maanantai 11. huhtikuuta 2011

Fiksu pieni tyhmä koira ♥

Tässä on kohta vajaa viikko edessä taas erossa "perheestä", minkä tämä pieni koira ja isäntänsä minulle muodostavat. Lähden tuonne pohjoiseen lomalla käymään, eikä Malla valitettavasti tällä kertaa tule mukaan.

Voinen kuitenkin kertoa taas tästä yhdestä vaiheesta. En tiedä sille varsinaisesti nimeä, mutta se näkyy räjähtämisenä. Tavaraa vain räjähtää ympäri kämppää, kun tuo pieni koira on yksin kotona.

Räjähdyksen ovat kokeneet mm. muutamat muoviroskat, jotka ovat löytäneet jotenkin tiensä keittiötasolta lattialle ja siitä pieniksi kappaleiksi. Myös sohvan pikku tyynyt ovat räjähtäneet vuoropäivinä. Vetoketju päälisistä on myös osattu avata, mutta sitten on pitänyt jyrsiä myös saman tyynyn päädystä kulmat. Molemmissa, joten tämä on jotenkin harkittua!Täytteet on levitelty tasaisesti ympäri huoneistoa, toki ovilla tila on rajattu keittiö-olohuone -akselille. Tuolla ne nyt odottavat, että joku nais-ihminen ne parsisi kasaan. Kerran oli tyhjä sinappipurkki revitty pieneksi silpuksi ja siroteltu sohvalle. Sohvalta ei kuitenkaan sinappia löytynyt! 

Tänään kun saavuin kotiin ja tsekkasin ns tuhotilastot (tämä on nykyään turhankin tuttu rutiini kotiin saavuttaessa) huomasin että yksi sählypallon puolikas oli hajonnut atomeiksi ja siinä rytäkässä yksi selkänojan tyynyistä oli menettänyt rytäkässä palan kulmastaan. Onneksi sitä ei oltu sen enempää levitelty(!) ja parsinkin sen ensitöikseni kasaan..

Ovenkarmeista en enään edes sano mitään - vaihtoon menevät jos ja kun joskus myydään asunto pois...

Puruluita ja kongia ja ties mitä kaikkea tuolla kyllä on, notta ei oikeasti ole siitä kiinni, etteikö oltaisi yritetty! Seuraavaksi täytynee uhrata joku lakana... 

Tänään oli toiseksi viimeinen pentukurssin tapaaminen - ensi viikolla Antsa taitaa mennä sinne Mallan kanssa kahdestaan! Tänään oltiin kuitenkin siis 'koko perhe' treenaamassa, Antsa lähinnä katsomossa kummastelemassa meininkiä että miten me tuolla treenataan. Kotonahan se kyllä jauhaa koiran kanssa tottista, mutta sillä tuntuu olevan toisinaan ongelmia tuoda se pois tuolta keittiöstä! Eiköhän se siitä, viimeistään maanantain jälkeen ;)

Pentukurssin treeneissä Malla kuitenkin toimi tosi hyvin! Treenattiin istumista ja paikallaan makuuta, luoksepäästävyysharjoitus meni paremmin kuin koskaan (liekkö mätsäröinnilläkin tässä osuutensa) ja sivulta lähtiessä seurattiin suoraa sekä käännyttiin oikealle ja vasemmalle ja lopuksi otettiin "toko-luoksetuloa". Saatiin sekin lopulta melko hyvin handuun, vaikka kotiläksyä saatiin mitä tulee koiran suoraa olemiseen! Tosi hyvin selvittiin siis päivästä ja toisista koiristakaan ei kuumennuttu ihan niin paljon kuin aikaisemmin. Kontaktia jaksoi pitää tosi hienosti! Puolen tunnin treenien lopulla kyllä huomasi että koira on väsynyt - keskittyminen oli puolen sekunnin hommaa ja minun piti todellakin nähdä vaivaa motivoidakseni riittävästi että saatiin suoritukset vedettyä läpi.

Oli tosiaan Antsan eka kerta tuolla mukana, ja oli sitä mieltä että melkoista rahanhaaskausta tuo touhu - mutta veikkaan että ei sanois noin, jos nyt ois ollu aikasemmin mukana ja näkemässä mistä lähtökohdista me ollaan aloitettu! :D Siis toki se näkee sen tässä arkielämässä, mutta juurikin tuo häiriömäärä tuossa meidän treeniympäristössä on ihan huikea.. ja häiriön takia me tuolla ollaan kuljetukin - kyllähän hommat keittiössä toimii!

Blogi siis ehkä hiljenee hetkeksi, mutta palaillaan taas :) Toivottavasti saadaan jotain kertomusta ensi viikon Nauruparta-Nitric -viikonlopusta. Meillä on edessä kaiketi jonkinlaista taipparitreeniä tai jotain noutohommia :) Mulla jää tämäkin hauskuus väliin, mutta täytyyhän minulla se omakin elämä ja aika välillä olla ;)

Cheers!
-Tiina

2 kommenttia:

 1. Meidänkin Faro on pienenä repinyt oma patja, tyynyjä, puhelin laturi ja meidän sängyn patja...ehkä jotain muutakin mitä en muista nyt. Nykyään se vieläkin repii meidän sängyn patja jos jätämme sen yksin niin että se pääse meidän sängylle.

  Mulla ei valittevasti on mitään hyviä neuvoja mutta ollaan kuitenkin aamulla antaneet sen ruoka vaan kongissa ja/tai sellaisessa aktivointi-pallossa kun lähdetään ja se on auttanut vähän.

  Tsemppiä treenamiseen ja hyvä loma!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Toivotaan että tämä vaihe menee ohi kun koirat kasvaa ja viisastuu.

  Multakin puuttuu tuosta listasta vaikka mitä! mm. lainassa olleet patjat on kokeneet pikku tollerin hampaat ja Antsa joutuu ostamaan lähiaikoina uudet sisäpelikengät, kun oli kauppareissun ajaksi unohtunut kylppärin ovi ja siten treenikassi saataville. Mun treenikassin toinen pääty on nykyään ilmastoitu versio.. Voi pientä pöhelöä!

  Rapsuja Farolle! :)

  VastaaPoista