keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Kisanomaista

Tänään oli tokoporukan kisanomaiset treenit, paikkana tosiaan taas se Heurekan parkkis.
Mentiin paikalle taas hyvissäajoin että ehdin vähän hetsailla koiran kanssa. Koska paikka on niin hankala tuolle koiralle vieläkin, niin en ihan palkattomalla linjalla lähtenyt edes yrittämään.

Ennen "mittelöä" lähinnä siis tokoilin "leikin ohella" ja keskityin siihen että olin kiinnostavampi kuin muu ympäristö. Tämä oli suht helppoa kun muut koirat eivät vielä olleet paikalla.Palkkasin jonkun verran namilla mutta sitten ihan leikin avulla mentiin kans. Lähes koko treenien ajan Malla oli irti ja yllättävän hyvin pyöri jaloissa eikä ihan hirveän montaa kertaa mennyt omille teilleen haahuilemaan. Tokokehäänkin mentiin ihan taluttimetta!

Koira oli tosiaan taluttimetta ja ryhmässä aloitimme tietenkin luoksepäästävyydellä. Okei, huijasin ja mulla oli varmuuden vakuudeks nami oikeassa kädessä, jonka sitten siirsin vasempaan. Luoksepäästävyys meni yllättävänkin hyvin ja Mallan pylly pysyi suht hyvin maassa eikä ottanut liikaa kierroksia, eli ansaitsi palkkansa!

Koiviksen kentällä treenaamassa (C) Lotta Blomqvist


Paikkamakuu meillä meni tuttuun tapaan ihan plörinöiks. Mutta se vaatii vaa treeniä häiriöpaikoissa. ja häiriökoirien kanssa. Kokeilin paikkamakuuta ennen muiden koirien tuloa ja meni tosi hyvin! Ennen paikkamakuuharkkaria tein myös paikallaistumisen samalla kun jutskasin jotain lööperiä Hanniksen kanssa, ja sekin meni ihan nappiin! Toki noi ajat on lyhyitä mutta ...mutta.. malttia :) Malla otti häiriötä vieressä olleista koirista ihan selkeästi, pää pyöri vuoroin oikealle ja vuoroin vasemmalle. Täytyy koettaa taas joskus jotain häikkäharkkaa millä vahvistais tota paikallaan makaamist (jopa siinä märässä maassa) vaikka muut tekis mitä.

Sitten otettiin Mallan kans seuraamista mikä meni kans vähä...no keskittymisen suhteen oli ongelmia taas. Mutta koira jotenkin pysy mukana....no muotoilin mä ton miten vain niin huonosti se meni! :D

Jäävä maahanmeno oli briljantti, hieno, varma! Tosin omat eleet ja muut nykimiset pitäisi varmaan laittaa johonkin tarkempaan syyniin. Jäävää seisomista ollaan treenattu niin paljon että vaikutti sit luonnollisesti päivän suoritukseen. Tytsi ei meinannut millään suostua istua sivulle! Koska jäävää seisomista ollaan treenattu vaan sillä, että itse pysähdyn myös kokonaan ja omana treeninään ollaan otettu tätä että koira seisoo ja minä kävelen. Kohta aletaan olla siinä pisteessä että tätä voidaan alkaa yhdistää ja vasta sitten tuoda häiriöön treeneihin..Jouduin siis ton seisomisen kaa alottaa alusta uuden sanan kanssa ja koetan huolehtia ettei näin tarvitse tehdä enää toiste :)

Tehtiin nouto ja se meni ihan ok, Malla toi palikan nätisti eteen ja ei pudottanut ennenkuin käskin irrottaa..vähän piti käsiavuin näyttää että "lähemmäs" ja jotta hiffasi istua eteen.. Olen nyt miettinyt tuon luovutusasennon eteen, koska sillä tavalla koiran keskittyminen MINUUN on paljon parempi. Et noudossa nyt pitää treenata se loppuosa kuntoon, eli siitä luovutuksen jälkeen istutaan ja siirrytään sivulle kun homma hallussa.

Lopuksi luoksetulo joka meni muuten tositosi hyvin (mä näin kuinka hienosti malla käänsi takapäänsä kun kiepsahti sivulle) mutta sitten hetken istumisen jälkeen tarjosi seisomista. Eli joo, meidän sivullaseisomiset tuottaneet tulosta ;D

Kokonaisuudessaan: Koiralle lisää varmuutta ja treeniä liikkeisiin ja ohjaajalle joku pakkopaita etten aina avustais käsillä jokaista suoritusta..inhottavinta tossa Tokossa on eleettömyys ja ilmeettömyys, kun se on taas hyvin epäluontaista tälle emännälle itselleen..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti