lauantai 30. heinäkuuta 2011

Matkalla tottelevaisuusvalioksi..

Heh, vaikka otsikko ehkä vähän mahtipontiselta kuulostaakin, niin pakko varmaan todeta että tämä alkaa näyttää hiljalleen tavoitteelliselta harjoittelulta :D Ehkä me laitetaan tähtäimeen jotkut kokeet keväällä, ettei mee ihan hukkaan tämä touhottaminen!

Toissapäivänä ja eilen treenailtiin Tammistossa, eka valmennusryhmässä korvaamassa viime vkon perjantain tokotuntia ja eilen sitten ihan tokoryhmässä, meitä oli tosin paikalla vain kaksi koirakkoa. Tokossa treenattiin seuraamista, jääviä ja paikkamakuuta.

Koetettiin nollata tuota Mallan paikallamakuuongelmaa, maksimissaan malttoi nyt sen 50s. maata paikallaan ennenkuin nousi (olin siellä 10m päässä). Ja ongelmaan saattoi löytyä nyt syykin, mikä selittäisi ehkä sen meidän möllimenestyksen! Kun tehdään luoksetuloa, niin jätän koiran paikalleen sanalla "Odota" ja tuota "Odota" -sanaa olen käyttänyt myös luoksetulossa. FAIL! Pitää alkaa käyttämään myös paikkamakuussa joskus käyttämääni "jää" -sanaa, niin jospa se ehdollistuis odottamaan vaikka maailman tappiin.. Eli jos joku nyt ei hiffaa, niin "Odota" sanalla se ennakoi luoksetuloa ja lähtee siksi kesken kaiken hiippailemaan minua kohti. Ja ennakoimista se on alkanut harrastamaan vasta nyt, koska treeniä alkaa vähän olemaan takana niin on ehdollistunut toistosarjoihin (eli kun tiettyjä liikkeitä tehdään peräkkäin) eli "odota" sanaan se on yhdistänyt tuon luoksetulon... Kotitreeniin tämä..


Seuraamiset meni ihan kivasti, harjoiteltiin tuota täyskäännöstä vasemmalle, kun se jotenkin nyt tulee itseltään luontevammin, pitää vain koira siihen opettaa :D Käännöksestä oikealle mulla tulee käveltyä puolikaari.. Kröhöm. Malla seuraa kuulemma tosi kivasti ja pitää kontaktia hyvin. Mä en tiedä kun EMMÄ NÄÄ ku koetan olla tuijottamatta koiraa. Tää tuijottamattomuus ilmeisesti ruokkii sen kontaktihakuisuutta! Jännää!

Eilisen tokotreenin jälkeen saatiinkin kutsu häiriökoirakoksi kontaktit kuntoon -kurssille. Siellä oli myös varsin laiha osannotto uhkaavan sääennusteen takia (Tammistossa ei satanut toisinkuin esimerkiksi meillä kotoa lähtiessä!) Mallalle treeni oli aika tehokasta ja kuluttavaa, kun piti luopua kaikista herkuista aina kuivatusta naudanmahapötköistä kissanruokaan ja broilerinsydämiin..Malla oli kyllä ihan kontaktikuningatar ja siinä missä ohjeistus oli palkata 5s. katsekontaktista, niin mä venytin sen 10 sekuntiin ;) Ja ihana staffi siellä oli.. oivoivoi.. 

Ens viikolla sitte teemana noudot ja esteet. Valmennusryhmässä päästiin kokeilemaan mallan kanssa kapulaa, mutta se nousi suuhun vain siitä paksusta päädystä :D Saa siis nähdä miten kehitytään sillä saralla, joutuu varmaa ostamaan oman pulikankin samalla reissulla kun käy koiranruokavarantoja täydentämässä.

Me varmaan jatketaan tuolla eliitissä valmennusryhmässä siihen asti että emännällä alkaa säbätreenit, ja katotaan josko mahduttaisiin syys-talvikaudella treenailmenaa UMN:n tokovuorolla sisätiloissa.

Syksyä ja näyttelyitä kohden koetan lisätä ruokintaan öljyä ja kananmunaa, jotta turkkia saataisiin parempaan kuntoon. Saa nähdä vaikuttaako muutos mihinkään! Harkitsin kanaruuan vaihtamista kalaruokaan, niin saadaan vähän vaihtelua :) Golden Eaglella varmastikkin jatketaan, se on toiminut niin hyvin tähänkin asti.

Cati oli yhteyksissä myös koskien lonkkakuvia ja silmäpeilauksia! Nämä siis ilmeisesti edessä lokakuussa. Mallan frendi Hugo olikin juuri tositoimissa, saas nähdä kuinka äijän käy. Tosiaan, pitääkin muistaa siirtää se Mallan rokotusaika marraskuun loppuun/joulukuun alkuun. Ja SNJ:n näyttelyssä keretään myös halutessamme pyörähtää ennen kuukauden karanteenia.

Päivitellään taas kuulumisia, ja koetetaan jotain kuvaakin tänne saada taas tekstivirtojen sekaan :)

6 kommenttia:

 1. Mikä tuo kuukauden karanteenihomma on?

  VastaaPoista
 2. Ei saa osallistua kisoihin tai näyttelyihin karanteenin aikana. Eli siis ei mitenkään haittaa jokapäiväistä eloa!

  VastaaPoista
 3. Okei, mutta miksi se karanteeni on?

  VastaaPoista
 4. Olen alkanut seuraamaan blogiasi ja olen aivan ihastunut tähän! Hirmu mukavasti kerrot arjestasi eläessäsi tollerineidin kanssa. Itselläni vain tollerikuume kasvaa, kun luen blogiasi. =)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Mukava saada jotain kommenttejakin, kun lukijoita aina muutamia kymmeniä tilastoissa näkyy, mutta mitään palautetta ei kuulu :)

  Kun aloin tätä blogia pitämään, yksi tarkoitus oli, notta tästä saisi tolleria harkitseva tai jo pentua kotiin odotteleva tuleva tolleristi kuvaa siitä "arjesta" mitä se meillä on! Tarkoitus on siis ollut tutustuttaa lukijat niihin hyviin ja huonoihin puoliin, mitä voi tulla vastaan :)

  Toinen taka-ajatus oli, Malla kun on kuitenkin sijoituksessa, että mahdollinen pennunostaja saisi meidän kultamurun elämästä jonkinlaista osviittaa..siitä mistä on lähdetty ja mitä on tehty, että lopputuloksena on sellainen neiti kuin meidän koira on! Mahtava persoona ;)

  Kolmannekseen pidän tätä sen takia, että on sitten jotain muistoja kirjattuna ylös, jotta muistan miten pitkä tie tämä koiran "rakentaminen" on.. ehkä vähän jarruttelemaan sitten niitä omia pennunhankintahaaveita tai ainakin saa miettimään kahdesti! :D

  VastaaPoista
 6. Elli: Karanteeni johtuu noista kaikista rauhoittavista mömmöistä sun muista mitä ressukoihin pumpataan kun käyvät kuvauksissa, en oikeastaan edes tiedä varsinaisesti että MIKSI..mutta käsittääkseni nää karanteenit koskee muitakin lääkityksiä.

  VastaaPoista