tiistai 14. kesäkuuta 2011

Juoksukuulumisia

Ajattelimpa tehdä tällaisen pienen merkinnän nyt, jotta edes johonkin jäisi muistiin nuo Mallan ekat juoksut!

Edeltävällä viikolla oli Jami kylässä, ja tutki ja nuoli Mallan tavaraa melko innokkaana, jopa niin paljon että piti kieltää. Muutamaa päivää myöhemmin penturehveillä erityisesti Nuppu reagoi hiukan agressiivisesi Mallan läsnäoloon ja alkoi helposti rähisemään.

Aloitti ke 8.6.: Aamulla pissalenkillä nuoli itseään vähän tiheämmin (Haluaa kyllä yleensäkin nuolla itseään tarpeidenteon jälkeen), muuten ihan normaali oma innokas ja reipas koiruus. Näyttelyistä jäi mieleen vain rento ja itsevarma meno kehässä. Juoksut huomasin oikeastaan siinä kun koira kääntyi toisen edessä selälleen ja housukarvat olivat 'aavistuksen' veriset. Kotiin kun mentiin, puettiin housut jalkaan ja koetin puuhailla koiran kanssa pientä tottista ja muuten vain lahjoin sitä ettei housut pääsisi niin pahasti häiristemään neidin olemista ja elämää. Vuoto oli varsin niukkaa, eikä esm tiputellut, paperille tuli muutama pisara.

2. päivä (to): Housut olivat työpäivän jälkeen ehkät, vähän tarranauhasta oli otettu ns lihomisvaraa pois. Verta oli tullut jälleen aika niukasti, loppupäivän neiti sai köpötellä housutta. Ei mitään erikoista havaittavissa käytöksessä.

3. päivä (pe): Housut löytyi lattialta, niihin oli tehty hännän alapuolelle reikä. Paperi oli silputtu kappaleiksi. Muutenpa koira ei ollutkaan tehnyt mitään tuhoja. Kerättiin kamat ja suunnattiin kohti Himosta. Malla alkoi pissailemaan enemmän (mm. myös mökkiin, kun Saija oli kysynyt Mallalta et haluisko hän pissalle, niin Malla lurautti samantien alleen ei onneksi paha siivo ja suurimman osan oli säästänyt kuitenkin ulos..) ja urokset haistoivat kaukaa ja olivat päälekäyvän kiinnostuneita. Malla pääsi käymään vähän uimassa, mutta sitten alkoi urokset ahdistaa niin minua kuin Mallaakin ja päätettiin jatkossa uiskennella vähän rauhallisempaan aikaan. Jonkun verran tiputteli. Ostin Hurtta -housut, mutta ne on vaikeat pukea ja istuu huonosti verrattuna edellisiin.

4. päivä (la): Malla pääsi kokeilemaan vesinoutoa, jonka jälkeen rikkoi kevythäkin ja jyrsi autonkuljettajan turvavyötä. Tiputteli taas aika paljonkin. Aamulla kuudelta käytiin uimassa ja saatiin olla aivan rauhassa. Nautiskeli uimisesta täydestä sydämestä ja oppi hyvin käyttämään takajalkojaankin uimiseen! Melko rauhallinen tapaus mutta varmasti perjantailta jo vähän väsynyt, jatkuva aktiviteetti ja leikkikaverina Lily...selittänee jo paljon. NOU kurssille osallistuminen hienoista säätämistä koiran kanssa.. Auton tuhojen jälkeen ei uskallettu jättää enään yksin mökkiin, joten pääsi osallistumaan myös minun valokuvauskurssille ja hyppäämään toko-hypyn :)

5. päivä (su): Malla pääsi tekemään myös yhden jäljen damilla, sekä kantamaan pupua. Tiputteli jonkin verran, joten mökin siivouksen ajan sai istua kylppärissä. On se ihanaa kun koira tekee niinkuin sille sanotaan, kerkesin hetkeksi jopa unohtaa koiran sinne istuksimaan ja unohtaa sen olemassaolon, kun yksi jökötti siellä käskyn alla. Sekoili vähän autossa eikä suostunut tauolla juomaan vettä juuri yhtään. Kotona sitten enemmän. Kun päästiin kotiin, rojahti nukkumaan ja nukkui koko illan.

6. päivä (ma): Vuoto vaalentunut väriltään ja vähentynyt. Huomasin koko  vuotoa oikeastaan vain omasta pussilakanasta, kun koira oli hypännyt sohvalle viereen nukkumaan omien päikkäreiden seuraksi. Katkaisi Hurtta-pöksyistä kuminauhan, pitänee korjata vaikka tarkoituksena olisi käydä shoppailemassa uudet pöksyt jotka ovat samaa mallia kuin edelliset. Housujen päälle laitto aiheutti hepulit ja hirveän itsensänuolemisvimman.. mutta tosiaan, housut on nyt rikki, joten ei olla laitettu niitä nyt. Malla on ollut todella väsynyt, ei tehnyt tuhojakaan, nukkunut vain koko päivän ulkolenkkejä lukuunottamatta. Ollaan oltu itsekin tosi väsyneitä, joten johtuneisko koirankin uupelo leiristä.

7. päivä (ti): Paha sanoa mitään vielä tästä päivästä, koira vaikutti hieman virkeämmältä aamusta. Tavara alapäässä melko turvonnut ja punoittaa, mutta ei verinen kuten juoksun alussa.. Vaikea sanoa vuodosta mitään, kun en pääse bongaamaan tuon itsepuhdistuksen takia.

EDIT: 15.6. Antti ilmeisesti bongannut vuotoa. On vain tosi vähäistä. Koira suhteellisen virkeä jo illasta, ehkä leiriväsymys on jo taaksejäänytttä elämää.

8. päivä (ke) Koira on jo suhteellisen eläväinen. Pari yötä on nukkunut olohuoneen puolella yksin, mutta viimeyönä peti oli meidän sängyn vieressä, ja koira hätyyteltiin meidän kainalosta omalle pedilleen aina kun siihen herättiin. Aamulla oli melko pirteä ja touhukas. Täytyy tänään varmaan tehdä sen kanssa vähän jotain, ettei leviä pää käsiin niinsanotusti.

EDIT 16.6. Koira on tosiaan aika vilkas ja leiriväsyt on selkeesti selätetty. Yksi 0,5l vesipullo oli tuhottu, kun jostain oli sellaisen löytänyt. Myös pehmosta oli täytteet pihalla, mutta sohvaan ei ollut koskenut, seinätkin saaneet olla rauhassa. Äitini tuli siskoni kanssa kylään, jonka takia tuli siivottua ja luututtua veripisaroita lattialta. Tästä kai se koira innostuikin ja vuoti koko loppupäivän enemmän ja vähemmän - etenkin jos innostuu niin tuntuu että verta roiskuu joka puolelle IHANAA! Malla käyttäytyi tosi kivasti, vähän haukkui vieraita kun ulko-ovea kohti kävelivät. Taisi matkia tuon Jamilta/Lilyltä, koska aikaisemmin ei ole vastaantulevia haukkunut! Höpö!

Mutta kuten todettu, vuotoa on ihan reippaastikin, joten tuskimpa sitten olis kyseessä mikään välijuoksu tms.

EDIT 17.6. Torstaipäivä meni kivasti, melko pienillä tuhoilla. Yhden pahvipakkauksen oli löytänyt pöydän laidalta ja sen silpunnut, seinänkulma (seinä, jonka olen ajatellut joskus kaataa eniway :D ) oli ottanut myös vähän osumaa. Malla tiputtelee paljon heti jos innostuu enemmän. Älyttömän kivasti meni ohituksia pissalenkillä; vastaan tuli cockeri joka selkeesti kiinnostui Mallasta ja Malla siitä, jatkoivat kuitenkin eri suuntaan ja Malla otti namien avulla kivasti kontaktia. Seuraavaksi vastaan tuli hiljainen cotton, joka ohitti tien toiselta puolen pälyillen. Sekin ohitettiin hienosti namien avulla. Kolmas 'ohitus' oli tien vieressä olevalla puistikolla kaksi vapaana juoksentelevaa leikkivää pikkukoiraa. Näistä Malla oli innostua aivan valtavasti, mutta sain namilla taas jakamattoman huomion! Paluumatkalla tuli samainen cotton vastaan uudestaan, ja Malla otti siitä vähän enemmän kierroksia ja namitkin oli tosi vähissä, mutta kun ajoissa sain koiran istumaan ja menin sen ja cottonin väliin namini kanssa, Cotton sai jatkaa rauhassa matkaa taasen vähän toiseen suuntaan kuin missä me oltiin, eli kävelivät meidän edestä suoraa.  Lopulta vielä viimeiset +200m käveltiin talutin vapaana, eli roikkui Mallan kaulasta ja Mallan piti kävellä vierellä käskyn alla. Hienosti meni!

Mallasta on tullut joko juoksujen aikaan ahneempi, tai sitten sille on muodostunut kolmaskin aivosolu! Vielä kun sille rakentuisi muisti, joka muistaa käskysanan pidempään kuin 2 sekuntia ilman toistoa, niin olen tyytyväinen :) Toki oman taikansa tuonee myös hienoinen tekemättömyys kokonaisen viikon aikana, koska olen ollut tosi väsynyt leirin jälkeen ja Mallalle on todellakin pyritty antamaan juoksurauha enemmästä tekemisestä. Tuonee siis enemmän keskittymistä ja halua tehdä, kun on hetken tekemättä mitään!


EDIT: (17.-)20.6. Malla oli Nuppu -sisaren vierailusta huolimatta melko rauhallinen. Leikki kyllä kovasti mutta osasi myös lopettaa! Tosi rauhallinen, mutta halutessaan myös kovinkin rajut leikit saivat Nupun kanssa aikaiseksi :)

Tänään Malla taisi alottaa 'tärpit' sotkuista päätellen. Vuoto on tainnut vaaleta ja niuketa jonkin verran, tai sitten se on vain nuollut kovasti tuota lakanaa ja tartuttanut kuolemalta haisevan hengityksentuoksun siihen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti