sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Malla 8kk

Tässä vietetään sunnuntaiaamua melko arveluttavassa plussakelissä, ja huomasin juuri tätä blogipostausta aloittaessani että Mollis ja muu hippuvarrolaiskasa täyttää tänään 8kk! :)
Copyright Carita Nurminen

Eilen oltiin pariinkin otteeseen käymässä Antsan äidin luona ja Malla sai taas paljon käytöstapa -oppia sekä tietenkin leikkiä Piksun kanssa sen verran kun 'vanha' jaksoi. Innostuessaan ja riehuessaan Malla kun välillä unohtaa tuon sisäsiisteyden, ollaan pyritty kyläilyreissut pitää mahdollisimman rauhallisina sisätiloissa. Ulkona on sitten mahdollisuuksien mukaan saanut painia ja juosta ja leikkiä vapaammin.

Kävipä siinä sitten sellainenkin tilanne, että Malla karkasi ulos (ei sinällään vaarallista, mutta sillä hetkellä kiellettyä) ja henkilö, kuka oli ovet ulos asti auki jättänyt, karjaisi koiran perään komentamalla että "MALLA HETI TÄNNE", niin eihän tuo tietenkään totellut. (ei sillä, ei se tullut hetkeen muutenkaan huhuillessa ns. nätimmin)...mutta kyllä siitä vähän sellainen  fiilis jäi, että koira säikähti sen tyyppistä komentamista ja se teki luoksetulemisesta siinä tilanteessa koiralle 'epäkannattavan' jutun -> saivat hetken aikaa nollata tilannetta ulkosalla siihen asti että koira saatiin kiinni..
8kk
Ja tuli tuo äänen sävyn ja painotuksen erot selväksi siinä illalla kokeillessa. Koira totteli paljon ennemmin iloisella ja vähän kimakammalla äänensävyllä tehtyä komentoa siirtyä "omalle paikalle" kuin matalampaa murahdusta (toki erittäin paljon koiran senhetkisestä mielentilasta tuntuu riippuvan..ei siis mikään ehdoton totuus) toki nätisti pyydetyssä toiminnossa on vähemmän pakotetta mukana -> helposti lähti siitä parin minuutin päästä omille teilleen jonka jälkeen piti palauttaa takaisin.

------------

Tässä mietitään että mennäänkö Tuusulan Kokoomuksen järjestämiin mätsäreihin kahtelemaan menoa ja meininkiä. Tukisi kuitenkin samalla hyvää asiaa (Tuusulan perhetukikeskus) ja olisi kokemusta meille molemmille karvakasoille. Oltiinpa asiasta yhteydessä jo Eerikaankin, jos Jamin ja Nikin kanssa tulisivat sinne myös :) Olisi siis treffit tiedossa - ja tietenkin vettä tulee vaakatasossa. Omaa hipiää jos ajattelisin, niin EN menisi, mutta Eeki tuossa juuri muistutteli että Tolleri ei näytä niin uitetulta rotalta vesisateella tai uimasta tullessaankaan...

-------josta aasinsiltana:

Uusi ruoka tuntuu passaavan Mallalle, turkki kiiltää ja on vähän rasvaisemman oloinen, mutta ei liikaa. Tollerillahan turkin kuuluu olla "vedenkestävä" joten tuo pieni rasvaisuus kai on ihan "ok" ??? Mielestäni housut ja häntäkin on eri tavalla tuuheamman näköiset, kuin aikaisemmin. Voikohan ruokinnassa tapahtuneet muutokset näkyä tällä tavoin viikossa? Siis muutenkin kuin ulosteessa. Maalaisjärjellä katseltuna näyttää sopivan neitokaisen vatsallekin tuo pöperö :) (En ole koskaan kuullut minkälainen on optimaalinen koirankasa, eikös pääasia ole että on tummaa/ruskeaa, tulee säännöllisesti ja näin?)

Halloo, koiraihmiset ketä käytte lukemassa, saa kommentoida ja kertoa omia ajatuksia!

-------------------------

Mutta joo, me tässä mietitään ja pohdiskellaan että lähdetäänkö Tuusulaan vielä Vaunukankaan koulun pihalle näyttelemään. Olis ekat ulkokehät joista saatais kokemusta! Kerrotaan sitten miten kävi :>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti