tiistai 1. marraskuuta 2011

Haaste/tunnustuksia o_OTunnuksen saaneen pitää;
1. Kiittää tunnustuksen antajaa (Kiitos Hannis!)
2. Antaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle (auts, enhän minä tiiä ketttää bloggaajia!)
3. Ilmoittaa näille kahdeksalle tunnustuksesta
4. Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään

Koska tämä nyt on jokseenkin koira-aiheinen blogi niin täytynee kehitellä nämä tunnustukset sitten aihealueeseen liittyen. 

1. Vaikka ikäni olen erilaisten (metsästys)koirien kanssa elänyt ja touhunnut, on Malla tuonut monenmonta uutta juttua käsitteeseen koiran omistaminen & kouluttaminen. Ikinä ennen ei ole ollut tämänkaltaista tarvetta tutustua oppimismetodeihin, ehdollistumiseen, koulukuntiin, yhteistyön kehittämiseen koiran kanssa.. Moni näistä asioista on tullut vastaan ihan eri tavalla ja jopa oikeina käytännön ongelmina, kun olen elänyt luulossa että jotkut asiat tulee pöytään itsestään. Ei tuo koira tee minun mielikseni mitään, mutta kokee hyötyvänsä siitä että tekee asioita minun pillini tahtiin. Ja kokeilee joskus että mitä jos neito itse olisi pillimiehenä..

2. Ikinä en olisi uskonut että koiran ajatusmaailma ja opitut asiat keikahtaa päälaelleen ihan parissa päivässä - ja ihan vain koska hormonit. Juuri tässä ollaan äimistelty kuinka hienosti ja nätisti ohittavasta neidosta kuoriutui tuollainen hemmetin remmirähjä ja hetkeä myöhemmin tajuttiin että sillähän on valeraskaus. Kuinka yhtäkkiä niin nätisti yksin kotiinjäävästä kodintuhoajasta sukeutuu hetkessä jälleen entistä herkemmin kotia tuhoava pirulainen. Teet duunia että koira oppii jonkin asian, sitte tulee hormonimyrsky ja aloitat alusta, ja vielä vähän huonommalta pohjalta.

3. Emme välttämättä halua ikkään toista tolleria tai ainakaan sellaista joka on sukua Mallalle - no offence! 
4. Emme myöskään halua toista koiraa..paitsi salaa yhden jokaista rotutyyppiä..tänään koirapuistossa tuli vastaan AIVANIHANA mopsi <3

5. Koiran myötä olen monta kertaa saanut yllättyä positiivisesti sen tuomasta muutoksesta elämään. Paljon uusia tuttavuuksia ja kavereita (kohtalotovereista puhumattakaan), tämä blogin pitäminen ja sen kautta koiran kehityksen analysointi sekä suunnitelmallisuus kouluttamisessa..Tänäänkään en ole ehtinyt koira- ja kouluhommilta yhtään telkkariakaan tapittamaan!

6. Hieno asia, jonka olen tämän tollerityttösen myötä huomannut on uudentyyppinen Yhteen hiileen puhaltaminen parisuhteessa, as if samassa veneessä istuminen tämän koiran suhteen. Vahvistanut todella paljon uskoani meidän kykeneväisyydestä huoltamaan ja jakamaan vastuu pienestä koirasta jolla ei ole mitään muuta kuin meidät.

7. Ärsyttää kun Malla piippaa. Ja etenkin silloin kun se ärsyttää eniten, se tuntuu myös piippaavan eniten. Milloin se piippaa että on tylsää, milloin se piippaa jumittaessaan sohvan edessä odottaen lupaa hypätä sohvalle..

8. Vihasin Sipoossa asumista ennen koiran tuloa ja nyt odotan milloin saan muuttaa jonnekin vieläkin, entistäkin syrjemmäs!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti