sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Helleviikon treenitynkää

Kokeen jälkeen ollaan otettu varsin rennosti treenirintamalla. Kyllä huomaa koko koirakosta että paineet katosi ja kentällä on ihan mukavaa hinkkailla yksityiskohtia ja miettiä liikkeitä kokonaisuutena kuntoon. Erityisesti nyt työn alle tulee tuo viime viikonlopulla nollautunut paikkamakuu, pääasiassa liikkeen korjaukset tapahtuvat vielä mun pään sisällä mutta eiköhän niitäkin aleta tuomaan käytäntöön kunhan suunnitelmat ovat selvät!

Tiistaina oli Korrin yksilötreenit; Malla oli ihan fiiliksellä mukana mutta valitettavasti tämä fiilis sitten johti nenän käyttöön ja hommat lässähti tehtäväpisteillä siihen. Jostain syystä vaati myös tosi paljon palkkausta että saatiin liikkeet menemään mallikkaasti? Aika jännä, mutta luulen sen liittyvän lauantain kokeeseen jossa hömpöteltiin kokonainen ALO luokka ilman palkkaa :D

Riitalta sain muutamia hyviä ajatuksia ja vinkkejä minkä avulla lähteä tuota paikkamakuuta rakentamaan ja saamaan varmemmaksi. Joten ko. liikkeestä unohdetaan nyt kisanomaisuudet ja lähetään rakentamaan vähän toisenlaiselta pohjalta paremmaksi ja varmemmaksi.

Toisena liikkeenä otettiin jäävä seisominen josta napsaistiin se 5 pistettä. Tähän oli helppo ja simppeli ohje: runsasta palkkausta pelkästä pysähtymisestä. Viimeaikoina se on jäänyt vähemmälle ja siksi koira nyt valuu.. mut Hyvä! Näillä me saadaan varmasti kehitystä aikaa ja liikkeisiin varmuutta. Parin päivän päästä taitaakin sitten olla viimeinen kerta..

----------

Koiviksen tokotreeneissä otettiin kisanomainen treeni. Paikkamakuussa seisoin nyt ihan koiran edessä ja Malla oli ihan rauhassa. Näillä fiiliksillä ajattelin nyt jonkin aikaa ottaa - mahdollisesti voisi miettiä liikkeen loppuun siirtyminen kauemmas ja sen jälkeen paluu koiran vierelle, asteittaen pidentäen viipymistä kauempana. Tärkeintähän koiralle olisi saada tajuntaan, että mitään hätää ei ole ja paikalla pitää pysyä vaikka kuinka emäntä menisi kauemmaksi.. samalla tavalla luulisin onnistuvan myös sitten aikanaan siirtää avoimen luokan paikkamakuuseen ja emäntä katoaakin piiloon.

Mallan kisanomaisessa treenissä jäi mieleen melkoinen velttoilu ja ääntely! Eli Malla otti häiriötä viereisessä koirapuistossa temmeltävistä lajitovereista ja patosi sitten parhaansa mukaan liikkeitä suorittaen, vaikka halusi kovasti muiden kanssa leikkimään.. Hannis sanoikin lopuksi että Mallan kanssa voisi hyvin miettiä myös tätä sosiaalista palkkausta, kun kerta sosiaalinen on. Toki Malla suuntasi liikeiden jälkeen koirapuiston portin sijaan omalle repulle lihapullapussille ;) Mutta siis vaikka meno vähän velttoa ehkä olikin, niin silti Malla teki kohtuuhyvin töitä häiriöön nähden.

----------

Torstaina agsailtiinkin sitten Järvenpäässä. Teemana oli takaaleikkaukset ja ulkona treenailtiin. Jostain syystä koirat haistelivat kenttää kummissaan ja kävi ilmi että alueella on käyskennellyt hirvi! Käytännössä kuitenkin niin, että Malla karkasi johonkin haistelemaan ja Tiina harjoitteli ohjauksia.. meneehän se toki niinkin. Startissa koiraa oli tosi vaikea saada pysymään paikallaan, joten sitäkin pitää vahvistaa ja miettiä et miten ne kannattaa treenata ettei alkaisi varastelemaan. Noh, hajujen perässä menemisen jälkeen kaivettiin Tennispallo esiin ja annettiin ohjaajalle. Tämä aiheutti sen, että Malla juoksi mukavan suorassa linjassa (yli esteiden) vain ohjaajan luo, joka sitten heitti sen tennispallon.... Tämän jälkeen se olikin sitten se iiiiiiiiihana setä jolla on PALLO! Ja meidän treenit vähä meni häneksi :D---------

Tässäpä kuluneen viikon treenailut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti