lauantai 26. marraskuuta 2011

Maininnan arvoinen sivusto!

Itse pidän bloggaamisesta. Tämä on ihanan mukava ja nopea tapa tallettaa kaikkea koiran elämästä ja touhuista. Tapanani on myös ollut kirjoitella niistä hyvistä ja huonoista asioista, mitä koirallinen elämä on tuonut mukanaan. Mallan tulo meidän elämään on tuonut mukanaan ihan valtavasti iloa ja onnea.. ja kasvattanut henkisesti, etenkin kohtaamaan kaikennäköisiä harmeja ja muita vastoinkäymisiä. Mielestäni blogissa saa näkyä elämän reality!

Tietenkin tällainen sanallinen ilmaisumuoto typistää ja kärjistää asioita ihan hirveästi, mutta epäkohtiahan voi aina tarkentaa, jos niistä tulee kysyttävää tai isompikin poru. En ota stressiä siitä, että saako joku Mallasta nyt jotenkin kauhukuvia jos nyt ilmaisen asioita jotenkin huonosti.. (huomatkaa sivun alalaitaan tullut ystävällinen huomautus lukijoille..joka on vähän sama kuin jos 7päivää lehden kannessa lukisi että "sisältää enemmän ja vähemmän väritettyjä juoruja joiden paikkaansapitävyys on vähän niin ja näin" 


Ihan osana jokapäiväistä elämää Malla on ollut varsin helppo koira. Emme ole mielestämme opettaneet sitä vaativaksi, vaikka se joidenkin mielestä vähän vaativa voi ollakin. Tietenkin nuori ja elämää kokematon koira vaatii vähän erityisjärjestelyjä - miten uudet tilanteet ja tapahtumat sille esitellään. Tämä meidän naperohan on vasta reilu vuoden vanha (1v. 3kk)!

Vaativimmillana neito on, kun Aamulla se saattaa herättää isäntäväen venähtäneiltä yöunilta päästäkseen takapihalle pissalle ja illalla vinkua lupaa joko sohvalle tai sängylle.. okei, vinkuminen voi olla todella rasittavaa mutta hiljalleen alkaa oppi mennä jakeluun, että jos lupaa ei heru niin sitä ei sitten heru! Ja sohva on tosiaankin nukkumista ja lööbailua varten eikä mikään leikkipaikka. Tällähetkellä myös tietyntyyppisten koirien ohittaminen on meillä oma vaativuusalueensa, mutta sekin menee step-by-step kohti parempaa suuntaa. Energisyys ja temperamentti tuo omat haasteensa vaikkapa meidän treenailuihin, mutta niinhän se jokaisella koiralla on.. Ja kyllä se suurella prosentilla viettää kotona aikaa ihan ongelmitta ja tuhoitta - joskus se kuppi vaa menee nurin ja sitte hajoaa joku onneton esine mikä on saataville jätetty. Niinkus vaikka kuluneella viikolla meikäläisen kumisaappaat..kyseiset bootsit nyt on kuukkausikaupalla olleet saatavilla, että ne nyt vain päätti hajota nyt.Mallahan on koko ikänsä ollut vähän koko naapuruston koira. Vaikka jos jonkinlaista juttua on tullut vastaan (niinku vaikka naapurin löytäessä 8vk vanhan koiranpennun kakkakikkareen ruohonleikkurista tai niinku männäviikolla seinänaapurin mamma löysi neitokaisen lintulaudan leipiä syömästä) ja voin vain kuvitella kuinka epätoivoiselta meidän koiranpito on vaikuttanut, niin nykyään joka viikko tulee joltain kommenttia kuinka taitava, kuuliainen ja tottelevainen koira tuosta on kasvanut. Sehän siis saa temmeltää ja juoksennella pihalla aika vapaasti (poikkeuksena ne kerrat kun on alkanut karkailee lintulaudoille tai jos on juoksut), siis ihan aitaamattomallakin alueella. Eikä ketään tämä asia häiritse, Mallaa tullaan erikseen moikkailemaan jne. Monella näistä tyypeistä on ollut aiemmin koiria tai haaveilleet sellaisesta, joten meidän pikku rimpula on varmasti mieluisa tyyppi :)

Oikeasti piti tulla vain linkkaamaan tällainen sivusto, johon sain linkin armaalta isosiskoltani..

Dalmatialaiset Noppa & Hertta


Tästä sivustosta löysin aikas paljon kaikenlaista mielenkiintoista ja hyödyllistä infoa.
- löytyy sovellettuja kaavoja koirien erilaisia pukimia varten (joululahjoja odotellessa..niin ja sitä minulle luvattua ompelukonetta!) 
-vaelluspäiväkirjaa & ohjeita asioista jotka on hyvä ottaa huomioon lähtiessä koiran kanssa vaellukselle (isännästä päätellen tulee ajankohtaiseksi tulevana keväänä/kesänä) 
-myös tuholaiskuvia! Eli kuvasarjaa koirien tekemistä tuhoista. Mulla ei näitä kuvia montaa ole otettuna, koska monta tuhoa (esm sohvatyynyjen kulmat) on osa vielä paikkaamatta ja osa paikattu) ja seinäkuvatkin näyttäisivät pahemmilta kuin todellisuudessa ovat (tai noh, ne on aikojen saatossa jyrsiytyneet, eikä kerralla laitettu siihen kuntoon missä nyt ovat).

nää on sitä jokapäiväistä elämää mitä koiran/koirien kanssa koetaan. Ja minusta niistä voi kertoa myös tällaisissa blogeissa eikä vain anonyymisti foorumeilla. Mä saatan ihan rehellisesti myöntää että ihan kaikessa ei olla osattu toimia koiran kanssa oikein ja sen tempperamentilla tulos on sitte ollut mikä on.. mutta ei Malla ole edes pahimmanlaatuinen protestituhooja - meidän sohvatyynyt on kuitenkin ihan istuttavat ja ehjät ja korjaaminen ei oo vaatinut kummosia verhoilijantaitoja. Toiset laittaa koiransa ns koirahuoneeseen missä ei ole mitään tuhottavaa / seinät saa repiä jos koirasta siltä tuntuu...

pienoinen tunteiden tuuletus tältä emännältä päättynee tähän.. minunhan piti siis ihan vain tuo linkki tulla laittamaan..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti