perjantai 2. joulukuuta 2011

Häiriötä tokoon ja tutustumista pupuun & lokkiin

Keskiviikkona oli koiviksen treeniryhmän viimeinen ohjattu treenikerta ja teemana häiriöt.
Teemana oli jälleen häiriö (koirasta tulee tätä tahtia häiriintynyt!) ja treenit meni yllättävän kivasti.

Hyvin menneisiin treeneihin taisi positiivisella tavalla vaikuttaa Nuppu-siskon aamupäiväinen vierailu, ja tollerineitoset painelivatkin reippaalla sykkeellä pari tuntia pitkin metsää ja peltoja. Muodista kiinnostuneille kuva tämän lenkkeilun ajan jaloissani olleista jalkineista. Vähän luovuutta, saksia ja ilmastointiteippiä nii johan on monot kosteampaankin keliin..

 Hannis oli käväissyt HOTtilaisten treeneissä ja saanut uusia juttuja mm. häiriötreeniä varten. Häiriköintiä tehtiin namilla ja vaikka millä houkutteluilla kun koira jökötti vaikkapa paikkamakuussa. Alkuun harjoiteltiin siten että koira oli sivulla ja sitten tuossa paikamakuussa. Runsaasti palkkausta ja ns oman auktoriteetin vahvistamista, eli koiran tuli totella minun käskyäni olla paikalla eikä lähteä avustajan (tässä tapauksessa Hannis) houkutteluihin..

Vaikeatahan se oli, mutta pikkukoira tsemppasi loppujenlopuksi tosi hienosti :)

Tuon lisäksi teimme harjoituksen missä tehtiin erilaisia tokoliikkeitä sarjassa vähän eri tavalla kuin kokeissa normaalisti. Suoritettiin ns. temppurata, eli aluksi koiralle heitettiin kapula, käännyttiin toiseen suuntaan ja tehtiin pieni seuraamiskaavio, sen päätteeksi tuli käsky, jolloin tuli tehdä jäävä paikkamakuu, palata takaisin koiran eteen ja tehdä AVO kaukokäskyt. Kun niitä oli hinkattu riittävästi, tuli koiraa käskeä noutamaan kapula. Kaikki muu tässä kaaviossa meni oikein kivasti, paitsi seuraaminen.. siitäkin huolimatta että namiavulla koiraa koetin hiissailla mutta neito otti jotenkin häiriötä takana seuraavasta hanniksestta?!

Treenit oli kyllä hauskat ja olin ihan tyytyväinen Mallan duuniin..

Saatiin myös nyt se metallinoutokapula, jolla voidaan treenata metallinoutoa kotoa käsin. Ja pari talutintakin tuli tilattua Saksanmaalta..

Ainiin: Hanniksella oli mukanaan yksi pupu ja lokki, jotka pääsivät tokoryhmäläisten koirille esittelyyn.
Huonompi homma oli vain, että me oltiin Mallan kanssa melkolailla yhtä kiinnostuneita ko. raadoista. Toki pupun Malla otti melko spontaanisti lopulta suuhun aikansa haisteltuaan. Lokkiakin saatiin vähän viriteltyä leikin kautta, mutta tällä kertaa ei saatu koiraa kyllä kantamaan otusta yhtään. Ehkäpä parkkipaikka ja muut koirat olivat tähän vähän 'väärä' ympäristö. Mutta pitääpä noitakin treenailla, sittenkin kun niitä vaakkuja joskus saadaan. Mut iso kiitos Lotalle kun avusti raatohommissa! ...taidan jättää noi entistä mieluummin isännän harteille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti