maanantai 14. toukokuuta 2012

Lomaviikko

Mallalla on aika hektinen viikko takana. 

Tiistaina oli jälleen Korrin kurssi, jolloin saatiin kysyä koirakkokohtaisesti apuja liikkeisiin. Oma ongelmakohtani oli seuraaminen, johon lääkkeeksi saatiin (mitäs muutakaan) kuin motivaatioideoita. Tässä taas saa ohjaaja keräillä itseään ja katsoa peiliin ja keilailla mitä kaikkea voisi tehdä paremmin.

Toisena "liikkeenä" keskusteltiin ihan yleisellä tasolla ekoihin kokeisiin treenailusta ja harjoittelusta sekä etenkin henkisestä valmistautumisesta. Nyt sitten kotiharkkareissa olen keskittynyt koiran virittelyyn ennen suoritusta ja siihen millä fiiliksellä sinne kentälle mennään. Kentälle saavutaan hallinnan alaisena, mutta rennosti ja koirankin pitisi näyttää siltä että tietää jotakin hommia tehtäväksi. Katsotaan miten hyvin paketti saadaan kasattua tässä muutaman päivän aikana. 

Koirakolle oli varattu 15min omaa aikaa ja muu aika suoritettiin tehtävärasteja. Tehtävärasteina oli luoksetulon merkit, kontaktiharkkari, erilaisia metallinoutoja ja pari hyppyä. Hyppy meni ihan kivasti vaikka ei ollakkaan treenattu sitä liikaa. Riskinä on, ettei koira pysy oikealla alueella mutta en ota siitä stressiä, joka toinen kerta menee suht hyvin ja keskimäärin joka toinen kerta koira voi jäädä seisomaan hieman vinossa.
-Metallinoutoharkkari päättyi onnistuneeseen kapulan tuontiin oudolla metallilla (johon jäi pienen koiran viiksi kiinni, AUTS!)
-Luoksetulon lisäksi treenattiin jääviä ja virittelysanat toimi tosi hienosti! Siis oletan että ne toimi koska koira teki oikeat liikkeet ilman mitään vahvistamisia peruuttaen joita normaalisti olen tehnyt ennen esm jäävää seisomista (koska tarjoaa niin vahvasti maahan menoa) 

Seuraamista häiriössä tehtiin kans, se oli ihan kivaa. Malla teki hyvin töitä. oli mukavaa treenata :) 

Ennen treenejä käytiin Antsan veljen tykönä ja Malla touhotti heidän reilu vuotiaan tyttären kanssa, vierailu kesti pari tuntia joten todennäköisesti koira oli hyvin purkanut enimmät virrat..
-------------------------------

Hoidossa

Keskiviikkona Malla pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa yökylään veljensä Metkan luo :) Isäntäväki suuntasi Tukholman aurinkoon reissun päälle ja tosiaan pidempi reissu nyt yhdessä ilman koiraa. Malla oli osannut käyttäytyä ihan koiriksi ja ottanut paikkansa laumassa. Yöt oli vietetty veljen kanssa samassa huoneessa, ja sekin oli mennyt pienin protestivinkumisten jälkeen ohi ja toinen yö meni jo paljon paremmin :) Tässä tekstipätkässä on yllättävän paljon hymiöitä mutta johtunee siitä että oli tosi kiva hoitokokemus myös meille - ei tarvinnut stressata ! Mallalla oli ollut tosi kivaa (ja on ollut tosi väsynyt monta päivää sen jälkeen) ja oli päässyt uimaan ja mukaan mm. muskariin :D 

(C) Carita Nurminen
----------

Koirauimalassa

Eeki oli varannut vuoron koirauimalaan ja lähdimmepä mekin katsomaan moista menoa. Homma ei ollut ihan yhtä niin mukavaa kuin olin jotenkin ajatellut, kun ottaa huomioon että uintihommissa oli muutama kappale tollereita jotka otti miljoona kierrosta joka asiasta joten meteliä riitti :D Malla ui hyvin heti alkajaisiksi ja kauhukseni myös sukelteli jonkun lelun perään. Kyllä siinä on emäntä sydän syrjällään..kun koira menee vedessä kuin joku saukko ikään!

----------

Lauantaina olin  ilman koiraa tolleriyhdistyksen järkkäämässä, Päivikki Seppäsen nomekoulutuksessa heittelemässä dummyja ja keräämässä vähän treenimotivaatiota moista lajiakin kohtaan. Vähän olen jo treenisuunnitelmia pähkäillyt (siis mitä juttuja voitais koiralle opettaa) ja torstaina ois yks nou-koulutus josta kerron sitten myöhempänä lisää.

Äitienpäivä meni rattoisasti lööbailen kun treenisuunnitelmat kosahti allekirjoittaneen pään takia. Liekö sitten rankka loma vai auringopaiste, mutta pakko oli pysähtyä ja vain makoilla ja rentoutua ja juoda (vettä ja limukkaa). Puolen päivän aikaan käytiin Antsan äidin luona ja Malla sai tutustua heidän naapurinsa westie Villeen! Parivuotias poikakoira oli ihastuksissaan uudesta leikkikaverista ja Mallakin sai nyt vähä positiivisempia kokemuksia pienestä valkoisesta koirasta. 

Kuva Googlesta
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti