maanantai 6. kesäkuuta 2011

Möllitoko korkattu palkintosijoituksella! (Malla 10kk)

Torstaina tuli Eekiltä viestiä, notta hän on menossa Nikin kanssa alokasluokkaan möllitokoilemaan, että lähtisinkö minäkin Mallan kanssa arkitottelevaisuuteen? Noh, siinähän kävi niin, että pistin ilmoittautumisen vetämään ja perjantaina tuli vahvistus että mukana ollaan..

Perjantaina käytiin Mallan kanssa treenailemassa Minnan & Hugon kanssa Mikkolan koulun kentällä, ihan niitä perusliikkeitä, mitä arkitokossa käydään läpi. Koko matkan parkkipaikalta kentälle Malla huusi ja kiskoi ja pomppi kuin syötävä pyrkien Hugon luo, mutta kentälle astelikin aivan toinen koira, varsinainen tokokuningatar! Otettiin tokoilujen lopuksi parit markkeeraukset ja lopulta koirat pääsi Maarukan metsään juoksemaan vapaana. Illalla juttelin Minnan kanssa Facebookissa ja sainpa hänetkin ylipuhuttua Hugon kanssa tokoilemaan! ;)

Tänään sitten oli kisastartti (viikonloppuna ei treenailtu, olin la-su laivamatkalla Tallinassa!) ja lopputuloksena tosiaan 3. sija. Voittajaksi suoriutui ystävämme Hugo ja hopeamitalin vei 5kk vanha tolleripentu :)

Mallan pisteet osa-alueittain

1. Paikalla makaaminen 1min (ohjaaja voi seistä vieressä), kerroin 2 , 9pst -> 18pst
Eli koira käskystä sivulle, maahan ja sitten sai seistä vieressä tai siirtyä kauemmas, tavoite olis ollut se 15 metriä mutta jokainen sai valita oman etäisyytensä. Meidän virheet tuli siitä, että Malla nousi ylös kun olin sen kerran jo maahan käskenyt ja olin siirtymässä eteenpäin. Jouduin käskemään uudestaan jolloin jäi maahan ja tapitti kontaktissa koko minuutin! Seisoin reilun 2m päässä, juuri ja juuri niin kaukana että hirvitti! Kaikenlisäksi vierestä lähti labukka huitelemaan, oltuaan aikansa todella levoton, ja olin varma että meidän peli on sitten siinä. Järkähtämättä kuitenkin olin kuin mitään ei olisikaan tapahtunut ja Malla pysyi kontaktissa ja mikä tärkeintä: maassa . Oikeastaan ei stressannut enään se, että kun palasin sivulle niin Malla ei noussut ennenkuin käskin sivulle :) Tuo harmittava nouseminen siis jäi puuttumaan kympistä!

2. Yleinen käsiteltävyys , kerroin 2, 8½ pst -> 17pst
Noh, perus kopeloinnit ja Malla pisti pyllyä penkkiin. Muuten antoi katsoa ja tunnustella aivan minne vain, kunhan peräpää saa olla rauhassa! This needs training..

3. Hampaiden katsominen, kerroin 1, 9½pst 
Tätä oli treenattu ja hampaiden katsominen ei tuottanut ongelmaa, muuten kuin että kerta saa riittää!  Tätillä lipesi ote, niin Malla ei ois tahtonut ottaa uusintaa.. Mutta todellakin tarkasti kaikki hampaat ja poskikuopat... Mutta Malla oli reipas..ja tahtoi vain Hugonsa luo :D 

4. Seuraaminen taluttimessa, kerroin 1, 8½ pst
Ensimmäinen ns. yksilöliike. Jännitin vähän ja koska edellä menneet olivat 'imuttaneet' koiraa mukanaan, niin minäkin imutin (koska otuksen katse ja ajatus harhaili..) ja meininki oli vähän valjua. Malla silloin tällöin katseli muualle ja haisteli kenttää ja minä koetin seuruuttaa kananpalasen (kiitos Minna!) kanssa :D Hyvin kuitenkin otti perusasennon pysähdyksiin ja näin. Olis voinut mennä paremminkin.

5. Seuraaminen taluttimetta, kerroin 2, 9½ -> 19pst
Kun otin taluttimen pois, meininki oli AIVAN eri! Malla seurasi tosi jämptisti kontaktissa ja kääntymiset otti hyvin ja tuomari tykkäsi koiran tavasta korjata oma paikkansa perusasentoon pysähdyksiin, jos sattuikin edistämään! :) Tästä olen hyyyyvin ylpeä! Kaiketi otus oli jo sen verran väsy, että vaatii kunnolla keskittymistä vaativaa hommaa että tosiaan jaksaa vaivautua keskittymään..

6. Luoksetulo (Loppuasento vapaa), kerroin 2, 8 -> 16pst
Luoksetulo meni muuten ihan nappiin, mutta jätettyäni Mallan paikalleen ja siirryttyäni 15metriä poispäin, tuomarin sanottua "etäisyys riittää" koira 'vapautti itsensä' ja jäi sniffailemaan jotain kivaa hajua kentässä. jouduin sen palauttamaan takaisin alkuasetelmiin johon nyt jäikin ja luoksetulo meni ihan mallikkaasti ja Mallan tyyliin kuuluen vauhdikkaasti!

Vinhat matikkapäät laskeekin että meille pisteitä kertyi 88 pst. Hugo sai 93,5 pst. Et ei me vissii ihan toivottomia tapauksia olla! Tästä on hyvä jatkaa treeneissä eteenpäin ja tokokurssille kans :) Palkinnoksi saatiin keltainen ruusuke ja metallinen ruokakippo! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti