sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Malla 11kk!

Malla ja muut hippuvarrolaiset täyttivät tänään 11kk! Kuukauden päästä on siis kai jonkinlaiset juhlat?

Juhlista puheenollen tämä isäntäväki kävi edustamassa itse itseään eräässä hääjuhlassa, ja kun päivän tiedettiin jo ajomatkojen takia vierähtävän pitkäksi, niin päätetiin järkätä koiruus hoitoon. Tääläkin vielä suuret kiitokset Leppisen Riikalle, kun Malla sai hoitopäivän Jimi -sedän kanssa..melkonen namusetä olikin, onhan tytsillä (luojalle kiitos!) juoksut vasta loppuneet mutta tuoksut vielä ilmeisen hyvät. Meillä kävi tosi paha moka, jonka lopputulemana Malla pissas innosta sisälle, mutta muuten oli hoitopäivä mennyt kuulemma kivasti. Oli mukava kuulla, että koira toimii hyvin niin meillä kuin kylässä (kun koiran tarpeet ja luonne otetaan huomioon...) ja ei kuulemma ikävöinytkään yhtään! Se on jo niin iso tyttö :')

Palasin juuri hetki sitten kotiin tottelevaisuuskurssin aloituksen teorialuennolta. Hiki hatussa kuunneltiin juttuja ja käytiin läpi koiran ehdollistamista ja ehdollistumista - siis sitä miten koira oppii. Tuli aika paljon keskusteltua omista ja muiden kokemuksista eri tilanteissa ja siinä onkin sopivasti viikoksi pureskeltavaa perjantaina olevaa käytännön harjotuskertaa varten. Niin ihanaa päästä taas treenikentälle! Riika kehoitti myös jo hiljalleen asettamaan tavoitteita esimerkiksi kokeisiin menoa varten, mikä lienee hyvä neuvo : tulisi sitten mentyä. Tavoitteelliseen treenaamiseen pitäisi 'kuulemma' treenailla 2-3 kertaa viikossa..mutta mitenhän tähän lasketaan nämä mun 5minuuttiset ruokakuppitottikset? Tälle mun idealle, että jätän ruokakupin paikalleen ja vaadin koiralta tottistemppuja ennen kupille pääsyä, löyty myös nimi: Etäpalkka! en ole siis pahasti hakoteillä, kun olen miettinyt että miten kokeessa sitten saan koiraa motivoitua ilman namipussia taskussa :)

Tänään oli puhetta käydä uimassa, mutta ei me näemmä saatu aikaiseksi. Malla kävi toissapäivänä pitkästä aikaa pulahtamassa joessa ja haki innokkaasti keppiä ja tennispalloo, sen muutaman kerran kun sitä sille heiteltiin. Nyt uiskenneltiin 95% täysin oikeaoppisesti takajalkoja käyttäen, eikä pärskitty yhtään! Mallaa voisi siis jo hiljalleen kutsua uimamaisteriksi ;) Ehkä tämänkin aktiviteetin voisi liittää sitten 1v synttäreille :)

Kotona ollaan harjoiteltu paljon vapaana oloa ja tottelevaisuutta esimerkiksi pihalla ollessa. Naapurit ovat olleet aivan ihmeissään - Malla on niin rauhallinen ja tottelevainen nykyään ainakin heidän läsnäollessaan. Tosin luoksepäästävyys meillä on vielä treeniä vailla - siitä kun on muodostunut sellainen mateluriemupyörimishyppimis -rituaali, josta eroon pääsemiseksi täytyy saada apuja...mutta niihin pureudutaankin varmaan nyt tottiskurssin myötä entistä hanakammin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti