitella" se liike siellä radalla ennen suoritusta koiran kanssa! 

Meidän yhteistyö sujui torstaina tosi hyvin (suorastaan yli odotusten!) ja päästiin tekemään ihan muutamalla toistolla tuo koko kaksi valssia :) Ekakertalaisina meillä ei siis ollut ongelmaa kahden peräkkäisen hypyn kanssa ja omaksuin yllättävän nopeasti ohjaajan korjaukset, joten sain sitten koettaa 4. yrittämällä koko kuviota joista toi toinen valssi oli joku ennakoiva valssi -nimitykseltään. Ensimmäisellä yrityksellä pääasia oli vain katsoa miten koira tulee toiselle hypylle ja ottaa vain liikkeen loppuun ohjauksen tapaista mutta sitten heti palkata koira. tokalla yrittämällä sain ohjausliikkeen tehtyä kunnolla, kolmannella yrittämällä tehtiin sitten tuo eka valssi kolmannen hypyn kanssa ja neljännellä kerralla otettiinkin tuo ennakoiva valssi :D 

Oli kyllä todella hyvänmielen treenit! Mulla oli yhtä juhlaa kun saatiin noin hienosti tehtyä suoritukset. Saatiin koirakkona hyvää palautetta mm. Mallan kuuliaisuudesta (ei varasta lähdössä) ja siitä kuinka hyvin lukee mua, on (uudelleen mainitakseni) nopea ja tekee mun kanssa hommia mielellään. Kovasti ohjaaja suositteli JAU:n omiin toukokuisiin kisoihin viemistä, siis ihan mittauttamaan kisakirjaa varten koiraa, että jospa saataisiin siitä MEDI :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti