torstai 21. heinäkuuta 2011

Keskiviikon tokoilut

Eilen (keskiviikkona) käytiin ottamassa osaa Koivukylän koiraharrastaijen vakkari-tokoryhmän yhteistyötesteihin. Kenttä on mukavan lähellä (vaikka matkoihin meneekin suht sama aika kuin tammistoon kulkiessa) ja nurmipohjalla.Eilinen lämmin&kostea sää oli Mallalle hiukan haasteellinen, koska nenä vei! Minulla oli siis töitä koiran motivoimiseksi. Tähän asti überkiva lelu EI toiminut ja lihapullat ja muut namit vain vaivoin.

Testin aluksi muodostettiin ympyrä, ja aloitettiin luoksepäästävyydellä. Malla oli bongannut jonkun hajun maasta joten haisteli sitä. En varsinaisesti halunnut puuttua siihen koska esm hihnan nykäisy olisi ollut mielestäni väärin ja voinut nostaa koiran kierroksia tarpeettomasti. Pienempi paha siis se, ettei välitä mitään - ja kyllähän Malla sen hajun perästä vähän jouti Hanna-Maria moikkaamaan :) Sen jälkeen tehtiin ohitusharkka pujottelemalla ympyrässä. Tämän tein käytännössä imuttamalla niin että koira pysyi ihan mun pohkeessa kiinni - ja se toimi! Malla ei pahemmin ottanut häiriötä muista koirista ja kulki sivulla tosi tiiviisti. Sama taktiikka toimi kun muut koirat ohitteli meitä.

Testin yksilö tehtävinä olivat motivointileikki, eli koiran olisi pitänyt 'syöksähdellä' ja 'jahdata' kädessäni olevaa lelua/namia. Lelun jätin reppuun koska se ei kiinnostanut ja kädessä ollutta namiakin Malla seurasi pääasiallisesti vain katseellaan ja ihmetteli että mitä oikein puuhaan :D Voisko taas olla sitä että oon opettanut turhankin hyvin luopumaan kädessäni olevasta namista? Mene ja tiedä..

Leikin jälkeen otettiin seuraamista, mikä meni ihan fine (vrt kun viritellessä ei tahtonut malttaa seurata kahta askelta pidempään). Malla seuras aika hyvin ja minä koetin olla tuijottamatta, kävellä ja kääntyäkin välillä. Itse kusasin yhden käännöksen ja 45' sijaan käännös muistutti enemmänkin puolikaarta!

Lopuksi oli luoksetulo, joka pitäisi vain opetella jotenkin. Sivulle tai eteen. Tai molemmat mutta eri sanoilla. Mutta pitäis varmaa opetella se jotenkin kasaan... :) Luokse sesse kuitenkin tuli ihan no problem - niinku aina.

 Ryhmä ja yksilötehtävien välissä oli hieman luppoaikaa, jonka käytin hyväkseni mm. tutustumalla Mallan kanssa agilityesteeseen, onko se nyt sitten A-este nimeltään? Lähinnä katsoin että lähteekö koira kiipeämään siihen namin perässä ja hyvin lähti :) Kontaktialueen ylälaidalla nostin sen sitten sylissäni pois. Sit kokeilin myös toko-hyppyä ja sekin meni aika superisti - siis sen mitä mun tietääkseni tokohyppyyn kuuluu tehdä. Sit opeteltiin Mallan kanssa uus temppu, eli kieriminen! Käskysanaa en vielä liittänyt tähän ympärikäymiseen, mutta lopulta sain sen kääntymään ilman että käännän itse! PUM-tempun jälkeen kun se aika itsepintaisesti on jäänyt kyljelleen jumittamaan :D

Tänään ois taas Tokoa tiedossa, EläinkouluEliitin kurssin muodossa. Mennään korvaamaan perjantainen poissaolo, ja ens viikon torstaina sitten korvataan tämän perjantain poissaolo, sillä huomenna meidän lauma suuntaa landelle! Antti oli kaiketikkin suunnitellut jotain haulikkoammuntaa sille reissulle..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti