lauantai 19. toukokuuta 2012

Röylä, Espoo TOKO ALO3 136p!

Ekat tokokisat takana ja voin sanoa että kyllä jännitti, vaikka lykkäsin stressaamista viime hetkille asti. Pahimmat tärinät tulivatkin sitten parkkipaikalla.

Valmistautuminen aloitettiin eilen; Malla joutui olemaan extrapitkän päivän (tunteja 10+) yksin ja kotiuduttuani käytiin tavanomaista pidempi hihnalenkki kylälle ja takaisin. Hihna sai olla pitkänä ja en puhunut koiralle mitään. Korjasin nyppäsyin jos lähti johonkin vedättämään ja lenkki meni ihanan rauhallisesti ja mukavasti koko matkan. Käytiin vähän ihmettelemässä myös skeittipuistoa mutta ei menty kovin lähelle, eikä koira kerennyt ottaa kierroksia. Jos jotakin koiralle puhuin (yleensäottaen vain kehuin) niin kuiskasin. Näin en ainakaan äänenkäytölläni paineista koiraa tai aseta sille odotuksia joiden täyttämisestä voisi tulla epävarmuus. Malla kuikuili koko illan kun en sano sille mitään enkä ottanut muutenkaan kontaktia koko koiraan..

Aamulla herättiin, tai siis piti herätä, varhain ja aamupalan + muun valmistautumisen jälkeen lähdettiin Alexin ja Nupun kanssa lenkille, joka sisälsi paljon uimista :) Reilussa puolessa tunnissa saatiin löysät pois ja suuntasimme Espoon Röylään koepaikalle. Sää oli tosi kaunis ja aurinko sopivan paahtava.

Saapuessamme aloitettiin Avointa luokkaa joten aikaa oli hyvin suorittaa kaikki vaaditut hommat ilmoittautumista varten. Pistin leirin pystyyn kentän laitaan ja palkkailin koiraa lähinnä rauhassa olemisesta ja kontaktista (jos tapahtui jotakin). Omasta jännityskertoimestani varmaan kertoo jotain se, että en oikeasti pystynyt tai halunnut olla ihmisten kanssa tekemisissä, omina yksinäisinä hiljaisina hetkinäkin pidättelin parkua.. itketti siis ihan kokoajan! niin kovasti jännitin.. Malla luuli että ollaan tultu näyttelyyn. Tarjosi hienosti seisomista oma-alotteisesti :D

Alokasluokassa oli 15 koiraa joten paikkamakuut suoritettiin kolmessa ryhmässä. Olimme siis 2. ryhmässä. Luoksepäästävyydestä tuli 10 ja paikkamakuusta itsestään Mallamaisesti nolla. Ensin koira jäi kivasti paikalleen mutta kääntyäessäni huomasin että pää pyöri kuin väkkärä... tiesin että nyt ei mene kovin vahvasti tämä. Ja niinhän se nousi - meni maahan - nousi taas ja tajusi  että en kielläkkään niin ei se nyt voi kovin pahasti mennä.. ja hiippaili sitten rauhallisesti maata nuuhkien minun vierelle. Tuomarikin sanoi että nyt taisi tulla vähän mammaa ikävä :D

Muusta suorituksesta mulla ei sitten ole juuri mitään muistikuvaa, joten tässäpä ne tulokset pöytäkirjasta. Jäävä seisominen meni syteen, mutta itse en huomannut ettei koira pysähtynytkään joten kaksoiskäskytys meni hukkaan (tarjosi onneksi seisomisen, et kyl se käskyn tunnisti!). Tähän vain sitten minulle sitä varmuutta.

Luoksepäästävyys.................               10
Paikalla Makaaminen..............               0
Seuraaminen kytkettynä..........               8
Seuraaminen taluttimetta.........                7
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä  10
Luoksetulo...............................               8
Seisominen seuraamisen yhteydessä        5
Estehyppy.................................             10
Kokonaisvaikutus......................             8

yht. 136p.

3. Palkinto Sija10.

Tuomari: Harri Laisi
-------------------

Veljensä Nauruparran Storm Breaker Metka ALO1 ja nimen eteen TK1! Onnea Cati :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti