sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Häiriöö häiriöherkälle ja vähän kotijuttuja..

Pienenä yhteenvetona viikon toko-treeneistä:

Treenikenttä: Heurekan parkkipaikka, Tikkurila
Klo 18:00
Teema: Häiriö


  • Treenit alkoikin Mallalla heti paikalle saavuttaessa, jolloin jätin koiran autoon odottamaan hetkeksi aikaa. Odotti nätisti omassa boksissaan takapenkillä.
  • Kontaktitreenissä koirat olivat perusasennossa ja aina yksi koirakko mutkitteli (tässä tapauksessa kiersi kahdeksikkoa) koiriensa ympäri ja pyrki pitämään seuraamisessa kontaktin. Perusasennossa olevat koirat pitivät kontaktin. Tämä meni Mallalta kaiketi kohtalaisen hyvin.
  • Perusasennossa oloa ja kontaktin pitämistä häiriössä. Hannis vingutteli ja heitteli leluja. Malla suoriutu herkkyydestään huolimatta kohtalaisen hyvin. Naksuttelin katsekontaktista.
  • Paikalla makaamista ja Hanniksen häiriötä, ohjaajat seisoivat suoraa koiran edessä. Vaikka tekikin suht tiukkaa niin Malla tapitti aika hienosti ja piti kontaktia yllä samalla kun makasi paikallaan.
  • Luoksetulotreeniä niin, että maassa oli leluja ja ohjaajallakin oli leikki mukana. Mallalle tosi vaikea, eikä tainnut tulla kuin ihan kerran vain suhteellisen suoraa luo. Monena kertana jäi vähän puntaroimaan että luopuuko leikistä (joka lojui matkan varrella) vai ei, ja onnistui jopa luopumaan.Flunssaisen ohjaajan itsensälikoonlaitto Tätä pitänee treenailla vähän enemmänkin.
  • Noutoesineiden kuten metallikapulan ja puukapulan luovutustreeniä (omatoimisesti). Malla kyllä ns. mallaili metallikapulaa suuhun mutta ei varsinaisesti nostanut tai pitänyt suussa. Toki outo materiaali vierastutti mutta parannus oli huima aiemmasta totaalikieltäytymisestä. Puista noutokapulaa palautti suht kivasti eteen (ei tosin aina muista istua, mutta pääasia et tuo tiiviisti eteen) ja pitää hyvin.
  • Ruutuun hakee kivasti. Hannis kehoitti aloittaa hiljalleen häivytteleen namialustaa, eli seuraavassa vaiheessa alustaan ilmestyy nami kun koira on ruudussa eikä odota siellä valmiina jne. Mut ei pidetä kiirettä tämän kanssa.
Kun päästiin kotiin, niin isäntä oli kotiutunut ja koira oli niin onnellinen yhtenäisestä laumastaan. Voi sitä iloa!

Isännän poissaolon aikana olen soveltanut Jan Fennelin kirjasta lukemiani oppeja Mallan yksinoloharjoitteluun kuten myös hihnassa kulkemiseen. Hihnassa siis vain entistä enemmän otan johtoasemaa ja puutun entistäkin herkemmin pieneenkin vetämiseen. Ohitustilanteita vältän nyt tietoisesti ja kehitän niihin pakollisiinkin paraikaa taktiikkaa jolloinka Malla ei pääsisi toisille rähisemään. Muitten koirien sietämistäkin treenataan nyt hallitummin kuin ehkä aikaisemmin. Naapurin piskien katselusta palkkailen, jos siihen ei liity mitään mesoamista ja jos koira alkaa mesoamaan yhtään niin sitten täysin passivoidun.

Yksinolo: Eli nykyään kun meille tullaan käymään tai kun saavutana itse kotiin, niin koiraa ei huomioida lainkaan ensimmäiseen 5minuuttiin tai viiteen minuuttiin siitä kun on rauhottunut. Ja tuntuu että tämä toimii! Tuhot on jääneet taas tosi vähäiseksi ja nyt kun isäntäkin on alkanut noudattaa tätä hommaa niin koira on asian kanssa suhteellisen ookoo. Eli hiljalleen olemme taas alkaneet poistaa kompostihäkkejä suojaamasta seiniä ja sohvaa.. Muutaman päivän ajan olemme jättäneet Mallalle kotiin omalle paikalle kongin, jossa on ollut sisällä yleensä kinkkua tai/ja juustoa. Eli puruluut ja tikut ovat saaneet jäädä. Toki niitä tuolla kaapissa on olemassa vielä ihan senkin takia et jos kongin täyteainekset jotenkin sattuis olemaan loppu. 

Varmuuden vuoksi suihkuttelen myös Vademecum -suuvesiseosta pinnoille joita on 'tottunut' järsimään. En sitten tiedä onko siitä mitään apua. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti